۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۲:۱۱

تأمین آب تالاب هورالعظیم در اولویت است/ کشت برنج ممنوع شد

تأمین آب تالاب هورالعظیم در اولویت است/ کشت برنج ممنوع شد

رییس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب از برنامه‌های کارگروه سازگاری با کم آبی استان خوزستان در راستای عدالت در برنامه‌ریزی و بهره‌برداری به‌هنگام منابع آب حوضه آبریز کرخه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهپور رجایی رئیس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب اظهار کرد: یکی از ایرادات جدی بر مدیریت منابع آب حوضه کرخه در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ رهاسازی و استفاده بیش از ظرفیت برنامه‌ریزی آب سد کرخه با توسعه کشت‌های پرآب‌بر تابستان شلتوک و مواجهه با کمبود آب و محدودیت برای کشت پاییزه به عنوان کشت غالب در منطقه بود.

وی گفت: در برخی سنوات، سطوح زیر کشت در استان خوزستان با محدودیت قابل توجه و امکان تأمین آب برای شروع کشت پاییزه در شبکه‌های دشت عباس، عین‌خوش و فکه فراهم نشد و این امر نظام برنامه‌ریزی آب و کشاورزی کشور را با چالش مواجه کرد.

رجایی خاطرنشان کرد: به منظور حصول اطمینان از تأمین آب مطمئن کشت پاییزه سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ و همچنین فراهم کردن تأمین آب کشت پاییزه سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، کارگروه سازگاری با کم آبی استان خوزستان، پیشنهاد ممنوعیت کشت پرآب‌بر شلتوک در تابستان ۱۴۰۳ را به دبیرخانه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی ارائه کرد.

وی اضافه کرد: این پیشنهاد در اواخر بهمن ماه ۱۴۰۲ با عنوان «کشت برنج در حوضه آبریز رودخانه کرخه در تابستان پیش رو ممنوع شود» و «کارگروه سازگاری با کم آبی استان‌های ذیربط نیز مسئول اجرای این مصوبه و اطلاع‌رسانی مقتضی به کشاورزان هستند» به تصویب کمیته تخصصی سازگاری با کم‌آبی کشور رسید و با همکاری بهره‌برداران و مسئولان امر عملیاتی خواهد شد.

رجایی گفت: مشابه سال‌های گذشته با پیشنهاد کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان‌های خوزستان و ایلام امکان تأمین آب برای کشت کم‌آب‌بر تابستانه در سطح محدود فراهم خواهد بود.

رئیس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب تصریح کرد: عدالت در برنامه‌ریزی و بهره‌برداری به هنگام منابع آب حوضه آبریز کرخه خصوصاً سد کرخه اقتضا می‌کند که تأمین آب تالاب هورالعظیم و دام‌های سنگین به عنوان مصارف ضروری و تأمین آب کشت پاییزه به عنوان کشت غالب منطقه که معیشت عمده مردم به آن وابسته است، در اولویت قرار گرفته و از کشت‌های پرآب بر از جمله شلتوک که برنامه‌ریزی منابع آب حوضه حتی در سال‌های نرمال و فرانرمال از نظر بارندگی را با چالش مواجه می‌کند، اجتناب شود.

کد خبر 6103020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
      8 0
      هور العظیم خشک کردید و این تالاب که مایه حیات و معیشت عده زیادی بود را از بین بردید و فاجعه زیست محیطی بی بازگشتی را بوجود اوردید برای احیای دریاچه شور و بی حاصل ارومیه سر و دست شکستید ولی این تالاب حیات و اب شیرین خوزستان را بخاطر نفت خشک کردید از بین رفتن تالاب باعث تغیر اب و هوا و گرد و خاک و اکو
    • بدبخت IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
      8 0
      الله اکبر الله اکبر علی کل من طغا وتجبر. خانواده های زیادی در شهرستان حمیدیه و اهواز سوسنگرد هویزه بستان و غیره داریم که زمین کشاورزی ندارند و به جز شلتوک کاری که آن هم در زمین دیگران کشت می کنند چاره دیگری ندارند. چند سالی هست که ک‌شت شلتوک را ممنوع کردید. هور العظیم را خشک کردید. پس اونا کجا برن
    • عبدالله BG ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
      6 0
      پس زندگی و امرار معاش کشاورزان چی می شود؟ اصلا دولت به فکر معیشت این مردم هست؟
    • علی DE ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
      2 0
      شما گفتی ممنوع ما قبول کردیم زهی خیال باطل شلتوک میکاریم چه دولت بخواد چه نخواد
    • سیدمحمد IR ۰۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
      2 0
      چندین سد در بالادست درست کردید و آب رو برای کشت در کوهستان استفاده میکنید،بعد هزاران هکتار حاصلخیز رو بدون آب کردید،هور رو خشک کردید و فاجعه زیست محیطی بوجود آوردید،بین شماها آدم کارشناسی اصلا وجود دارد؟
    • احمد IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
      4 2
      تا کی بی برنامه ریزی بی تدبیری شما دارین چکار میکنین همش به ضرر مردم کار میکنین