۲۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۵۶

مولکول‌های مصنوعی مغز موش را ترمیم کردند

مولکول‌های مصنوعی مغز موش را ترمیم کردند

محققان برای اولین بار با استفاده از مولکول‌های مصنوعی موفق به احیای بخشی از کارکردهای مغز یک موش شدند که در اثر بیماری و جراحت از کار افتاده بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، مغز متشکل از شبکه‌ای پیچیده از گره‌های عصبی و ارتباطات مختلف است. در برخی موارد اختلالات عصبی ناشی از بیماری، تصادف، جراحت و غیره موجب از دست رفتن برخی قابلیت‌های مغز می‌شود. محققان انگلیسی، ژاپنی و آلمانی با همکاری یکدیگر موفق به تولید مولکولی مصنوعی شدند که می‌تواند برخی کارکردهای از دست رفته مغز را احیا کند.

آزمایش‌هایی که در این زمینه بعد از کشت سلول‌های حاوی مولکول‌های مصنوعی در مغز یک موش صورت گرفته، نشان می‌دهد استفاده از این روش نوین درمانی به ترمیم جراحت‌ها و کاسته شدن از اثرات مخرب برخی بیماری‌ها نیز کمک کرده است.

یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی که بدین شیوه تا حدی قابل درمان است، آسیب‌های مربوط به ستون فقرات است. این آسیب‌ها انتقال سیگنال‌های مغزی از مغز به شبکه عصبی و عضلات را ناممکن می‌کند. همچنین می‌توان بدین شیوه جلوی گسترش بیماری آلزایمر را نیز گرفت زیرا این بیماری با اختلال در ارتباطات شبکه‌های عصبی مغز آغاز می‌شود و نتیجه آن از دست رفتن حافظه است.

برای تولید مولکول‌های مصنوعی کاهش دهنده مشکلات مغز از گروهی از پروتئین‌ها با ویژگی‌های مختلف استفاده شده که می‌توانند شبکه‌های عصبی و گره‌های آنها را تا حدی احیا و بازسازی کنند.

مولکول مصنوعی که به این شیوه تولید شده CPTX نام دارد و در بررسی‌های آزمایشگاهی نیز عملکرد خوبی داشته است. انتظار می‌رود در آینده بتوان بدین شیوه برای بازسازی بخش‌های آسیب دیده مغز انسان نیز اقدام کرد.

کد خبر 5024529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha