پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۵:۴۱

مریخ نورد چینی آماده فرود می‌شود

مریخ نورد چینی آماده فرود می‌شود

به گفته سازمان ملی فضایی چین قرار است امشب مریخ نورد ژورونگ روی سیاره سرخ فرود بیاید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، قرار است امروز مریخ نورد ژورونگ چینی روی مریخ فرود بیاید. این مریخ نورد بخشی از فضاپیمای تیان ون ۱ است که از ماه فوریه ۲۰۲۱ مشغول مدار زدن دور مریخ است.

به گفته سازمان فضایی ملی چین(CNSA)، طبق برنامه ریزی ها قرار است مریخ نورد وارد اتمسفر رقیق سیاره سرخ شود و در منطقه‌ای فرود بیاید که قبلاً لندر وایکینگ ۲ ناسا در سال ۱۹۷۶ میلادی فرود آمده بود.

به این ترتیب به نظر می‌رسد ژورونگ نیز مانند کاوشگر استقامت ناسا باید ۷ دقیقه وحشت را تحمل کند تا بتواند روی سیاره سرخ فرود بیاید.

۷ دقیقه وحشت اصطلاحی است که برای توصیف شرایطی به کار می‌رود که کاوشگر طی آن وارد اتمسفر مریخ می‌شود و روی سطح فرود می‌آید. طبق اطلاعات موجود این کپسول امروز ساعت ۲۳:۱۱ دقیقه گرینوویچ (۷:۱۱ دقیقه ET) فرود می‌آید.

به نوشته نشریه ایندیا تودی فضاپیمای تیان ون ۱ در ۲۳ جولای ۲۰۲۰ میلادی به فضا ارسال شد. این فضاپیما شامل یک مدار گرد، لندر و مریخ نورد در فوریه ۲۰۲۱ میلادی وارد مدار مریخ شد. این مریخ نورد قرار است معادل ۹۰ روز مریخی فعالیت کند و طی این مدت ویژگی‌های خاک سطح و ترکیبات آن را بررسی و تحلیل می‌کند.

اگر این مأموریت به طور موفقیت آمیز انجام شود، چین پس از آمریکا و روسیه، سومین کشوری خواهد بود که مریخ نورد به سیاره سرخ می‌فرستد.

کد خبر 5211597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نریمان IR ۱۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۴
      6 0
      میگم یادمه ماهم یدونه موشک فرستادیم با یه میمون چیشد خبری نشد ازشون😢