حجتالاسلام صفر قربانپور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دوران امامت امام صادق (ع) بین ۲ دوره حاکمیت امویان و عباسیان سپری شد و در آن دوران کارایی حکومت رو به افول بود و شرایط هم برای حکومت عباسیان فراهم شده بود، به طوری که با حمایت از مذهب جلو آمدند و با وجود این شرایط فرصت بسیار مناسبی در اختیار امام صادق (ع) برای گسترش فرهنگ دین، فقه الهی، پیروی از مبانی اصیل اسلامی قرار گرفت.
وی ادامه داد: شناخت آن دوره از شرایط امامت امام صادق (ع) برای همگان بهویژه پیروان مذهب جعفری لازم است زیرا آن دوره پایه گذاری فقه جعفری انجام میگیرد و پس از حضرت مکاتب دیگر رشد میکنند و به تعبیری مذاهب چهار گانه اهل سنت ساماندهی میشوند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: مسألهای که از زمان امام باقر (ع) به ویژه در دوره امام صادق (ع) اتفاق افتاد، فرصت شناسی امام صادق (ع) بود چرا که این امام همام با وجود شناخت نسبت به مدعیان حاکمیت و مخالفت آنها با اجرای دستورات الهی توانستند فرصتهای طلایی گسترش فرهنگ دینی در شرایط سیاسی خاص را به بهترین نحو در اختیار گیرند.
قربانپور گفت: با توجه به اینکه دوران امامت امام صادق (ع) دوران گسترش بحثهای علمی، فلسفی، اعتقادی بود، ایشان این فرصت را غنیمت شمرده و شاگردانی را تربیت و مبانی فقهی را تشریح کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: زندگی امام صادق (ع) از منظر جایگاه امامت و فقه جعفری از اهمیت خاصی برخوردار است و یکی از نکات برجسته کارنامه این امام همام زدودن تحریفها و پیرایهها از مبانی و مفاهیم ناب اسلامی است.
به گفته قربانپور، خوشبختانه امروزه علوم پیشرفت کرده و پژوهشهای بسیاری انجام گرفته و دسترسی به کتابهای فقهی، روایی برگرفته از کلام امام صادق (ع) و امام باقر (ع) وجود دارد و بهترین منبع برای انسانها، بهرهگیری از بیانات و سخنان ارزشمند آنها است.
وی در خصوص الگوپذیری از ائمه معصومین (ع) اظهار کرد: خداوند برای انسانها الگوهای شایستهای از زمان پیامبر اکرم (ص) و حتی پیش از ایشان معرفی کرده است و باید سیره و روش زندگی معصومین (ع) در ابعاد مختلف اخلاقی و اجتماعی استفاده و از بیانات ارزشمند آنها الگو برداری کنیم.
نظر شما