۱۴ اسفند ۱۴۰۲، ۱۳:۵۳

رئیس سازمان ملی مهاجرت عنوان کرد؛

اجرای طرح بازگشت کرامت آمیز مهاجران از کشور میزبان

اجرای طرح بازگشت کرامت آمیز مهاجران از کشور میزبان

رئیس سازمان ملی مهاجرت گفت: طرح بازگشت کرامت آمیز مهاجران از کشور میزبان به مبدا، فرصت طلایی برای سرمایه گذاری در بخش اقتصادی کشور خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مابین سازمان ملی مهاجرت و جهاد دانشگاهی کشور و کارآفرینان بخش خصوصی جهت آموزش، مهارت‌آموزی و توانمندسازی اتباع و مهاجرین خارجی جهت اعزام به کشورهای هدف، روز دوشنبه در تهران برگزار شد.

در این مراسم عبدالله مبینی رئیس سازمان ملی مهاجرت، حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی و سایر کارآفرینان بخش خصوصی حضور داشتند.

عبدالله مبینی رئیس سازمان ملی مهاجرت، با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری با جهاد دانشگاهی، گفت: این آغاز همکاری می‌تواند برکات زیادی برای کشور به ارمغان آورد.

وی‌افزود: نگاهی که همیشه به اتباع خارجی در کشور بوده است نگاهی قومی، تحقیرآمیز و تهدیدی بوده است و هیچگاه به این فکر نشده که آیا می‌توان با نگاهی فرصت جویانه این رویکرد را از تهدید محوری به سمت فرصت محوری برد.

رئیس سازمان ملی مهاجرت گفت: بخش عمده اتباع افغانستان از سر اجبار و به دلایل متعددی مجبور به ترک کشور خود شده و به سمت کشورهای همسایه کوچ کرده‌اند، که ایران (۷۰ درصد) سهم بیشتری را از این مهاجرت داشته است.

وی ادامه داد: افغانستان کشور هم زبان، هم دین، هم فرهنگ و تمدن با ایران است، این اشتراکات بسیار منجر به انتخاب ایران به عنوان مقصد مهاجرت آن‌ها به کشور ما شده است، و ما باید این مهاجرات را به عنوان فرصتی برای توانمندی و توسعه کشور ببینیم.

رئیس سازمان ملی مهاجرت افزود: ما باید نگاه تحقیر آمیزی که به اتباع داریم را تغییر بدهیم، در این راستا طرحی تشکیل شده که این چرخ را از نگاه تهدید محور به سمت توسعه محور ببرد. طرح‌هایی که بتوانیم از اتباع در تولید محصولات دانش بنیان و اقتصادی استفاده کنیم. به سرمایه‌های خودشان فضا دهیم و در مناطق محروم سرمایه‌گذاری کنیم که منجر به رونق چرخه تولید می‌شود.

وی در خصوص یکی از این طرح‌ها بیان کرد: با سرمایه‌گذاری در نیروهای مجرب و دانش‌آموخته در طرح‌های عمرانی و صنعتی کشور، خصوصاً در مناطق محروم می‌توان نیازهای کشور را برطرف کرد، هدف ما احیا کردن کارخانه‌هایی است که راکد مانده‌اند و اتباع مهاجر دانش‌آموخته در کشور می‌توانند آن‌ها را از طریق سرمایه‌گذاری به چرخه تولید برگردانند. همچنین این اتفاق منجر به ایجاد حس آبرومندی و احترام در این افراد می‌شود.

مبینی ادامه داد: این طرح با عنوان بازگشت کرامت‌آمیز از کشور میزبان به مبدا است، که منفعت‌های مشترک بسیاری برای ما و کشور مهاجر دارد؛ چرا که با برگرداندن این افراد تنها سود و سرمایه برای قاچاقچیان به همراه دارد، اما با آوردن آنها در مسیر تولید و دانش به اقتصاد کشورمان کمک خواهیم کرد.

وی گفت: فشار و اتهامات بالایی بر دولت است و همه تلاش ما مقابله با این فشارها است. این طرح برای مهاجران مجاز در کشور است چرا که بسیاری از کشورها با مهاجرت اقتصادشان را اداره می‌کنند.

مبینی افزود: جهاددانشگاهی می‌تواند به ما کمک کند تا به هدفی که مد نظرمان است دستیابیم. این سرمایه و منزلت کشور است که از آن می‌توان بسیار بهره برد.

وی گفت: این افراد به دلیل نداشتن بضاعت مالی نمی‌توانند ادامه تحصیل بدهند و ما می‌توانیم از این سرمایه‌ها استفاده کنیم.

مبینی افزود: سیاست گذاری دقیق فرصت‌های راهبردی خوبی برای کشور ما به وجود می‌آورد، این کار بسیار مهم و جدی است و نگاه ما باید امید و سرمایه باشد نه تحقیر و تهدید.

کد خبر 6045542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha