۵ دی ۱۴۰۰، ۱۱:۵۸

معاون دانشگاه خبر داد:

کاهش تعداد هیات علمی خاموش علوم پزشکی شهیدبهشتی در عرصه پژوهش

کاهش تعداد هیات علمی خاموش علوم پزشکی شهیدبهشتی در عرصه پژوهش

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از کاهش هیات علمی خاموش در عرصه پژوهش خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در استنادات علمی ۴۱ درصد و در کمیت ۲۴ درصد رشد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و دومین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی، به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به منظور معرفی و تقدیر از پژوهشگران برتر بین المللی، ملی و پژوهشگران دانشگاه و برگزیدگان و منتخبان پژوهشی در حوزه های دانشجویی، مراکز، دانشکده ها، مجلات و مقالات برگزار شده است.

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ارائه گزارشی در زمینه جشنواره گفت: ما در حوزه پژوهش دو هدف را دنبال می کنیم یکی از آنها ارتقاء کیفیت پژوهش است و دیگری هم پژوهش نافع، کاربردی و ثروت آفرین است که موجب افزایش سطح کیفیت پژوهش می شود.

وی خاطرنشان کرد: تم جشنواره امسال دانشگاه گذار به دانشگاه نسل سوم است. اولین دانشگاه کشور در سطح علوم پزشکی که حوزه مدیریت فناوری را در تشکیلات خود جای داد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود. بیشتر دانشگاه ها دفتر ارتباط با صنعت داشتند.

زرقی یادآور شد: امروز مدیریت فناوری دانشگاه با هدف تجاری سازی و ارتباط با صنعت سعی دارد که بستر تولید پژوهش به محصول و تقویت ارتباط با صنعت و جامعه را ایجاد کند اما ما در حوزه کسب و کار دانشگاهی به دنبال تجارت نیستیم.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۶ مرکز رشد دارد که ۲ مرکز رشد تجهیزات پزشکی و طب مکمل در دو سال اخیر به مجموعه دانشگاه اضافه شدند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: همه محققان و فناوران می دانند که در دانشگاه ها گردش پول بسیار با کندی صورت می گیرد اما هیات امنای دانشگاه مصوبات خوبی را در جهت تسهیل منابع مالی فناوران داشته است.

وی افزود: ۱۲۸ شرکت دانش بنیان و هسته فناور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مستقر هستند. از نظر ما شرکت زیاد کردن ارزش ندارد بلکه شرکت های سود ده مهم هستند که توانسته اند ۲۰۰ محصول در دانشگاه تجاری سازی کنند. ۴۵ درصد این محصولات توسط هیات علمی دانشگاه تولید و طراحی شده است.

زرقی یکی از راه های گردش پول در حوزه فناوری را ایجاد صندوق های نوآوری و فناوری برشمرد و گفت: تا کنون ۱۰ میلیارد تومان به فناوران دانشگاه وام کم بهره داده ایم. ضمن اینکه محصولاتی را تولید کرده ایم که در حوزه پتنت بوده اند. به طور ویژه ۲۳ اختراع خارجی و ۲۲۱ اختراع داخلی توسط محققان دانشگاه ثبت شده است و هیات امنا دانشگاه حمایت ویژه از صاحبان پتنت را مصوب کرده است.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه های متعدد برای توسعه فناوری و آشنایی محققان با فناوری و تولید محصول گفت: ما از شرکت ها به طور ویژه حمایت می کنیم و در راستای حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم، با دانشگاه های غیر علوم پزشکی و با دانشگاه های صنعتی هم قرارداد بسته ایم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: در زمینه فناوری مهمترین کار دانشگاه ارتقای زیرساخت است. ما توانسته ایم در مساحت ۱۵ هزار مترمربع پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه را به عنوان یک مجتمع ایجاد کنیم که در این پارک نه تنها شرکت های فناوری بلکه شتاب دهنده ها را هم در آنجا مستقر کردیم.

وی با اشاره به مشکلات راه اندازی پارک های علم و فناوری گفت: اگر مشکلات محیط زیست، آلودگی آب، شبکه برق و شهرداری حل شود کارهای پارک زودتر به نتیجه می رسد. در حال حاضر فاز یک راه اندازی شده است و ۱۰ شرکت در آنجا مستقر هستند. این پارک توانایی پذیرش ۱۰۰ شرکت را دارد. بناداریم شرکت های موفق جذب پارک شوند.

زرقی یادآور شد: ما از شرکت های دانش بنیان ۱۰ میلیارد تومان درآمد زایی داشتیم و روزی که به ۵۰ میلیارد تومان درآمد زایی برسیم روز بی نیازی از بودجه است. در این پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مرکز رشد تجهیزات پزشکی، مرکز نوآوری، بازارها و نمایشگاه دائمی و اتاق تمیز برای تولید فناوری های «هایتک» ایجاد شده و اکنون ۱۰۰ میلیارد تومان دستگاه «هایتک» در آنجا مستقر است که بیش از ۶ هزار خدمت داده است.

وی افزود: فضایی به بیوبانک اختصاص یافته و فناوری را به عرصه درمان آورده ایم و بیمارستان هوشمند را به صورت پایلوت راه اندازی کردیم. نکته مهم این است که منابع همه این فناوری ها را از بیرون دانشگاه جذب کردیم و بدون اینکه بار مالی به دانشگاه تحمیل کنیم پروژه ها را به ثمر رساندیم. ضمن اینکه امسال پروژه تله مدیسیین را در یکی از بیمارستان ها راه اندازی می کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به رتبه این دانشگاه در تولید علم و رتبه بندی های جهانی در حوزه پژوهش گفت: در رتبه بندی وزارت بهداشت در محور زیرساخت رتبه اول به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اختصاص دارد.

وی افزود: دانشگاه محل تولید علم است اما باید توازنی میان علم و فناوری را داشته باشیم و تا مقطع مقاله نایستیم و به تولید علم به اندازه خودش بها دهیم. آمار تولید علم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نمایه های بین المللی نشان می دهد که رشد در اسکوپوس ادامه دارد و در نظام ISI هم میزان مقالات دانشگاه از ۴ هزار مقاله گذشته است.

زرقی گفت: استنادات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نمایه های بین المللی رشد داشته و اچ ایندکس دانشگاه سه رقمی شده است. ضمن اینکه از میان مقالات تولیدی، مقالات با کیفیت یا Q۱ نیز رشد خوبی داشته است. مقالات دانشگاه با همکاری مراکز و محققان خارج از کشور رشد خوبی داشته است.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در استنادات علمی ۴۱ درصد و در کمیت ۲۴ درصد رشد داشته است. البته اینکه در رده بندی وزارت بهداشت از منظر پژوهشی دوم هستیم دلیل اصلی آن کمتر بودن میزان اعضای هیات علمی این دانشگاه در مقابل دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره رتبه دانشگاه در رده بندی های جهانی گفت: رتبه دانشگاه در وبومتریک ۶۵۷ است که در میان دانشگاه های علوم پزشکی دوم و در میان دانشگاه های کشور سوم هستند. این در حالی است که چند سال پیش بهترین رتبه ما ۲۳۷۰ بود. در رتبه بندی لایدن که مرغوب ترین رتبه بندی پژوهشی است و مقالات و استنادات بررسی می شود رتبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کمتر از ۵۰۰ است.

وی افزود: تا سال ۲۰۱۷ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رتبه بندی شانگهای حضور نداشت اما اکنون در بازه رتبه ۷۰۰ قرار داریم.

زرقی اظهار داشت: تعداد ۱۴۸۰ هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تولید علم مشارکت دارند و تعداد هیات علمی خاموش دانشگاه از ۱۶۳ نفر به ۷۶ نفر رسیده است که این موضوع وام دار آموزش ها و کارگاه های متفاوتی است که برای اعضای هیات علمی ارائه می شود.

وی افزود: فلوشیپ آموزش، پژوهش و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی شده است و با این مدرک اساتید هزینه می کنند و ثبت نام می کنند ضمن اینکه توانمند می شوند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: ۴۶ مجله در این دانشگاه داریم که چهار مورد از آنها دارای رتبه هستند و ۲۱ مجله نیز در اسکوپوس نمایه شده اند.

کد خبر 5384412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha