۲۹ دی ۱۳۹۹، ۲۱:۵۱

آیت الله مکارم شیرازی:

امروز تولید بخاطر عملکرد بانک‌ها از بین رفته است

امروز تولید بخاطر عملکرد بانک‌ها از بین رفته است

قم- یکی از مراجع تقلید گفت: امروز تولید بخاطر عملکرد بانک‌ها از بین رفته است؛ این بانک‌ها با آن سودهای کذایی و جریمه‌های تاخیر آن‌چنانی، بلایی برای تولید محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله مکارم شیرازی دوشنبه شب در مراسم سوگواری سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) که در مدرسه امام امیرالمومنین (ع) با حضور جمعی از علما، اساتید و فضلای حوزه و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد، با بیان مسائل و مشکلات اجتماعی مردم، افزود: مساله گرانی از جمله مشکلاتی است که مردم به‌صورت مرتب بیان می‌کنند و می‌خواهند آن‌ها را به مسئولان تذکر دهیم.

وی افزود: امروز حقیقتاً عده‌ای از مردم کارد به استخوانشان رسیده و برخی دیگر نیز به‌خاطر وجود بیماری کرونا کار و درآمد خودشان را از دست داده‌اند؛ افزون بر این بسیاری از مردم که شاغل هستند نیز درآمد محدودی دارند و با این درآمد محدود پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیستند.

وی «از بین رفتن تولید» را یکی از مشکلات و چالش‌های مهم کشور دانست که زمینه‌ساز گرانی‌های افسارگسیخته شده و بیان کرد: اگر تولید نباشد، اقتصاد در هم می‌شکند؛ امروز تولید بخاطر عملکرد بانک‌ها از بین رفته است؛ این بانک‌ها با آن سودهای کذایی و جریمه‌های تأخیر آن‌چنانی، بلایی برای تولید محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همه دلسوزان نسبت به بانک‌ها و عملکردشان تذکر می‌دهند، اما تا به‌حال کسی نتوانسته جلوی آن‌ها را بگیرد و بانک‌ها نیز به رویه خود ادامه می‌دهند.

این مرجع تقلید «عدم نظارت» را دومین عامل زمینه‌ساز مشکلات و گرانی‌ها دانست و تاکید کرد: گاهی از اوقات می‌شنویم که کامیون‌های قاچاق از کانال‌های رسمی همچون گمرک جلوی چشم مسئولان وارد می‌شود؛ این چه نظارتی است؟ آیا نظارت این‌گونه است که کامیون‌های قاچاق بدون مانع وارد کشور شود؟

وی با بیان این‌که بی‌انصافی برخی کسبه سومین عامل تشدید گرانی‌ها و مشکلات معیشتی مردم است، افزود: برخی از کسبه جنس‌ها را هر روز به یک قیمتی می‌فروشند و یا می‌گویند باید تلفن بزنیم و بپرسیم نرخ ساعت فعلی چه مقدار است تا با شما حساب کنیم! برخی دیگر نیز جنس را امروز فروخته‌اند و بیعانه هم دریافت کرده‌اند، اما موقع تحویل جنس دبه در می‌آورند و می‌گویند باید قیمت امروز را بدهید!

وی تصریح کرد: این سه عامل دست به دست همدیگر داده و اوضاع اقتصادی را خراب کرده است و اگر مسئولان می‌خواهند وضعیت را بهبود ببخشند باید ابتدا بانک‌ها را مهار کرده، سپس نظارت خود را بر ورود و خروج سرمایه‌ها تقویت کنند و همچنین کارهای فرهنگی انجام دهند.

آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مردم باید از مکتب حضرت زهرا (س) الگو بگیرند؛ عزاداری به‌جای خود، اما الگو گرفتن از این اسوه بزرگ یکی از اهداف جلسه‌های عزاداری است.

وی با تاکید بر ضرورت تبیین فضائل حضرت صدیقه طاهره (س) به‌گونه‌ای که قابل الگوبرداری باشد، ادامه داد: هدف نخست از برگزاری مجالس عزاداری، تربیت نفوس و آمادگی افراد برای پیمودن مسیر تقرب به خداوند و دومین هدف بیان راه حل گرفتاری‌ها و مشکلات اجتماعی است.

وی خاطرنشان کرد: کتابی را با عنوان «فاطمه برترین بانوی جهان» می‌نوشتم و تصمیم گرفتم ۴۰ حدیث درباره فضائل و احوال ایشان بنویسم؛ هنگامی که به تحقیق مشغول شدم مشاهده کردم که هر ۴۰ حدیثی که در باب فضائل حضرت صدیقه طاهره (س) به دنبال آن‌ها بودم، در کتب اهل سنت ذکر شده است.

کد خبر 5125115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۹
      3 0
      بانکهای ایران با سیستم کاملا ربوی اداره می شوند فقط با کلاه شرعی مضاربه و قص علی هذا پدر اقتصاد کشور را در آورده اند اکثریت قریب به اتفاق کارخانه ها ، کارگاهها ،مرغداریها،قرض الحسنه هاوغیره و غیره با یک قانون نانوشته به جرم تولید و خدمت هدف آماج تعطیلی توسط این دشمن قسم خورده هستند
    • IR ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
      0 0
      بزرگترین مفسد فی الارض در کشور سیستم بانکی فاسد ربوی است تمام زندگی مردم را فلج و و اداره امور کشور را فشل کرده چه کسی واقعا باید جلوی این زالوی خون خوار را بگیرد؟آقایان مسئول خودمان را گول نزنیم ریشه فساد همین جا است بیخود جای دیگر دنبالش نباشید!
    • IR ۰۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
      0 0
      کلا همه یاد گرفتن صورت مسئله رو پاک کنن. یعنی چی همه در حوزه بانک شدن مفسر و تحلیل گر؟؟یارو بهش میگی قسط ۴ماه گذشتتو بیا بده میره گاوشو میاره جلو بانک زنگ میزنه خبرنگار بیاد‌.یکی دیگه کارخونه میسازه ولی بفکر سرمایه در گردش نیس بعد میگه بانک مخالف تولیده و هزارتا دیگه.کی موقع وصول نشدن چکش بفکر تولید
    • IR ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
      0 0
      بانک فقط باید به عنوان سیستم نگهداری پول باشه و برای سرمایه گذاری هم اشخاص باید به فکر ایجاد کسب و کار و یا اگر سرمایه و تخصص کافی را ندارند از طریق بازار سرمایه و مشارکت در تولید اقدام به سرمایه گذاری مناسب کنند.
    • Rez ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
      0 0
      تولید بخاطره باند بازی و بی تدبیری مسئولین از بین رفته وقتی شرکتهای بزرگ تولید ماننی ماشین سازی تبریز و یا نیشکر هفت تپه و یا ....را به افرادی بی صلاحیت با قیمت نازل واگذار میکنید وضع تولید بهتر از این نخواهد بود . قبل ذگر است بانکها را نیز به افراد نا اهل سپرده اید نتیجه فقط غارت است و بس .