۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۹:۳۸

گزارش خبری/

12 هزار اصله درخت در اصفهان خشک شد

12 هزار اصله درخت در اصفهان خشک شد

اصفهان - خبرگزاری مهر: خشک شدن نزدیک به 12 هزار اصله درخت در نزدیکی پالایشگاه اصفهان از موضوعاتی است که باید نسبت به آن توجهی دو چندان داشت چراکه جبران این خسارت و کاشت مجدد این درختان خسرانی دو چندان را به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، خشک شدن این میزان درخت در حاشیه پالایشگاه اصفهان که خود همواره بر حراست از فضای سبز تاکید دارد جای سوال است که البته در این خصوص نظرات مختلفی مطرح شده که در هر صورت انتظار می‌رود تا با بررسی عواملی که زمینه ساز خشک شدن این تعداد درخت شده است شاهد بر طرف شدن آن باشیم.

در این خصوص معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: در حال حاضر این موضوع در دست بررسی است.

محسن رنجبر با اشاره به اینکه 12 هزار اصله درخت در شمال شهر محدوده پالایشگاه خشک شده است، گفت: علت این اتفاق در حال بررسی است و هر نهادی که مقصر شناخته شود قطعا باید پاسخگو باشد.

وی با بیان اینکه حفظ و توسعه فضای سبز شهر اصفهان مهم ترین دغدغه شهرداری است،  ادامه داد: باتوجه به آلودگی هوا در سالهای اخیر حفظ و توسعه فضای سبز به منظور تلطیف هوا لازم و ضروری است.

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان تصریح کرد: شهرداری سالانه هزینه زیادی صرف حفظ و نگهداری فضای سبز کرده و از این رو به جا نیست به علت بی دقتی نهادی چنین خسارت جبران ناپذیری را به طبیعت وارد کند.

رنجبر تاکید کرد: با توجه به اینکه مدیریت شهری اصفهان تاکید بسیاری بر حفظ و توسعه فضای سبز داشته از این رو با این مورد نیز با جدیت برخورد می کند.

به گزارش مهر، سرپرست سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان  نیز در بازدید اعضای کمیسیون حمل و نقل، محیط زیست و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان از سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان از آلودگی های آب، خاک و هوای این منطقه به دلیل نشت مواد نفتی سخن به میان آورد و اضافه کرد: بر اثر نشت این مواد، چاه های آب این محدوده به شدت آلوده شده و آلودگیهای خاک و آب به وجود آمده موجب مرگ 12 هزار اصله درخت شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود حفظ و افزایش کیفی فضاهای سبز موجود، استفاده مناسب از منابع در اختیار و افزایش راندمان را از اهداف این سازمان عنوان و اذعان کرد: این سه محور به عنوان استراتژی در دستور کار مسئولان سازمان قرار گرفته و بر اساس آن سه هزار پروژه تعریف و تدوین شده است.

فتحی سرانه فضای سبز هر شهروند اصفهانی را در حال حاضر 24 متر مربع بیان کرد و گفت: تا پایان برنامه اصفهان 95 این سرانه به حدود 30 متر مربع خواهد رسید.

 وی هزینه حفظ، نگهداری و توسعه فضاهای سبز کلانشهر اصفهان را سالانه 50 میلیارد ریال دانست و یادآور شد: پروژه های زیست محیطی سازمان پارکها و فضای سبز بر اساس برنامه های توسعه پایدار از جمله الگوی مصرف، ارتقای سلامت انسان، مبارزه با نابودی جنگلها، کویر زدایی، حفاظت از تنوع بیولوژیکی، حفاظت و مدیریت آب، مدیریت مواد شیمیایی سمی و آموزش و آگاهی عمومی مردم اجرا می شود.

فتحی به وضعیت بحرانی زیست محیطی و وجود منابع متعدد آلایندگی و افزایش جمعت در اصفهان اشاره و این کلانشهر را به عنوان دومین شهر آلوده کشور بعد از تهران معرفی کرد و اظهار داشت: برای از بین بردن این آلودگی ها، حفظ و توسعه فضای سبز ضروری است.

