۵ اسفند ۱۳۸۹، ۱۱:۱۲

آموزش و پرورش در هفته گذشته؛

هفته تغییر در آموزش و پرورش/ خداحافظی قرائتی از نهضت سوادآموزی

هفته تغییر در آموزش و پرورش/ خداحافظی قرائتی از نهضت سوادآموزی

جابه جایی و چرخش مدیران آموزش و پرورش در معاونتها و مدیریتهای مختلف، خداحافظی حجت الاسلام قرائتی از نهضت سوادآموزی،انتقاد یک نماینده از حاجی بابایی و افزایش 7.8 درصدی بودجه در سال آینده بخشی از مهمترین رویداهای این حوزه در هفته جاری بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه آموزش و پرورش این هفته روزهای پرخبری را تجربه کرد که گزیده ای از آن در ادامه می خوانید:

جابه جایی و چرخش مداوم مدیران در آموزش و پرورش

پس از تغییر و تحولات هفته گذشته در معاونت پرورشی و آموزش و پرورش شهر تهران و شهرستانهای تهران، این هفته نیز آموزش و پرورش شاهد تغییرچهار تن از مدیران اجرایی خود در وزارتخانه بود که به نظرمی رسد وزارت آموزش و پرورش با این تغییرات مداوم در میان وزارتخانه ها و سازمانها رکوددار جابه جایی مدیران باشد.

سه شنبه هفته جاری سالن اجتماعات ساختمان شهید رجایی وزارت آموزش و پرورش شاهد مراسم تودیع و معارفه سه تن از معاونان بود. اول از همه حجت الاسلام محسن قرائتی از ریاست سازمان نهضت سواد آموزی پس از 28 سال خداحافظی کرد و جای خود را به علی باقر زاده که تا پیش از این معاون مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی بود، داد.

باقر زاده کمتر از یک سال بود که مسئولیت سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی را به عهده گرفته بود.

از سویی هژبری رئیس آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، جانشین باقرزاده در سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی شد و جای خود را در سمت قبلی به محمدتقی فخریان که کمتر از دو ماه بود به عنوان مدیرکل فرهنگی، قرآنی و اردویی وزارت آموزش و پرورش منصوب شده بود، داد.

البته تغییرات مداوم معاونان و مدیران در آموزش و پرورش در طول سالهای گذشته به یک موضوع عادی و کاملا مرسوم تبدیل شده و جا به جایی مدیران پس از یک تا دو ماه نیز موجب تعجب کسی نمی شود.

ایجاد دو مرکز جدید در آموزش و پرورش

جدا از تغییر و تحولات مداوم در آموزش و پرورش، از زمان حضور حمید رضا حاجی بابایی در این وزارتخانه تا کنون تقریبا هرماه یک مرکز یا معاونت یا دفتر جدید راه اندازی شده است. پس ازراه اندازی دفتر فرهنگی واردویی ودفتر قرآنی درمعاونت پرورشی، در هفته گذشته مرکز برنامه ریزی و نیروی انسانی و مرکز آمار، فناوری، اطلاعات، ارتباطات و سلامت و تربیت بدنی ایجاد شد.

دانستن این نکته نیز خالی از لطف نیست که این دو مرکز پیش از این با دستور حاجی بابایی با عنوان یک مرکز یعنی آمار، نیروی انسانی و فناوری فعالیت می کردند.

ارائه آمار دقیق در آموزش و پرورش برای اولین بار و تناقضات آن

بالاخره برای اولین بار در آموزش و پرورش آمار نیروی انسانی، دانش آموزان، مدارس و...به تفکیک از سوی مرکز آمار و نیروی انسانی و فناوری سابق! اعلام شد.

طبق این آمار تعداد دانش آموزان فعلی، 12 میلیون و 400 هزار نفر اعلام شد. اما انتشار این آمار که به گفته اسدی گرمارودی رئیس این مرکز، دقیق ترین و بی نقص ترین آمار در طول تاریخ آموزش و پرورش است که بی حاشیه هم نبود.

شیرزاد عبدالهی کارشناس مسائل آموزشی در وبلاگ خود تناقضات آمارهای ارائه شده را به تفکیک مشخص کرده و نوشته است: "تعداد معلمان حق التدریس در این آمار 10 هزار و 991 نفر است. درحالی که طبق آمار رسمی اعلام شده به مجلس، قاعدتا باید حدود 40 هزار نیروی حق التدریسی در انتظار استخدام رسمی باشند! اگر این آمار دقیق باشد، آمار 60 هزار نفر حق التدریس که قبلا به مجلس اعلام و نمایندگان بر اساس آن قانون تصویب کرده اند زیر سوال می رود. همچنین ادعای وزارت آموزش و پرورش در مورد استخدام 20 هزار حق التدریس در سال جاری باید مجددا مورد راستی آزمایی قرار گیرد.

آمار دانش آموزان متوسطه عمومی ( سال اول متوسطه ) از متوسطه نظری ( دوم و سوم متوسطه ) از همدیگر تفکیک شده اند که ایرادی ندارد اما نکته جالب این است که متوسطه نظری را شامل سال دوم تا چهارم نظری یعنی سه سال تحصیلی محاسبه کرده اند در حالی که در مدارس ما اصولا پایه چهارم متوسطه وجود ندارد! ضمنا تعداد دانش آموزان پیش دانشگاهی که خود یک مقطع جداگانه است در این آمار از قلم افتاده است. شاید به دلیل دقت فراوان فکر کرده اند که پیش دانشگاهی همان سال چهارم متوسطه است."

انتقاد صریح یک نماینده مجلس از حاجی بابایی و فعالیتهای انتخاباتی

برخلاف علیرضا علی احمدی وزیر سابق آموزش و پرورش که عملکردش روزانه و جز به جز مورد انتقاد نمایندگان مجلس بود و هر روز برای پاسخگویی به برخی از سئوالات به مجلس می رفت، نمایندگان مجلس در دوره وزارت جدید آموزش و پرورش، کمترین انتقاد را به حاجی بابایی دارند که عده ای معتقدند این کمرنگ شدن انتقادات به این دلیل است که او از بدنه مجلس بوده و هم اکنون تعامل خوبی با نمایندگان دارد.

اما روز سه شنبه نماینده مردم رشت درمجلس از وزیر آموزش و پرورش و نحوه  برخورد با نمایندگان انتقاد کرد و گفت: حاجی بابایی گوش شنوایی برای حل مشکلات نیروهای نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورش ندارد.

تامینی در جلسه علنی افزود: حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش هیچ توجهی به حرف های نمایندگان ندارد و در بسیاری از مواقع به سخنان نمایندگان توجهی نمی کند.وی گفته که من از همین تریبون به وزیر آموزش و پرورش تذکر می دهم که دست از این کارها بردارد و این درست نیست که بین نمایندگان استثناء قائل شود و توجهات ویژه خود را معطوف تعدادی از نمایندگان بکند.

نماینده مردم رشت به فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی هم اشاره ای کرده و گفته است: "اگر این بحث ها واقعا درست باشد فاجعه ای در حال رخ دادن است به این معنا که از هم اکنون دارند کار سیاسی و انتخاباتی می کنند."

تخصیص دو هزار سهمیه حج عمره به معلمان نمونه

در راستای تاکید وزیر آموزش و پرورش بر توجه ویژه به معلمان، حاجی بابایی در هفته جاری از اختصاص دو هزار سهمیه حج عمره به معلمان نمونه خبر داده و گفته است: "‌آموزش وپرورش به افرادی نیاز دارد که نسبت به آن متعصب باشند وآن را حیثیت وناموس خود تلقی کنند."

تغییر نگاه وزیر آموزش و پرورش به مدارس سمپاد

وزیر آموزش و پرورش که در یکی از نشستهای خبری خود در سال گذشته از برخی از مدارس که دانش آموزان مستعد را در خود جمع می کند و به آنها آموزشهای خاصی را ارائه می دهند انتقاد کرده و گفته بود که" باید عدالت آموزشی در همه مدارس به یک میزان برقرار باشد و همه دانش آموزان باید به یک اندازه از امکانات و نیروی انسانی مناسب برخوردار باشند."و با این سخنان خود اساس مدارس استعدادهای درخشان را زیر سئوال برده بود در مراسم گردهمایی معاونان پرورشی که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، سخنان تازه ای درباره این مدارس به زبان آورد.

حاجی بابایی در اظهار نظر اخیر خود گفت: باید مدارس استعدادهای درخشان را که مقام معظم رهبری به آن توجه ویژه ای دارند رشد و توسعه دهیم.

 پنج شنبه های رویایی برای دانش آموزان و کابوسی برای والدین

طرح تعطیلی پنج شنبه مدارس ابتدایی که قرار بود سه شنبه این هفته درجلسه شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب نهایی برسد، به دلیل تداخل با بحث رسیدگی بودجه آموزش و پرورش در مجلس و ارزیابی فلسفه تعلیم و تربیت عمومی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به هفته بعد موکول شد.

البته اکثر اعضای شورای عالی آموزش و پرورش با اجرای این طرح موافق هستند و امکان رای آوردن آن در شورای عالی بالاست.

این طرح برخی از والدین شاغل را که باید روزهای پنج شنبه درمحل کارحضور داشته باشند را نگران کرده است.البته اعضای شورا عنوان کرده اند که مدارس در روز پنجشنبه باز است و دانش آموزان می توانند درمدرسه حضور یابند اما هنوزتوضیحی نداده اند که نحوه فعالیت دانش آموزان در این روز چگونه است.

کد خبر 1259685

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha