به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، سید رحیم سجادی صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران بابیان اینکه در برنامه پنجساله پنجم حدود 5.1 میلیون هکتار از اراضی زراعی و باغی کشور زیر پوشش آبیاری تحت فشار خواهد رفت، ادامه داد: در امکان سنجی که چند سال قبل انجام پذیرفته از 5.8 میلیون هکتار سطح آبی اراضی زراعی و باغی کشور 5.3 میلیون هکتار قابلیت آبیاری تحت فشار را دارد.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود طی دو برنامه اجرایی متوالی کل این سطح تحت پوشش آبیاری تحت فشار درآید، افزود: امیدواریم هفته آینده با تصویب هیئت دولت در صحن علنی مجلس قدم های موثری جهت انجام آبیاری تحت فشار در کشور برداشته شود.
سجادی با بیان اینکه هم اینک 85 درصد از لوازم آبیاری تحت فشار با کیفیت خوب در داخل کشور تولید می شود افزود: برغم اینکه در سنوات اخیر، گزارشی از کیفیت بد تولیدات لوله ولوازم آبیاری تحت فشار نشده است اما بنا بر این شده است تا هر تولید کننده ای که لوازم و محصولات تولیدی خود از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد از گردونه کار خارج شود .
معاون آب و خاک و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه محدودیتی برای اجرای آبیاری تحت فشار وجود ندارد افزود: هزار میلیارد ریال اعتبار پیشنهادی ازمحل اعتبارات ملی جهت گسترش این طرح در سال اخیر پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه کشاورزان در خشکسالی سال 86 کشور به مزایای آبیاری تحت فشار پی برده و به سمت آن روی آوردند اظهار داشت: امیدواریم با 40 میلیون ریال هزینه اجرایی که برای هر هکتار زمین زراعی جهت تحت پوشش در آوردن آبیاری تحت فشار در نظر گرفته شده که 20 میلیون ریال آن به صورت بلاعوض و 20 میلیون ریال آن به صورت وام 12 در صد در اختیار کشاورزان قرار داده می شود انگیزه مضاعفی جهت سوق دادن کشاورزان به سمت تجهیز زمین های زراعی به سیستم آبیاری تحت فشار ایجاد شود .
در ادامه این نشست، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: با شرکت سهامی آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی تفاهم نامه مشترکی جهت اجرای مشترک طرحهای آب و خاک استان در دست بررسی است .
مسعود محمدیان با بیان اینکه مراحل اجرایی 350 هکتار از اراضی پایاب دشت گلفرج در دست اجراست گفت : اعتبار اجرایی هزار هکتار از اراضی دشت گلفرج توسط معاونت آب وخاک وصنایع کشاورزی وزارت متبوع تصویب شده است که امیدواریم بزودی شاهد بهره برداری اصولی از این دشت باشیم .
وی با اشاره به تولید 5.4 میلیون تن محصولات کشاورزی در استان آذربایجان شرقی گفت: با ایجاد صنایع تبدیلی وتکمیلی ، در آینده نزدیک شاهد فرآوری، بسته بندی و توسعه صنایع تبدیلی در استان خواهیم بود .
محمدیان میزان مصارف آب کشاورزی از کل پتانسیل آبهای زیرزمینی استان را 1.4 میلیارد متر مکعب اعلام کرد و افزود : تا پایان سال 88 ، با انجام 1082 پروژه در سطح استان مساحتی بالغ بر 35 هزار و 587 هکتار از اراضی استان تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرارگرفته است.
وی ادامه داد: از این میزان حدود 13 هزار و 289 هکتار با سیستم آبیاری قطره ای و 22 هزار و 299 هکتار نیز با سیستم آبیاری بارانی اجرا شده است .
محمدیان همچنین از برآورد و پتانسیل یابی 15 هزار و 820 کیلومتر کانالهای آبیاری عمومی سنتی، 72 هزار و 900 کیلومتر مسیر پوشش انهار و 10 هزار و 888 کیلومتر مسیر انتقال آب بالوله اجرا نشده در سطح استان خبر داد و گفت: تا پایان سال 88 حدود 720 کیلومتر کانال آبیاری عمومی بتنی وسنگ ملاتی ، 3100 کیلومتر مطالعه و طراحی و اجرای پروژه های کوچک پوشش انهار سنتی و 242 کیلومتر لوله گذاری و انتقال آب با لوله اجرا شده است.
نظر شما