۶ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۳۳

گزارش مهر از بانه‌وره؛

شهری در کرمانشاه که روزی ۴۵ دقیقه آب دارد/ مردم برف آب می کنند

شهری در کرمانشاه که روزی ۴۵ دقیقه آب دارد/ مردم برف آب می کنند

کرمانشاه- شهر «بانه‌وره» در نوار مرزی استان کرمانشاه که طی دو دهه گذشته با بی‌آبی دست‌به گریبان بوده است، این روزها طی شبانه‌روز فقط ۴۵ دقیقه آب دارد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- رؤیا متکیائی: بانه‌وره یا بانِوْرِه یکی از پنج شهر از شهرستان پاوه در استان کرمانشاه است که با بیش از ۵ هزار نفر جمعیت، در شمار بیست و یکمین شهر پرجمعیت استان کرمانشاه است و در سال ۱۳۹۰ به شهر تبدیل شد اهالی بانه‌وره، هورامی از ایل جاف از طایفهٔ امامی هستند که در اوایل انقلاب ۱۳۵۷ ایران، در این منطقه گرد هم آمدند و رفته‌رفته این شهر را به‌وجود آوردند.

این شهردر میان کوه‌های سر به فلک کشیده شاهو، ماکوان و آتشگاه محصور است و در ۱۱۰ کیلومتری مرکز استان کرمانشاه و ۱۷ کیلومتری شهر پاوه قرار دارد و از نظر گویش مردم این منطقه به زبان کُردی تکلم می‌کنند.

بانه‌وره شهری مرزی در منطقه اورامانات استان کرمانشاه بیش از ۲ دهه با بی‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند و حتی در این فصل سرد سال بسیاری از محله‌های شهر بانه‌وره در ۲۴ ساعت یک قطره آب هم ندارند و شهروندان مجبورند آب مورد نیاز خود را از آب پشت‌بام‌های برفی و ناودان‌های یخ زده تأمین کنند و با هزینه‌های بسیار، آب آشامیدنی را خریداری کنند.

بانه‌وره شهری بی آب و فراموش شده

محمدسلیم بیابانی رئیس شورای اسلامی شهر بانه‌وره در گفتگو با خبرنگار مهرمی‌گوید: بانه وره شهری خوش نام در منطقه اما گم نام در حافظه بعضی از مسئولین است، شهری که به تبع حضور ساکنانش در دفاع از سرزمین و میهن اسلامی خویش، با تقدیم ۴۷ شهید والامقام، ۴۰ جانباز جان بر کف ،۴ آزاده سر افراز و بیش از ۳۰۰ نفر پاسدار و بسیجی با حضور در جبهه‌های جنگ حق علیه باطل و دفاع از تمامیت ارضی، دین و وفاداری خود را به نظام و انقلاب اسلامی ادا کرده‌اند.

وی ادامه می‌دهد: خسارت و آسیب‌های جنگ تحمیلی برای همه مرزنشینان فراوان بود اما کمتر منطقه و مردمانی مانند مردم شهر بانه وره ضرر و زیان جنگ را متحمل شدند مردمانی که هر یک از سرزمین آبا و اجدادی خویش آواره شهرها و روستاهای اطراف گشتند و به اجبار در منطقه فعلی یعنی بانه وره با تجمیع ۲۲ روستای نوار مرزی مستقر و جمعیتی بیش از ۵ هزار نفری را تشکیل دادند.

رئیس شورای اسلامی شهر بانه‌وره تصریح می‌کند: در این چند سال با همت مسئولین جمهوری اسلامی خدمات ارزنده‌ای جهت محرمیت زدایی به بانه وره شده است اما متأسفانه شهر بانه وره بیش از ۲ دهه است که بی آب و تشنه است و آب شرب بانه وره تنها از یک چشمه تأمین می‌شود که به گفته بزرگان شهر چندین بار در قدیم خشک شده و اکنون نیز با توجه به خشک سالی و کاهش نزولات آسمانی، در آستانه خشک شدن است.

وی افزود: در سال‌های گذشته اگر چند ساعت در روز آب شرب قطع می‌شد الان به وضعی رسیده که با وجود فصل زمستان شهروندان بانه وره، در ۴۸ ساعت فقط یک الی ۲ ساعت آب شرب لوله کشی را دارند و بیش از ۱۰۰ خانوار از فصل تابستان تا الان آب شرب شهری را در خانه‌ی خود ندیده‌اند و با صرف هزینه زیاد اقدام به تأمین آب می‌کنند و وضعیتی غیر قابل تحملی را تحمل می‌کنند و مسلماً اگر این شرایط ادامه پیدا کند بحرانی شدیدتر به وجود می‌آید که کنترل کردنش سخت خواهد بود.

بیابانی خاطرنشان می‌کند: البته اقدامات و کارهای در دست اقدام در این چند سال برای رفع این مشکل و بحران بزرگ در این چند سال انجام شده اما تا به حال عملاً منتج به نتیجه نگشته و با موانعی رو به رو شده است.

شهری در کرمانشاه که روزی ۴۵ دقیقه آب دارد/ مردم برف آب می کنند

وی می‌گوید از نماینده بزرگوار، استاندار و فرماندار و هر آن‌کس دستش می‌رسد عاجزانه درخواست داریم در اسرع وقت چاره‌ای اساسی و عاجل برای حل این بی آبی و شرایط فوق بحرانی که حیات شهر بانه‌وره را تهدید می‌کند بیاندیشند و مردمان محروم، خویشتن دار و انقلابی شهر بانه‌وره را از اساسی‌ترین نیاز هر انسان که آب است بهرمند سازند.

