به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل حسین باقری بعد از ظهر چهارشنبه در حاشیه همایش مدیران بحران سراسر کشور در سرعین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: زمین لرزه از لحاظ وزن و حجم بزرگترین حادثه طبیعی در ایران محسوب می شود.
وی اضافه کرد: پس از زمین لرزه حوادث ناشی از تغییرات آب و هوایی مانند برف و کولاک، یخبندان، سرمازدگی محصولات باغی و کشاورزی، سیلاب و خشکسالی از دیگر حوادثی است که در کشورمان رخ می دهد.
باقری با بیان اینکه امسال 60 هزار میلیارد ریال برای جبران خسارات ناشی از حوادث طبیعی در ایران تخصیص یافته است، افزود: این اعتبارات برای خشکسالی، کم آبی، پیشگیری، سامانه های هشدار و نیز بازسازی نقاط آسیب دیده بر اثر حوادث طبیعی هزینه می شود.
وی همچنین بهره گیری از مدیریت ریسک به جای مدیریت بحران را در حادثه زمین لرزه غیرممکن دانست و ابراز داشت: تجربه ثابت کرده است که مدیریت ریسک در حوادثی مانند سیلاب و بعضی حوادث جوی کارایی بیشتری دارند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه طرحهای فراوانی در زمینه مهار آبهای سطحی با هدف جلوگیری از وقوع سیلاب در نقاط مختلف کشور در حال اجراست، متذکر شد: سازمان مدیریت بحران ایران از ریسک پذیری در برابر حوادثی که قابل پیش بینی و پیشگیری هستند به شکل علمی استفاده می کند.
وی یادآور شد: همچنین این سازمان علاوه بر بازسازی نقاط آسیب دیده، برای پیش بینی و پیشگیری نیز اعتبارات قابل ملاحظه ای تخصیص داده است.
باقری در پایان تاکید کرد : سازمان مدیرت بحران ایران پیشگیری را در اولویت برنامه های خود قرار داده اما حوادث را باید سازمانها و ادارات در استانها مدیریت کنند تا تبدیل به بحران نشود و در صورتی که به شکل بحران درآید این سازمان وارد عمل می شود.
نظر شما