۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۵:۴۹

برای کاربرد در چاپگرهای سه بعدی؛

جوهرهای پلیمری ایرانی نیاز کشور به واردات را کم کرد

جوهرهای پلیمری ایرانی نیاز کشور به واردات را کم کرد

تولید جوهرهای پلیمری و سرامیکی مورد استفاده در چاپگرهای سه‌بعدی توسط یک شرکت دانش بنیان، کشور را از واردات این محصول مهم کم‌نیاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سال‌های اخیر، استفاده از چاپگرهای نوری نسبت به چاپگرهای دیگر، به دلیل دقت بالای چاپ، در داخل کشور افزایش چشم‌گیری داشته است.

این استقبال سبب تقاضای روزافزون برای مواد اولیه موردنیاز برای چاپ در صنایع مختلف شده است.در این مدت واردات مواد اولیه توسط شرکت‌های سازنده چاپگرهای نوری صورت می‌گرفت که وجود تحریم‌ها، تبدیل به مانعی بزرگ برای واردات این مواد شده است.

عمده مشکلات نمونه ساخته‌شده توسط این مواد وارداتی، شکنندگی و عدم‌مقاومت لازم در برابر ضربه است. همچنین هزینه‌های بالای این محصول ناشی از واردات، مانعی برای گسترش هرچه بیشتر کاربرد چاپگرها شده و تامین ماده اولیه چاپگرها، تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های مصرف‌کنندگان شده است.

وجود این مشکلات سبب شد تا یک شرکت دانش‌بنیان با مهندسی معکوس نمونه خارجی در جهت تعیین فرمولاسیون مناسب رزین‌ها و بهبود خواص مکانیکی با تغییر در ساختار و نیز تلاش برای جایگزینی مواد اولیه آن با مواد موجود در داخل کشور، دست به تولید رزین مخصوص چاپ بزند و محصولی مناسب از لحاظ کیفیت و قیمت را تولید کند.

این محصول، نوعی رزین سرامیکی مورد استفاده در چاپگرهای سه‌بعدی است. در طراحی این محصول به چند خصوصیت اصلی رزین‌ها توجه ویژه‌ای شده است. از جمله، کاهش زمان پخت و در نتیجه کاهش زمان چاپ نمونه که موجب بهبود خواص مکانیکی نمونه مانند شکنندگی شده است. با توجه به شرایط کنونی کشور، سنتز برخی از مواد اولیه موجب جلوگیری از خروج ارز می‌شود و در آینده‌ای نزدیک می‌توان حتی به ارزآوری این محصول نیز امیدوار بود.

این شرکت در تهیه فرمولاسیون و نمونه آزمایشگاهی رزین پلیمری و سرامیکی چاپگرهای سه‌بعدی موفق بوده است.

همچنین به دلیل تقاضا و مصرف زیاد این محصول در بازار، این شرکت برای تهیه انواع دیگر رزین چاپگرهای سه‌بعدی نظیر رزین‌های قابل ریخته‌گری و رزین‌های زیستی برای کاربردهای پزشکی، تزییناتی و جواهراتی تلاش می‌کند.

این نوع رزین‌ها در ساخت قالب‌ها و ماشین‌کاری، لاستیک‌گیری و ریخته‌گری، تجهیزات نوری، محفظه‌های قطعات الکتریکی و قطعات خودرو، کامپوزیت‌های دندانی و استخوانی، کاربرد بسیاری دارند.

کد خبر 5479602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha