۱ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۵۳

بررسی پیش نویس اصلاحی قانون ایمنی زیستی

بررسی پیش نویس اصلاحی قانون ایمنی زیستی

در نهمین جلسه کمیته تخصصی شورای ملی ایمنی زیستی، پیش نویس اصلاحی قانون ایمنی زیستی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین جلسه کمیته تخصصی شورای ملی ایمنی زیستی کشور با حضور نمایندگان ناظر مجلس شورای اسلامی از کمیسیون‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کشاورزی، آب و محیط زیست، دبیران کارگروه‌های تخصصی دستگاه‌های ذی صلاح و نمایندگان اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و انجمن‌های علمی، تخصصی زیست فناوری برگزار شد.

در ابتدای این جلسه محمد حسین بازگیر؛ رئیس دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های دبیرخانه پیرامون اصلاح قانون ایمنی زیستی، به مقایسه تطبیقی قانون ایمنی زیستی با پیش نویس اصلاحی تهیه شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پرداخت.

در ادامه حجت ورمزیاری؛ مدیرگروه کشاورزی و توسعه روستایی مرکز پژوهش‌های مجلس و همکاران ایشان، مشکلات، خلاء ها و چالش‌های قانون ایمنی زیستی موجود را محدودیت در دامنه شمول، عدم اتخاذ رویکرد محتاطانه درخصوص محصولات تراریخته، ضعف و نقص در ساختار شورای ملی ایمنی زیستی، تعارض منافع، عدم صراحت قانون در تعیین وظایف دستگاه‌ها، ضعف قانون از منظر جرم انگاری، مسئولیت پذیری و جبران خسارت‌ها و وجود ابهام در برخی مواد و تبصره‌های آن عنوان کردند و به تشریح پیش نویس اصلاحی تهیه شده که شامل پنج بخش و پنجاه و دو ماده است، پرداختند.

در این نشست حدوداً سه ساعته، توسط اعضای کمیته، ایرادات و انتقادات فراوانی از ابعاد فنی، تخصصی و حقوقی به پیش نویس ارائه شده مطرح و پیرامون آنها بحث و گفتگو شد.
در پایان این جلسه، علیرضا عباسی و همایون سامه یح نجف آبادی؛ نمایندگان ناظر مجلس در شورای ملی ایمنی زیستی، ضمن انتقاد از عدم برگزاری جلسه این شورا و تأخیر در ارائه لایحه اصلاحی قانون، از دبیرخانه و اعضای شورای ملی و دستگاه‌های اجرایی ذی صلاح خواستند که ایرادات و اشکالات پیش نویس مرکز پژوهش‌های مجلس را ظرف مدت حداکثر سه هفته جمع بندی و ارائه نمایند و تا قبل از پایان سال جاری لایحه اصلاحی مدنظر را جهت ارائه به مجلس تهیه و تدوین کنند.

در حاشیه این جلسه، احکام عضویت نمایندگان جدید اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و انجمن‌های علمی تخصصی زیست فناوری در شورای ملی ایمنی زیستی که توسط رئیس جمهور و به مدت چهار سال به ترتیب برای آقایان رحیم سروری و محمد علی ملبوبی صادر گردیده، به نامبردگان تحویل شد.

گفتنی است بنابر اعلام دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی، علاقمندان، صاحب نظران و دلسوزان می‌توانند متن قانون ایمنی زیستی و پیش نویس اصلاحی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را مطالعه و پیشنهادات و نظرات خود را در این خصوص به آدرس پست الکترونیک SONBC@doe.ir یا به شماره فاکس ۸۸۲۳۳۱۶۹ ارسال کنند.

کد خبر 5662300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha