پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱ تیر ۱۳۸۷، ۱۳:۰۷

رئیس قوه قضائیه:

ادارات دولتی یک طرف عمده پروندهای فساد و رانت خواری هستند

ادارات دولتی یک طرف عمده پروندهای فساد و رانت خواری هستند

رئیس قوه قضائیه گفت: فساد اقتصادی در بین خود مردم کم داریم اما یک طرف عمده پرونده های فساد ، رانت خواری و اختلاس در ادارات دولتی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله هاشمی شاهرودی امروز در دیدار با اعضای شورای حل اختلاف تخصصی دیوان عدالت اداری به اهمیت بحث داوری و صلح و سازش اشاره کرد و گفت: تاکید بر حل و فصل دعاوی از طریق صلح و سازش یکی از سیاست های مهم است که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است.

وی تصریح کرد: باید از همه ارگان نظام تشکر نمود که امروز شاهد یک نظام قضایی پیشرفته و منسجم با مبانی اسلامی هستیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: در دیدارها و همایش هایی که میان مسئولان کشور ما با سایر کشورها برگزار شده ، اهمیت سیاستها و لزوم و معتقد بودن بر مبنای فقهی کاملا ملموس و محسوس است.

شاهرودی گفت: بسیاری از مسائل حقوقی مردم آغازش از ادارات و تشکیلات دولتی است لذا توجه به عدالت اداری که در قانون اساسی نیز مورد توجه قرار گرفته بسیار حائز اهمیت است لذا احقاق حقوق مردم و حقوق شهروندی ، توجه ویژه به دیوان عدالت اداری و اتخاذ سیاستهای لازم برای این عدالت را می طلبد.

وی گفت: احیای شوراهای حل اختلاف که احیای ایده صلح و سازش و داوری است کار بسیار بزرگی بود اما تفاوت هایی که بین شوراهای حل اختلاف اداری با دادرسی حقوقی مردم ، کیفری و مدنی و همچنین شوراهای حل اختلاف در دادگستری ها وجود دارد باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

رئیس قوه قضائیه به این تفاوت ها اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر که سیاست اصل 44 مطرح و مورد تاکید مقام معظم رهبری است نباید در دادرسی و رسیدگی های اداری به گونه ای عمل شود که این سیاستها نقد گردد.

شاهرودی افزود: شوراهای حل اختلاف تخصصی دیوان عدالت نهاد موثری برای تامل با دستگاهها و برای فهماندن روح قوانین به مدیران کشور خواهند بود به شرطی که قضاتی که وارد این شوراها می شوند به سیاست ها و اهداف و مقاصد آن واقف باشند.

وی گفت: در شوراهای حل اختلاف دیوان بیشتر به تظلمات خود افراد رسیدگی شود و مسائلی که جنبه کلان و کلی تر دارد و در ارتباط با دستورالعمل های خاصی است در دیوان عدالت اداری رسیدگی گردد.

رئیس قوه قضائیه بر نظارت بر عملکرد شوراهای تخصصی تاکید کرد و گفت: ایجاب می کند نظارت بر شوراهای اداری نسبت به سایر شوراها بیشتر باشد تا حقوق بهتر رعایت گردد چرا که یک طرف دولت و حقوق ملی و بیت المال مطرح است .

شاهرودی تاکید کرد: در شوارهای حل اختلاف اداری که مسائل و اموال عمومی و منابع طبیعی و ثروت های عمومی مطرح است توجه به امر نظارت بسیار حائز اهمیت است.

کد خبر 703078

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha