به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، دفتر نخست وزیری صربستان در بیانیه ای اعلام کرد که این کشور به شدت با پیش نویس جدید قطعنامه کوزوو که توسط واشنگتن برای تائید در شورای امنیت ارائه شده مخالف است، چرا که این پیش نویس با هدف آماده سازی زمینه ها و مقدمات استقلال کوزوو تهیه شده است.
در بیانیه مذکور آمده است : "کوزوو استقلال نخواهد یافت و هیچ یک از مقامات رسمی آمریکا که هر روز موافقت خود با استقلال کوزوو را اعلام می کنند، نمی توانند این حقیقت را رد کنند".
در بیانیه بلگراد آمده، برای روابط آتی آمریکا و صربستان مهم است که واشنگتن بفهمد که بلگراد با جداکردن 15درصد از خاک خود موافقت نمی کند.
بیانیه افزود : "همانطور که در آئین نامه سازمان ملل متحد و در قانون اساسی صربستان نوشته شده است کوزوو بخشی جدایی ناپذیر از صربستان است".
منطقه کوزوو از سال 1999 تحت نظارت سازمان ملل متحد اداره می شود. در ماه های اخیر "مارتی آهتیساری" (نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در امور کوزوو ) طرحی را برای استقلال کامل این استان از صربستان تهیه کرده که در شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته می شود.
تصمیم گیری نهایی درباره سرنوشت این منطقه باید در شورای امنیت اتخاذ شود که روسیه به عنوان هم پیمان صربستان در آن از حق وتو برخوردار است و مخالفت خود را با استقلال این منطقه اعلام کرده است که یکی از موارد اختلاف مسکو- واشنگتن در خصوص مسائل بین المللی همین موضوع می باشد.
آمریکا به همراه اتحادیه اروپا حمایت خود را از استقلال این منطقه اعلام کرده است.
نظر شما