انرژی زیاد کودک در ایام کرونا ارتباطی با اختلال «عدم تمرکز» ندارد

اصفهان- کارشناس ارشد روان شناسی گفت: انرژی زیاد کودک در ایام کرونا با اختلال عدم توجه و تمرکز «ADHD» متفاوت است و خانواده ها با شناخت نسبت به این اختلال لازم است از نگرانی بیهوده بپرهیزند.

فائزه طالبی در گفت و گو با خبرنگار مهر، به تشریح بیماری عدم توجه و تمرکز در کودکان پرداخت و اظهار داشت: یکی از اختلالات رفتاری در کودکان کمبود توجه و تمرکز است که در زمان شیوع بیماری کرونا و با توجه به حضور کودکان در خانه این اختلال والدین را نگران کرده است.

وی افزود: کودکان پیش دبستانی، دبستانی، نوجوانان و بزرگسالان سراسر جهان امکان ابتلاء به بیماری عدم توجه و تمرکز یا اختلال «ADHD» را دارند؛ بر اساس گفته‌های این خانواده‌ها این کودکان فعالیت زیاد، خواب کم و افت تحصیلی، بروز واکنش هیجانی، بی قراری را نشان می‌دهند و نمی‌توانند در یک مکان مدت زمان طولانی را سپری کنند.

از شک تا اطمینان به اختلال بیش فعالی در کودکان

این کارشناس ارشد روانشناسی اشاره‌ای به حضور کودکان در ایام کرونا در خانه داشت و تصریح کرد: در ماه‌های اخیر که به علت بیماری کرونا کودکان مدت زمان زیادی و تقریباً تمام زمان خود را در خانه سپری می‌کنند و محیطی برای تخلیه انرژی خود ندارند ممکن است والدین فکر کنند کودک آنها دچار بیماری یا اختلال کمبود توجه و تمرکز و بیش فعالی شده است.

تأثیر رژیم غذایی بر فعالیت بیش از حد کودکان

وی اضافه کرد: اگرچه کودکان در پیش از کرونا، نیمی از وقت خود را در مدرسه و یا مهدکودک سپری می‌کردند و این مکان‌ها زمانی را برای کاهش انرژی و تخلیه هیجانی کودکان فراهم می‌کرد و علاوه بر آن کودکان در شرایط کرونا در منزل مواد غذایی بیشتری از جمله شکلات و خوراکی‌های دارای گلوکز بسیار مصرف می‌کنند که این انرژی‌ها امکان تخلیه شدن را ندارد و والدین فکر می‌کنند کودکان ها فعالیت بیش از حد داشته و در برخی موارد والدین برچسب بیش فعالی را به کودکان خود اختصاص می‌دهند.

طالبی توضیحی درباره نحوه شناسایی اختلال عدم توجه و تمرکز در کودکان داد و گفت: والدین بدانند که اگر قبل از هفت سالگی و حداقل ۶ ماه کودکشان ویژگی‌هایی نظیر عدم تمرکز بر یک موضوع و عدم توجه به جزئیات را داشته باشند به مراکز مشاوره کودکان مراجعه کنند.

وی دیگر علائم اختلال «ADHD» را برشمرد و افزود: کودکانی که نتوانند بر روی بازی که انجام می‌دهند متمرکز شوند و به راحتی با محرک‌های خارجی حواسشان پرت شود؛ و یا کودکانی که اغلب قبل از پایان سوال جواب را می‌پرانند و انتظار در صف برایشان دشوار است و غالباً وسط حرف دیگران می‌پرند و فعالیت شأن را قطع می‌کنند و در مجموع این کودکان بی قرار هستند و رفتارهای هیجان زده از خود نشان می‌دهند برای بررسی به مراکز مشاوره مراجعه کنند.

روش‌های برخورد والدین با کودکان بیش فعال

این کارشناس ارشد روان شناسی به روش‌هایی برای کنترل اختلال عدم توجه و تمرکز در کودکان توسط والدین هم اشاره‌ای داشت و گفت: اگر کودکتان نمره خوبی از امتحانات خود نیاورد به او بگویید نمره تو خوب نیست اما تو برای من ارزشمند هستی؛ برای کودکتان محیط امنی را فراهم کنید تا کودک شما خود ایرادش را بیان کند.

وی افزود: با کودک خود روابط حسنه ایجاد کنید و به کودکتان احساس آرامش بدهید؛ ساعت خواب کودکتان را تنظیم کنید و با نوازش او را بیدار کنید؛ با کودک خود همدلی کنید اگر حالش بد است سعی کنید او را درک کرده و به او این احساس را بدهید که حالش را درک می‌کنید.

طالبی توصیه‌هایی هم درباره رژیم غذایی کودکان درگیر با اختلال عدم توجه و تمرکز داشت و افزود: شیرینی، شکلات و مواد غذایی که انرژی زیادی را در خود دارند را در رژیم غذایی این کودکان قرار ندهید؛ برای حرف‌های کودکتان شنونده فعال باشید؛ قول‌هایتان را اجرا کنید. کوتاه حرف بزنید و دقیقاً وظایف کودکتان را کاملاً واضح برای آنها توضیح دهید. سعی کنید در فعالیت‌های کودکانتان مشارکت داشته باشید.

تشخیص به موقع بیماری و درمان با روش‌های غیر دارویی

وی توصیه کرد: اگر تشخیص اختلال بیش فعالی و عدم توجه و تمرکز قبل از سن ۷ سالگی باشد کودک، با درمان‌های غیر دارویی به روند عادی زندگی خود باز می‌گردد؛ این در حالی است که اگر تشخیص داده نشود اعتماد به نفس کودک کاهش می‌یابد و در تحصیلات خود موفق نمی‌شود و حتی شاید بزهکار هم شود و علاوه بر آسیب به خود و خانواده‌اش، جامعه را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

کد خبر 4951568

برچسب‌ها

شهر خبر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha