به گزارش خبرگزاری مهر، در این مقاله که به قلم "مرتضى بدر"می باشد با اشاره به سفر هفته گذشته هیئت پارلمانی بحرین به ایران به ریاست خلیفه الظهرانی رئیس مجلس نمایندگان این کشور، آمده است: این سفر دیرهنگام ولی از ابعاد مختلف در وقت مناسب انجام شد.
نویسنده درباره تاثیر مثبت این سفر آورده است: بعد اول آن در خصوص اوضاع منطقه و کاهش تبلیغات رسانه ای ایران در قبال حوادث یمن صورت گرفت و تیرگی اوضاع بین ایران وعراق در خصوص چاه فکه فروکش کرده بود.همچنین ایران درخصوص ترسیم مرزهای دریائی خود با بحرین و قطر به توافق اصولی رسید.
در مطلب روزنامه البلاد می خوانیم : این سفرهمچنین در کاهش درگیریهای شدید طایفه ای و مذهبی در منطقه سهیم بود بویژه پس از تشنجی که در پی خطبه های نماز جمعه در ریاض بوقوع پیوست و مقام عربستانی در این خطبه سخنان زشت و ناپسندی را علیه مرجع عالیقدر شیعیان حضرت آیت الله سیستانی ایراد کرده بود.
همچنین همزمان با این دیدار گفتگوی تلویزیونی معروف شاهزاده سلمان بن حمد ولیعهد بحرین با کانال العربیه انجام شد که طی آن گفته بود:"کسی که بخواهد لباس عربی را از تن شیعیان عرب درآورد، ستم کرده است". این اظهارات از طرف بحرین آسودگی خاطری را در منطقه بوجود آورد و طی آن چند پیام برای تصمیم گیران ارسال نمود مبنی بر اینکه کشورهای منطقه بجز احترام و همکاری متقابل هیچ راه دیگری ندارند و پذیرش همزیستی مشترک به عنوان عربی بودن، برادری و اخوت اسلامی و همجواری جغرافیائی نیز ضروری است.
بعد دیگر این سفر را ایرانیان بیش از دیگران درک می کنند و آن لغو هیئت پارلمان اروپا در اعتراض به تهران بود، که این سفر را تهران یک امتیاز به نفع خود تعبیر نمود. کشورهای غربی سعی داشتند ایران را از لحاظ سیاسی منزوی کنند . از همپیمانان منطقه ای خود خواستند که در روند محاصره سیاسی و اقتصادی ایران مشارکت نمایند ولی کشورهای منطقه با این طرح غربیها با احتیاط برخورد کردند زیرا معتقد هستند که غرب در درجه اول درپی منافع خود می باشد و کشورهای منطقه بجز پیگیری منافع خود و بدور از دیکته دیگران، هیچ راهی فراروی خود ندارند.
نویسنده چنین ادامه داده است: درست است که کشورهای خلیج فارس تمایلی به جدانمودن ارتباطات امنیتی و نظامی خود در آینده نزدیک ندارند، ولی این بدین معنا نیست که این کشورها همیشه در پی ایالات متحده بدوند. اعراب و ایرانیان سرنوشتشان این بوده که در این نقطه مهم جهان در کنار یکدیگر زندگی کنند و خود نسبت به دیگران در حفظ امنیت وثبات منطقه اولویت دارند و چنین امری بجز در سایه فضای مثبت و همکاری بین کشورهای آن میسر نخواهد بود.
هرگاه بهبودی در روابط بین ایران و بحرین حاصل می شود، همیشه این سوال برایم مطرح می گردد که آیا کسانی هستند که در کمین ومترصد روابط روبه رشد بین دوکشور می باشند و در جهت تخریب آن تلاش می کنند؟ به اعتقاد من طرفهای محلی، منطقه ای و بین المللی چون گرگی در کمین شکار خود، درکمین ما هستند.
رئیس جمهور ایران در اظهارات خود با هیئت بحرینی گفته است :« دشمنان امت خواهان امنیت و ثبات کشورهای منطقه و ملتهای آن نیستند، و تلاش می کنند از طریق شایعه پردازی، گزارشات دروغ و اظهارات اهانت آمیز و پاسخ به هرگونه اظهار نظر مسئولین دوطرف، فتنه افکنی نمایند.» الظهرانی ضمن تاکید اظهارات «جناب آقای» احمدی نژاد تاکید می نماید که: « کشورهای منطقه و مسئولین آن برای خاموش کردن سریع فتنه باید شایعات را تکذیب نموده و به هرگونه اظهارنظرغیر مسئولانه هردو طرف پاسخ گویند».
آنچه مسلم است اینکه در گذشته نوشته ها واظهارات تشنج زا روابط بین دوکشور را تیره کرده بود و رسانه ها چون سلاحی دو لبه است، در عین حال که می تواند احساسات را جریحه دار نماید و پیوند برادری را قطع کند، می تواند زخمها را بپوشاند.
شاهزاده سلمان در این زمینه می گوید: « از همه مسئولین منطقه و بویژه از اصحاب رسانه ها می خواهم از هرگونه متهم نمودن و دسته بندی مردم بر اساس مواضع پیشین اجتناب ورزند، دین همواره بر روی سر ما قرار داشته است ولی در مورد سیاست می توانیم اختلاف داشته باشیم.... دین ثابت است و پایدار ولی سیاست از بین می رود.»
"مرتضى بدر" می نویسد: به اعتقاد من، روابط تاریخی که دو کشور و دو ملت را پیوند می دهد بسیار بالاتر از قلمهای کوتاه و شکسته و مغرضانه و اظهارات توهین آمیزی است که از این سو و یا آن سو بیان می شود. به نظر من، آنچه که در روابط بین کشورها حاکم است، عاطفه، شعار و حساسیت های قومی یا فرقه ای نیست بلکه این منافع است که حاکم می باشد. امروز منافع اقتصادی علیرغم تداخل و ارتباط آن با منافع سیاسی، بر آن مقدم می باشد. ایران از طرف خود به خروج از فشارهای سیاسی نیاز دارد و برای همکاری بیشتر با همسایگان خود تلاش می کند و بحرین از طرف خود به تقویت اعتماد و ضمانتهائی مبنی بر عدم تکرار عوامل تنش نیاز دارد و مهمتر از همه اینها این است که بحرین برای به حرکت در آوردن طرح های توسعه ای خود به انرژی، بویژه گاز نیاز مبرمی دارد واین چیزی است که ایران می تواند آن را برای همسایه خود بحرین تامین نماید، ایران و بحرین، هر دو کشور در زمینه های مختلف به یکدیگر نیاز دارند.
ما ملتها خواستار همگرائی بیشتر و تداوم ارتباطات بین رهبران منطقه هستیم ومعتقدیم که نزدیکی و تبادل دیدارها بین آنان گامی مهم برای جلوگیری از عوامل تنش و حل بسیاری از مسائل است. از خداوندمتعال مسألت می نماییم دلهای ملتها و دولتهای مشرف برخلیج فارس را به یکدیگر نزدیک گرداند و در میان آنان وحدت کلمه ایجاد نماید و آنان را به سوی پیشرفت و شکوفائی رهنمون سازد.
نظر شما