به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدعلی حسینی سخنگوی وزارت خارجه پیش ازظهر امروز درنشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در واکنش به تحولات اخیر در لبنان، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی پس از شکست مفتضحانه در جنگ 33 روزه علیه ملت لبنان ومقاومت اسلامی، همواره تلاش کرده تا به هر شکل ممکن انتقام آن شکست را بگیرد.
وی افزود: تلاش رژیم صهیونیستی بر آن است تا اهدافی که نتوانست در سایه جنگ مذکور محقق سازد را با فتنه گری و حمایت برخی کشورها همچون آمریکا در شرایط فعلی لبنان عملی کند.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بارها هشدارداده بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای نگه داشتن فضای لبنان در حالت بحرانی تلاش می کنند و با دخالت های آشکار خود مانع دست یافتن گروه های لبنانی به تفاهمی فراگیر و تحقق وحدت ملی در آن کشور و تثبیت ثبات داخلی آن می شوند.
حسینی ادامه داد: اکنون نیز رژیم صهیونیستی، آمریکا و رسانه های وابسته به آنها مشغول تفرقه افکنی بوده و تلاش دارند شرایط کنونی لبنان به آنچه که درگیری های اقوام و مذاهب مختلف می نامند مرتبط سازند، این درحالی است که هر ناظر منصف می داند که چنین نیست.
وی سیاست فرافکنی آمریکا درعراق، افغانستان ومسائل فلسطین را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: رویه فرافکنی مشکلات و مسئولیت آن را به گردن دیگران انداختن رویه ای است که آمریکایی ها همواره دنبال کرده و در خصوص لبنان نیز پیگیری می نمایند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر شاهد بودیم که برخی کشورهای منطقه که از ظرفیتی در لبنان برخور دار بوده اند به طور کاملا منفعلانه تنها نظاره گر سیاست های آمریکا و رژیم صهیونیستی در عرصه تحولات آن کشور بوده و به رغم آنکه می توانستند و می توانند در این میان موثر باشند اقدامی را ترتیب نداده اند.
حسینی با تاکید مجدد بر مواضع کشورمان در خصوص تحولات لبنان، اظهار داشت: همانگونه که پیش از این نیز اعلام شده ما معتقدیم تئوری وحدت ملی در لبنان کارگشا خواهد بود و می توان مسائل و مشکلات این کشور با تفاهم داخلی مرتفع کرد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده که راه حل لبنان داخلی است و دیگران نمی توانند به جای گروه های و جریانات داخلی آن کشور تصمیم گیری کنند.
حسینی افزود: بر همین اساس تهران از هر پیشنهادی برای خروج لبنان از بن بست فعلی استقبال کرده و آمادگی دارد تا ظرفیت های خود را در این چارچوب به طور کامل به کار گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین تحرکات ایران برای ارائه بسته پیشنهادی اش جهت مدیریت چالش های اصلی جهان اظهار داشت: در تماس هایی که با کشورهای مختلف داریم در خصوص محورهای کلی بسته صحبت هایی انجام شده که آغاز این روند به مذاکرات دکتر جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و سوبولوف کفیل دبیری شورای عالی امنیت ملی روسیه باز می گردد در حال حاضر نیز روسای نمایندگی ما در تعداد زیادی ازکشورها پیرامون محورهای بسته با مقامات کشورها گفتگو می کنند.
وی گمانه زنی ها درباره بسته مشوق های گروه کشورهای موسوم به 1+5 درباره ایران را تایید نکرد و یادآور شد: هنوز بسته این کشورها به ایران ارائه نشده و آنها اعلام کرده اند که این بسته هنوز تکمیل نیست.
حسینی تصریح کرد: درهمین رابطه ما نیز اعلام کرده ایم که ادامه رویکرد گذشته فایده ای برای این کشورها ندارد و هیچ مشوقی هم سنگ و هم وزن حقوق ملت ایران نیست و لذا پیشنهاداتی که حقوق ملت ما را نادیده بگیرد قابل پذیرش نخواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین از سفر هیئت آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران طی هفته جاری خبر داد و گفت: قرار است این هیئت به تهران سفر کند اما هنوز رئیس آن مشخص نیست.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مشخص نشدن رئیس این هیئت به معنای درخواست ایران جهت جایگزینی فرد دیگری به جای اولی هاینونن است؟ گفت: از سخنان من نمی توان چنین برداشتی کرد بنده عرض کردم که هیئت آژانس در هفته جاری به تهران می آید و ریاست این هیئت را آژانس بین المللی انرژی اتمی تعیین خواهد کرد.
ادامه دارد...


نظر شما