در این خصوص خصوص رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست پالایشگاه اصفهان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به نظر می‌رسد خشک شدن درختان کاج منطقه بختیار دشت مربوط به خشک‌سالیهای اخیر است که اتفاق افتاده چرا این موضوع در منطقه فضای سبز به سمت شاهین شهر نیز قابل مشاهده است.

سید احمد دزفولی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه برخی نشست نفت و ورود آن به این منطقه را ناشی از پوند تبخیری (استخر تبخیر) می‌دانند، گفت: این مخازن مربوط به نگهداری نفت نیست و در این استخرها بخشهای از آبهایی است که میزان کمی روغن در آن است نگهداری می‌شود.

وی در ادامه فاصله این استخرها تا منطقه‌ای که درختان کاج در آن خشک شده را نزدیک سه کیلومتر دانست و تصریح کرد: در این خصوص نیز نمونه گیری‌های لازم نیز انجام شده و این نفت موجود در خاک مربوط به سالیان گذشته است.

رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست پالایشگاه اصفهان ادامه داد: در گذشته هم شاهد خشک شدن درختان در این منطقه بوده ایم و روغن موجود در خاک مربوط به این نقطه است.

دزفولی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه این روغن و چربی تنها در عمق 30سانتی متری زمین وجود دارد، ادامه داد: با کندن زمین در عمق ما شاهد هیچ نشت نفتی نیستیم و تنها در سطح زمین است که این چربی و روغن دیده می‌شود و  از طرف دیگر به سبب گرانی مواد نفتی قطعا ما با جدیت از این مواد حراست می‌کنیم.

رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست پالایشگاه اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه هشت شرکت بزرگ نفتی در این منطقه هستند و موضوع را با جدیت دنبال می‌کنند، تصریح کرد: از این 100 هکتار زمین نمونه برداری شده و عامل بیشتر خشک شدن این زمین‌ها را می‌توان در مدیریت آب رسانی آن نیز دانست.

دزفولی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در منطقه بالادست پالایشگاه نیز درختان کاجی وجود دارد که باید وضعیت آنها را نیز بررسی کرد و خوشبختانه آنها از وضعیت خوبی برخوردار هستند.

در این خصوص یکی از اعضای شورای شهر اصفهان با اشاره به خشک شدن 12 هزار اصله درخت در محدوده پالایشگاه گفت: در حال حاضر علت خشک شدن 12 هزار اصله درخت در حال بررسی است و در صورتیکه تخلف پالایشگاه اصفهان در خصوص نشت مواد نفتی تایید شود، این نهاد دولتی باید پاسخگو فضای سبز شهر اصفهان باشد.

علی رضا نصر اصفهانی با اعلام  این مطلب اظهارداشت: بر اساس اعلام سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان12 هزار اصله درخت در اثر نشت مواد نفتی در محدوده پالایشگاه  اصفهان خشک شده است.

وی افزود: این موضوع در حال بررسی است و اگر بی دقتی و تخلف پالایشگاه مشخص شود علاوه بر پرداخت خسارت بایستی پاسخگو باشد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر معاونت خدمات شهری شهرداری در حال بررسی این موضوع است، تصریح کرد: با توجه به اینکه مدیریت شهری اصفهان تاکید بسیاری بر حفظ و توسعه فضای سبز دارد، باید با این مورد نیز با جدیت برخورد شود.

نصر اصفهانی خاطر نشان کرد: وقتی شهرداری برای قطع یک درخت توسط مردم برخورد می کند باید برای خشک شدن 12 هزار اصله به شدت با این نهاد دولتی برخورد کند.

در هر صورت انتظار می‌رود تا با بررسی کارشناسان و متولیان مربوطه در این خصوص بتوان در سریع‌ترین زمان ممکن عامل خشک شدن این تعداد درخت را یافت تا از نابود شدن دیگر درختانی که در منطقه وجود دارند جلوگیری کرد.

 ...........................................

گزارش: محمد قاسمی

کد خبر 1307475

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha