به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های ترکیه، آنکارا با پیشنهادی که از سوی پاریس در راستای افزایش همکاریهای بیشتر کشورهای حاشیه مدیترانه برای تشکیل "باشگاه مدیترانه" ارائه شده بود، مخالفت کرد.
گفته می شود که ترکیه این اقدام را در واکنش به مخالفت رئیس جمهور محافظه کار فرانسه با عضویت آنکارا در اتحادیه اروپا صورت داده است.
این استدلال درحالی است که ترکیه این روند را با مسئله عضویت در اتحادیه اروپا تفکیک کرده و از نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه می خواهد تا به توافق های امضا شده بین آنکارا و این اتحادیه احترام بگذارد.
نیکولا سارکوزی رئیس جمهوری جدید فرانسه بر تقویت روابط کشورش با کشورهای حوزه مدیترانه در چارچوب اتحادیه اروپا تاکید کرده است.
عبدالله گل وزیر خارجه ترکیه گفت : همکاری در مدیترانه و همکاری در اتحادیه اروپا دو چیز متفاوت هستند، ترکیه کشوری است که گفتگوها با این اتحادیه را آغاز کرده و در جریان این گفتگوها قرار دارد.
وی گفت که ایجاد موانع برای این گفتگوها به معنی بی احترامی به توافق ها و تعهدات پیشین خواهد بود و من انتظار ندارم تا این اتفاق رخ دهد.
برخی از رهبران ارشد اروپایی همچون سارکوزی و آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان و ریاست دوره ای اتحادیه اروپا با عضویت ترکیه دراین اتحادیه مخالفند، اما مرکل قول داده تا گفتگوها در این زمینه را مسدود نکند.


نظر شما