به گزارش خبرنگار مهر، آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) سال گذشته تاسیس آزمایشگاه آکردیته در ایران را تائید و اعلام کرد که در این زمینه از ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران حمایت هم خواهد کرد. در همین راستا ساختمان چهار طبقه مجموعه ورزشی انقلاب که تا پیش از این به طور مشترک در اختیار فدراسیونهای گلف، همگانی و نادو ایران بود برای ساخت آزمایشگاه در نظر گرفته شد.
البته تعیین محل و ساختمان تنها کار عمدهای بود که طی یک سال گذشته برای تاسیس آزمایشگاه آکریته انجام شد تا اینکه از سه چهار ماه پیش مذاکرات ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ از سر گرفته شد تا طرح تاسیس آزمایشگاه مستقل برای آنالیز نمونهگیریهای دوپینگ در ایران به طور جدیتر عملیاتی شود اما بازهم موضوع تاسیس این آزمایشگاه تقریبا به صورت مسکوت ماند تا اینکه وزیر ورزش و جوانان با مهم خواندن وجود چنین آزمایشی در ایران، نسبت به پیگیری هر چه سریعتر این موضوع دستور داد.
تاکید محمد عباسی بر ساخت هر چه سریعتر آزمایشگاه دوپینگ ایران در نشست روز شنبه وی با اعضای شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ مطرح شد تا با تکمیل این آزمایشگاه و بروز رسانی امکانات، شرایط استفاده از آن ایجاد شود.
لطفعلی پورکاظمی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی و دبیر کل نادو که در این نشست حضور داشت در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برای تاسیس آزمایشگاه اختصاصی باید در تعامل مداوم با وادا باشیم، گفت: این شرط اول و بزرگترین گام بود که برداشته شده است. اما برای ادامه کار باید به شرط دوم وادا توجه داشته باشیم و اینکه باید از نظر تکنیکال و فنی مجهز به ساختمان مستقل و امکانات مدرن شویم.
دبیرکل نادو ایران با بیان اینکه از نظر ساختمانی و محل استقرار، مشکلی برای تاسیس آزمایشگاه آکردیته وجود ندارد و ساختمان چهار طبقه انقلاب برای این کار درنظر گرفته شده است، یادآور شد: درمراحل بعدی باید تمام دستگاههای نانوتکنولوژی مدرن و به روز برای آنالیز نمونه گیریها را تهیه کنیم. آزمایشگاه باید به قدری مجهز باشد که پزشکان و متخصصان آن بتوانند جدیدترین شیوههای دوپینگ و حتی علائم استفاده از بسیاری داروهای ناشناخته را هم تشخیص دهند.
وی با بیان اینکه وزیر وزارت ورزش و جوانان روی تاسیس هرچه زودتر آزمایشگاه دوپینگ ایران تاکید دارد، خاطرنشان کرد: طی شدن تمام مراحل لازم برای تاسیس آزمایشگاه آکردیته 4 سال زمان نیاز دارد که یک سال آن برای ایران سپری شده است. بنابراین حداقل سه سال دیگر زمان نیاز داریم تا صاحب چنین آزمایشگاهی شویم اما با توجه به تاکید آقای وزیر سعی می کنیم این زمان به حداقل ممکن کاهش یابد.
پورکاظمی در مورد هزینههای لازم دراین زمینه گفت: دستگاههایی که در حال حاضر در آزمایشگاه ایران وجود دارد استاندارد است اما کافی نیست. برای تهیه این دستگاهها حدود یک تا 5/1 میلیارد تومان هزینه شده بود اما حدود 5/1 تا 2 میلیارد دیگر برای خرید دستگاههای دیگر و تکمیل آزمایشگاه نیاز است.
دبیر کل نادو از سفر نمایندگان وادا به کشورمان خبر داد و گفت: آنها برای بررسی وضعیت ساختمان در نظر گرفته شده و ارزیابی برخی امکانات دیگر به ایران میآیند. البته مسئولان وادا قول دادهاند که در تمام مراحل به خصوص خریداری دستگاهها حمایتهای لازم را ایران داشته باشند.
نظر شما