پیام‌نما

وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ  ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ * * * نیکی و بدی یکسان نیست. [بدی را] با بهترین شیوه دفع کن؛ [با این برخورد متین و نیک] ناگاه کسی که میان تو و او دشمنی است [چنان شود] که گویی دوستی نزدیک و صمیمی است. * * * اگر خلق با تو بدى كرد و زشت / تو با او نكويى كن اى خوش‌سرشت

۱۸ بهمن ۱۴۰۳، ۲۱:۴۰

حجت‌الاسلام خسروپناه: حکمرانی اسلامی در حلقه مردم‌محوری حرکت می‌کند

حجت‌الاسلام خسروپناه: حکمرانی اسلامی در حلقه مردم‌محوری حرکت می‌کند

قم- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حکمرانی زمینه‌ساز بر محوریت مردم حرکت می‌کند و در تمام فرآیندهای سیاست‌گذاری، نظارت، اجرا و ارزیابی نقش بسزایی ایفا می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه به صورت ویدئو کنفرانس در آئین اختتامیه پنجمین مدرسه حکمرانی اسلامی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شرکت کرده بود، اظهار کرد: مفهوم انتظار در لغت به معنای چشم‌به‌راه بودن است، اما در معنای الهی، انتظار به امید برای تحقق حکومت جهانی و ظهور اشاره دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: از امام صادق علیه السلام نقل شده که برترین عمل انتظار فرج است و ایشان تأکید دارند که انتظار واقعی از طریق اقدام و عمل در رفتار و منش محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه انتظار فرج نه صرفاً یک حالت ذهنی، بلکه یک رفتار اجتماعی است، بیان کرد: منتظر واقعی کسی است که وضع موجود را مطلوب نمی‌داند، از آن انتقاد می‌کند، اما در عین حال امید به تغییر و بهبود وضعیت دارد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: منتظران واقعی ظهور فقط منتقد وضع موجود هستند، بلکه به دنبال ایجاد تحول و حرکت از وضع فعلی به سوی وضع مطلوب‌اند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: برای شکل دادن به این تحولات، نیازمند باور یقینی، احساس نیاز، امید به ظهور، و در کنار آن تلاش، جهاد و برنامه‌ریزی هستیم.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: حکمرانی به‌عنوان یک فناوری تبدیل وضع موجود به وضع مطلوب تعریف می‌شود که از طریق سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری، راهبری، نظارت، و ارزیابی مشارکتی به تحقق این امر می‌پردازد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه اذعان کرد: برای تحقق و زمینه‌سازی ظهور، نیازمند حکمرانی‌ای هستیم که بر اساس اصول و بنیان‌هایی نظیر نگرش توحیدی، معرفت‌شناسی مبتنی بر پیوند عقل و وحی (حکمت)، اعتقاد به آخرت و نجات معنوی انسان و ولایت‌مداری به معنای پیوند ناگسستنی با اولیای الهی بنا شده باشد که این بنیان‌ها زمانی که عملیاتی شوند، بر شیوه تدوین سیاست‌ها و روش‌های اجرایی تأثیر خواهند گذاشت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: قرآن نیز بر اصول و بنیان‌های تحقق ظهور و حکمرانی زمینه ساز تأکید دارد و سوره مائده به‌عنوان سوره‌ای برنامه‌محور در حوزه حکمرانی ولایی شناخته شده است.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه بیان کرد: مدل حکمرانی ولایی، شبکه‌ای است که در محور آن ولی فقیه قرار دارد که نماینده ولایت خدای متعال و اولیای الهی است ضمن اینکه در این مدل همه به این باور هستند که حضرت حجت زنده است و حتی اگر از دیدگان ما غایب باشد، همچنان تأثیرگذار بوده و هستی عالم به حضور او پیوند دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حکمرانی زمینه‌ساز نه دولت‌محور است و نه خصوصی‌محور، بلکه مردم‌محور است و مردم باید در تمامی فرآیندهای سیاست‌گذاری، نظارت، اجرا و ارزیابی نقش داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه گفت: رویکرد مردم محوری در حکمرانی در آیات متعدد قرآن نیز مورد اشاره قرار گرفته که خطابات آن عمدتاً به مردم و مؤمنان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: برای تحقق حکمرانی زمینه‌ساز، تنها اتکای بر نخبگان کافی نیست، چراکه مشارکت ساختاری مردم در سطوح مختلف الزامی است.

وی اذعان کرد: دولت باید بستر لازم را برای مردمی فراهم کند که باورمند به ظهور باشند، روحیه جهادی داشته باشند و بتوانند نقش مؤثری در حکمرانی ایفا کنند و این مشارکت نباید مشارکتی نمادین باشد بلکه باید با سیاستگذاری منسجم تقویت شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در حال حاضر، درصد بالایی از اقتصاد تحت کنترل دولت است که مغایر با اصل ۴۴ قانون اساسی بوده و هنوز اجرا نشده است، چراکه در حکمرانی زمینه‌ساز لازم است محوریت از دولت به مردم منتقل شود.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: شرط اساسی برای تحقق حکمرانی زمینه ساز، ایجاد ظرفیت‌های ساختاری برای حضور مردم در فرآیندهای تصمیم‌گیری و اجرایی است تا آنان بتوانند نقش محوری خود را ایفا کنند.

کد خبر 6370866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha