۲۶ فروردین ۱۳۸۹، ۱۰:۰۳

رحیم صفوی در جمع دانشگاهیان:

تلاش آمریکا برای تک قطبی شدن دنیا شکست خورد

تلاش آمریکا برای تک قطبی شدن دنیا شکست خورد

مشاور عالی فرماندهی کل قوا گفت: تلاش و هزینه 20 ساله آمریکا به منظور تک قطبی شدن قدرت جهان با شکست مواجه شده که به نظر می‌رسد جهان کنونی به سوی چند قطبی شدن قدرت در حال حرکت است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید یحیی رحیم صفوی شب چهارشنبه در چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام در دانشگاه سیستان و بلوچستان در خصوص ژئوپلتیک جهان اسلام، چالش‌ها و فرصتها در قرن حاضر گفت: 57 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی هستند که از قلمرو جغرافیایی وسیعی برخوردارند و همچنین از قدرت تاثیرگذاری در معادلات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی نظام جهانی در قرن حاضر و دستیابی به یک بلوک قدرت جهانی در ساختار نظم نوین جهانی برخوردار هستند.

مشاور عالی فرماندهی کل قوا در ادامه ضمن طرح چالشهای داخلی کشورهای اسلامی گفت: تعارض میان استبداد و دموکراسی بین ملتها و برخی حاکمان اختلافات مرزی و ارضی با همسایگان از جمله عربستان، قطر، مصر، سودان، مراکش، صحرای غربی و لیبی، وجود مناقشات قومی و مذهبی و جدایی طلبی را می‌توان جزئی از این چالشها دانست.

صفوی در ادامه گفت: همچنین نرخ رشد بالای جمعیت، کم‌سوادی و ناتوانی در تولید علم و دستیابی به فناوری‌های جدید، فقر و نابرابری اجتماعی، عدم توسعه یافتگی در برخی کشورها و فرار مغزها نیز از دیگر چالش‌های کشورهای اسلامی است.

وی با اشاره به چالشهای خارجی کشورهای اسلامی نیز گفت: وابستگی عده‌ای از حکومت‌های کشورهای اسلامی به قدرتهای بیگانه، اشغال نظامی برخی از کشورها توسط بیگانگان، وجود مناطق بحرانی بین کشورها و ضعف ثبات سیاسی و وجود شاخص‌های دولت‌های ناپایدار در برخی از کشورها از عواملی است که می‌توان از آن به عنوان چالشهای خارجی کشورهای اسلامی یاد کرد.

صفوی با نگاهی به فرصت‌های کشورهای اسلامی جهان عضو سازمان کنفرانس اسلامی گفت: موقعیت جغرافیایی مناسب، موقعیت و وزن برتر ژئوپلتیکی کشورهای اسلامی، موقعیت ژئواستراتژیکی کشورهای اسلامی، موقعیت ژئوکالتر جهان اسلام و در نهایت موقعیت ژئواکونومیکی جهان اسلام باعث می‌شود تا کشورهای اسلامی جهان فرصتهای مناسبی را داشته باشند.

وی گفت: ملتهای 57 کشور اسلامی جهان با داشتن عوامل توانمندساز در مقیاس جهانی، بهره‌مندی از شبکه ارتباطات جهانی و برون رفت از چالش‌های داخلی و خارجی و نیز با درک راهبردی از فرصتها برای دسترسی به منافع مشترک در پیشرفت و عدالت کشورهای اسلامی، ظرفیت و قابلیت تشکیل قطب بزرگ در قرن حاضر را دارا هستند.

کد خبر 1064331

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha