خبرگزاری مهر - گروه استانها: این روزها سخن از اهمیت شوراهای اسلامی و نقش آنها در بهبود اوضاع مدیریت شهری بیش از همیشه به گوش میرسد، اما در این میان آنچه که چندان بدان پرداخته نمیشود ضرورت ارائه شفاف برنامهها، پیشینه فعالیتها و تجارب نامزدها در عرصه آشنایی با چالشهای موجود در مدیریت شهری و توانمندیهای آنها در راستای بهبود وضعیت شهرها است.
واقعیت این است که بسیاری از کاندیدای شورای شهر برنامهای در راستای مسیری که قرار است در جایگاه عضو شورا طی کنند، ارائه نمیدهند و حتی از تخصص و تجربه مناسب در حوزه مدیریت شهری برخوردار نیستند، بنابراین با وجود چنین شرایطی چطور میتوان انتظار شفافیت در شرح و ارائه برنامهها از آنها داشت.
«کیوان میرزایی» مسئول سازمان بسیج اساتید گیلان با تأکید بر اهمیت ارائه برنامه مدون در حوزههای مختلف مدیریت شهری از سوی کاندیدا حضور در شوراهای اسلامی به خبرنگار مهر، گفت: معمولاً آرا بر این اساس که شخصی به نیکنامی شناخته شود، روانه صندوقهای رأی شورا شده و به این موضوع توجه نمیشود که اگر کاندیدی دارای برنامه در زمینههای عمران شهری، فرهنگ، حمل و نقل، بهداشت و اقتصاد باشد، میتواند در جایگاه عضو شورا به خوبی ایفای نقش کند.
وی با اشاره به نقش جریانهای سیاسی در معرفی افراد کارآمد به عنوان کاندیدای شوراهای اسلامی شهرها، افزود: ارائه برنامه شفاف و دقیق از سوی کاندیدای شورای شهر مستلزم توجه جریانهای سیاسی به این موضوع مهم است.
میرزایی با بیان اینکه در واقع گروههای سیاسی باید در نظر داشته باشند که آیا افرادی را که به مردم معرفی میکنند از ویژگیها و توانمندیهای لازم برخوردار هستند یا نه، ادامه داد: واقعیت این است که اگر اعضای شورای شهر دارای برنامه مؤثر و کارآمد باشند، میتوانند به رفع چالشها بپردازند، چرا که اگر برنامهای وجود نداشته باشد نتیجه همان وضعیتی است که در حال حاضر با آن مواجه ایم.
این عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان با تاکید بر این موضوع که، تدین و تعهد شاخصه بسیار مهمی در انتخاب است، یادآور شد: شخصی را به نیکنامی شناختن برای انتخاب کافی نیست و حتماً باید مدیریت و توانمندی نامزدها مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه اعضای شورا باید تصمیم گیر و تصمیم ساز بوده و این توانمندی را داشته باشند که از بازوهای تخصصی قوی و مشاوران خبره در سطح شهر بهره مند شوند، افزود: آنها باید کمیسیونهای مختلف شورا و دامنه وظایفشان را بشناسند و با استفاده از مشاوره نخبگان جامعه، اساتید دانشگاه و فرهیختگان مجرب در راستای منافع مردم به تصمیم عاقلانه برسند و سپس تصمیمشان را اجرا کنند.
میرزایی با اشاره به اینکه گروههای سیاسی بر اساس سلایق خویش افراد را به مردم معرفی میکنند و حتی ممکن است منافع و مطامع به جای مصالح شهر و امور مردم در نظر گرفته شود، اظهار کرد: وقتی کسی آگاه به امور نیست و تخصصی ندارد، نمیتواند حضور فایدهای داشته باشد. باید توجه داشت، کسی که راننده یا مداح خوبی بوده، نمیتواند عضو شورای شهر شایسته ای هم باشد چرا که حتی اگر بخواهد به مردم خدمت کند، مسیر صحیح را نمیشناسد.
وی با بیان اینکه بسیاری از شهروندان همانند شهروندان رشتی با توجه به سبقه فرهنگی و علمی رشت و همه فراز و فرودهای تاریخی که داشته به اهمیت این مسائل آگاه نیستند، اظهار کرد: وقتی قرار است فردی در لیست پیشنهادی جریانی قرار گیرد به آگاهی او در موضوعات مرتبط این عرصه توجه نمیشود.
میرزایی با اشاره به اینکه در این زمینه بسیاری از ما که صاحب تریبون و گفتمان هستیم، نیز مقصریم، ادامه داد: باید در این زمینه مطالبه گر باشیم باید از نامزدهای شورا درباره دانستهها و برنامههایشان توضیح بخواهیم تا بدانند که تنها شعار دادن کافی نیست.
رئیس بسیج اساتید گیلان تصریح کرد: شوراها و انتخابات شوراها یک ظرفیت بسیار عظیم برای نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود اما در صورتی از این ظرفیت میتوانیم بهرهمند شویم که اعضای شورا الفبای شهر و شهرسازی، امور فرهنگی شهرها و دیگر حوزههای مرتبط با جایگاه خویش را بدانند.
در این راستا خبرگزاری مهر در طرحی به نام جنبش از ما از نامزدهای انتخاباتی و مردم درخواست دارد تا با حضور در سایت azmaa.net در چالش شفافیت شرکت کنند یعنی به صورت شفاف عملکرد و برنامههای حوزههای مختلف را به بوته نظرات مردمی و قضاوت بگذارند و این آمادگی وجود دارد که حتی مطالب بیان شده توسط نامزدهای انتخاباتی در خبرگزاری مهر و همچنین سایت «از ما» منتشر شود.
نظر شما