به داد مردم بانه وره برسید

عرفان سلیمی از شهروندان بانه وره‌ای در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آب در شهر بانه وره گیر نمی‌آید، روزی ۴۵ دقیقه هم آب نداریم.

وی ادامه داد: برف را آب می‌کنیم و از آن استفاده می‌کنیم.

این شهروند بانه وره ای تصریح کرد: این روزها برف است ولی به زودی برف‌ها آب می‌شوند و منبع آبی نداریم، چرا مسئولین فکری برای مردم نمی‌کنند؟

ضرورت اقدام سریع برای رفع موانع حفر چاه در شهر بانه‌وره

هادی زامیاد بخشدار باینگان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بعضی از محلات شهر بانه وره در ۲۴ ساعت ۴۵ دقیقه هم آب دارند.

وی افزود: در جلسات متعدد با اعضای شورای اسلامی و شهردار بانه‌وره و فرمانداری پاوه و در حضور نماینده اورامانات و مدیران کل آب منطقه‌ای و آبفا استان کرمانشاه پیگیر حل مشکل کم آبی شهر بانه وره شده‌ایم و خواستار رفع موانع حفر چاه هستیم.

هادی زامیاد تصریح کرد: بعضی محلات شهر بانه وره در شبانه روز بیش از ۴۵ دقیقه آب ندارند و مردم این شهر در بحران بی‌آبی به سرمی‌برند.

شهری در کرمانشاه که روزی ۴۵ دقیقه آب دارد/ مردم برف آب می کنند

وی گفت: انتظار می‌رود مسئولین امر اقدامی سریع و عملیاتی برای رفع مشکل بی آبی بانه وره و چند روستای دیگر بخش انجام دهند.

تسریع در جانمایی و حفر چاه جدید برای تأمین آب شرب شهر بانه وره

جلیل بالایی سرپرست فرمانداری پاوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در نشست‌های متعدد با حضور مسئولین استان کرمانشاه به بررسی مشکلات شهرستان پاوه پرداخته شده است.

جلیل بالایی تصریح کرد: به دلیل محدود بودن ظرفیت مخازن میانی در نقاط مرتفع با قطعی آب مواجه هستیم که برای حل این مشکل مقرر شد مخزن سه هزار متر مکعبی امور آب به صورت موقت در اختیار آبفا قرار گیرد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن با نصب شیرآلات لازم به شبکه اضافه شود و با بهره برداری از این مخزن نیاز آب نقاط مرتفع تأمین می‌شود.

وی گفت: شرکت آبفا در اسرع وقت مخزن را وارد مدار و بر توزیع نظارت دقیق‌تری داشته باشد و شهروندان با مصرف بهینه و صرفه‌جویی برای عبور از شرایط پیش رو همراهی و مشارکت داشته باشد.

بالایی تاکید کرد: بررسی جانمایی و حفر چاه جدید برای تأمین آب شرب شهر بانه وره توسط آبفا باید هرچه سریع‌تر انجام شود و مشکل بی‌آبی این شهر به زودی حل شود.

وی خاطر نشان کرد: از محل اعتبارات ملی ابلاغی مشاور و طراح برای بررسی بهترین منبع و مسیر اجرای پروژه آب روستاهای نروی و وزلی تعیین و مستقر شود و در صورت رسیدن به گزینه مناسب اقدام متناسب با منابع انجام شود.

مصوبات وزارت نیرو برای تأمین آب‌شرب منطقه اورامانات

در آذر ماه سال ۹۹ وزیر نیرو با تخصیص آب از محل آب‌های مرزی و سد داریان برای استفاده شرب چهار شهرستان اورامانات موافقت کرده و متعاقب پیگیری‌های نماینده اورامانات که منجر به بازدید کمیسیون کشاورزی و آب مجلس از منطقه اورامانات شد، جلسه‌ای در این خصوص مابین نماینده اورامانات، وزیر نیرو و معاونین مربوطه وزیر برگزار شده و مواردی از قبیل تخصیص از محل آب‌های مرزی به صنعت، شرب و کشاورزی شهرستان‌های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی، احداث سد نوئل در جوانرود وتسریع در تکمیل آب رسانی هانی کوان به پاوه، حل مشکل شهرهای دارای تنش آبی اورامانات برای کوتاه مدت و بلند مدت (جوانرود، تازه آباد، نوسود، شاهو، بانه وره و ازگله)، پیگیری مشکل کم آبی ۱۷۰ روستای حوزه اورامانات خصوصاً روستاهای محدوده مسیر تونل انتقال آب که با کم آبی شدید مواجه هستند، تخصیص آب از سد ازگله به ۳۰۰۰ هکتار از اراضی بخش ازگله که زیر پوشش قرار نگرفته‌اند، تعیین تکلیف پروژه آب رسانی به دشت حر و ایجاد مسیر جایگزین برای قطعه جاده پاوه _ ژاوه رود (داریان تا بعد از پل ملأ) که بعد از آبگیری از سد داریان زیر آب رفته است و نیز تسریع در تکمیل تصفیه خانه‌های فاضلاب در دست احداث اورامانات مطرح و در دستور کار قرار گرفت.

وزیر نیرو با تخصیص آب از این محل برای شرب چهار شهرستان اورامانات موافقت کرد و مقرر شد راهکارهای اجرایی آن بررسی شود.

کد خبر 5409117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فایق رحمانی IR ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
      1 0
      سلام با تشکر از خبرنگار محترم سرکار خانم رویا متکیائی و خبرگزاری مهر و تمام اصحاب رسانه که زبان گویای مردمان شان هستند.