هاجر تحریری نیک صفت در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: وزیر آموزش و پرورش خواستار ایجاد کمیته ای در پژوهشگاه تعلیم و تربیت شده تا نحوه استفاده از امکانات، نیرو و تجهیزات مدارس را خارج از زمان تدریس ارزیابی کند چرا که به عقیده وی باید مدرسه به کانون فرهنگی تبدیل شود و دانش آموز جز خانه و مدرسه راه دیگری را نشناسد و امن ترین و دلنشین ترین مکان را برای خود مدرسه بداند.
رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: این کمیته متشکل از تمام معاونان وزیر آموزش و پرورش و روسای سازمانهای مرتبط است که اولین جلسه آن در هفته جاری برگزار می شود.
پیش از این نیز طرح مدرسه زندگی در وزارت آموزش و پرورش دنبال شد که به دلیل نبود پشتوانه مالی و انسانی به طور کامل در کشور اجرا نشد.
محور اجرای طرح «مدرسه زندگی» در کشور که به دستور علی احمدی برای کمرنگ کردن سایه کنکور بر سطح مدارس مطرح شد یافتن راهی برای برون رفت از «مدرسه کنکور» به سوی «مدرسه زندگی» بود.
مدرسه زندگی، مدرسه آرمانی و ایده آل تعریف شده بود که در آن دانش آموزان برای زندگی آینده تربیت و آماده می شوند تا تنها به مفاهیم ذهنی و انتزاعی بسنده نکنند و فرصت خلاقیت و ابتکار را پیدا کنند.
تدبیر اجرای فوق برنامه ها در مدارس دو نوبته
تحریری نیک صفت درباره عنوان این مدرسه که از سوی وزیر جدید آموزش و پرورش "مدرسه اقتدار" نامیده شده است، گفت: خواسته ایم که فعلا نامی را برای این طرح انتخاب نکنند چون باید نقشه جامع و کاربردی آن تدوین شود و سپس برای آن اسمی را برگزید.
رئیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت وزارت آموزش و پرورش با اشاره اجرای طرح در مدارس دو نوبته، اظهار کرد: در این مدارس نمی توان فوق برنامه داشت ولی باید طی این جلسات بررسی کنیم که چگونه می توان فضای جدیدی را برای این مدارس ایجاد کرد تا در حق دانش آموزان آنها نیز اجحاف نشود.
به گفته معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش 25 درصد مدارس کشور هم اکنون دو نوبته هستند.
نظر شما