ارسلان هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: وضعیت دشت های استان بیانگر کاهش چشمگیر حجم ذخیره منابع آب زیرزمینی بوده، به طوری که از مجموع 17 دشت استان، هشت دشت شامل شبستر – صوفیان، آذرشهر، عجب شیر، مرند، شیرامین، هادی شهر، هرزندات و تسوج در وضعیت ممنوعه قرار دارند.
وی برداشت غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی را عامل این معضل دانسته و خاطرنشان کرد: در دهه اخیر به دلیل کاهش عوامل تغذیه آبخوان ها از قبیل بارندگی ، افزایش بیش از حد بهره برداری از چاه های مجاز و ازدیاد چاه های غیرمجاز ، خسارات غیرقابل جبرانی بر منابع با ارزش آب زیرزمینی استان وارد شده است.
وی همچنین وضعیت دامنه های شمالی رشته کوه سهند در دشت تبریز را بحرانی توصیف کرد و اظهار داشت: دشت های ممنوعه و بحرانی آذربایجان شرقی ، اراضی به وسعت هفت هزار و 196 کیلومتر مربع از استان را شامل می شود.
هاشمی کاهش حجم مخزنی دشت های ممنوعه و بحرانی آذربایجان شرقی به دلیل عوامل یاد شده را 16/38 میلیون مترمکعب ذکر کرد.
مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی متوسط سرانه آب قابل دسترسی استان را پایین تر از متوسط کشوری و جهانی اعلام کرد و گفت: در حالی که سرانه آب قابل دسترسی در سطوح جهانی و کشوری به ترتیب هشت هزار و دو هزار مترمکعب می باشد ، این رقم در آذربایجان شرقی به هزار و 250 مترمکعب می رسد.


نظر شما