علی اشرف حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از چالش های جهان امروز حفظ محیط زیست و حفظ عرصه های زراعی و باغی است که بستر اصلی توسعه اقتصادی و زیرساخت تامین غذایی کشور محسوب می شود و در این راستا قانونگذار برای تبدیل و تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی راهکارهای قانونی را مشخص و تعریف نموده است که رعایت آن موجب حفظ عرصه های موجود و نحوه تغییر کاربری را با خاص اعلام نموده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تاکید کرد: مدیریت های امور اراضی از سال 1371 از ادغام هیئت های هفت نفره واگذاری زمین بخش امور زمین وزارت کشاورزی وقت با اهداف مختلفی تشکیل شد.
حیدری با اشاره به برخی از اهداف این مدیریت افزود: انتظام بخشیدن به اجرای قوانین و مقررات مربوط به امور زمین در محدوده اختیارات و وظایفی که توسط مراجع ذیصلاح برعهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته است، تهیه و تدوین طرح های لازم برای تثبیت مالکیت های شرعی و قانونی حفظ یکپارچه اراضی و حفظ کاربری اراضی کشاورزی با رعایت حقوق متقابل مردم و دولت، از جمله اهداف این مدیریت محسوب می شود.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: ایجاد فرصتهای شغلی برای روستاییان کم زمین و بی زمین، کمک به توسعه سطح زیرکشت از طریق تملک و واگذاری زمین، ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای تحصیلکردگان و فارغ التحصیلان رشته مختلف کشاورزی، واگذاری زمین برای طرح های کشاورزی و غیر کشاورزی و وصول در آمدهای تکلیفی را باید دیگر اهداف این مدیریت دانست.
حیدری با اشاره به اینکه مطالعه و جمع آوری اطلاعات مربوط به اراضی کشور و تهیه و تنظیم شناسنامه برای اراضی تحت مسئولیت، یکی دیگر از اهداف این مدیریت است، افزود: اجرای امور باقیمانده اصلاحات اراضی است که در حقیقت سازمان امور اراضی یک نقش بین بخشی در مجموعه فعالیتهای بخش کشاورزی و حتی صنعت و خدمات را دارد.
حیدری با اشاره به مهمترین اهداف و برنامه های آتی این مدیریت، گفت: افزایش سطح زیر کشت و توسعه باغات از طریق واگذاری اراضی منابع ملی و دولتی جهت اشتغال مولد، واگذاری اراضی منابع ملی به فارغ التحصیلان کشاورزی و امور دام، اتمام فعالیتهای باقیمانده از اجرای قوانین مختلف نظیر اصلاحات ارضی و قانون کشت موقت و جلوگیری از بایر ماندن اراضی کشاورزی و افزایش عملیات و تعیین تکلیف اینگونه اراضی، برخی از برنامه های مهم این مدیریت محسوب می شود.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: تلاش و پیگیری برای ارتقا سطح علمی (عمومی و اختصاصی)نیروی انسانی مجموعه مدیریت امور اراضی، صیانت از عرصه های زراعی و باغی در راستای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها و تلاش و پیگیری برای ارتقا سطح علمی کشاورزان و سایر اقشار در زمینه حفظ کاربری اراضی کشاورزی را باید دیگر برنامه های این مدیریت عنوان کرد.
وی تاکید کرد: در خصوص اطلاع رسانی به مردم عزیز چه کشاورزان محترم و چه افراد خواهان ساخت و ساز در حاشیه شهرها و روستاها و یا در اراضی مزروعی و باغها با توجه به اطلاع رسانی توسط صدا و سیما و نشریه و بروشور و تشکیل کلاسهای آموزشی جهت شوراها و دهیاریهای روستاها در مراکز خدمات جهاد کشاورزی و همچنین تشکیل اکیپ های پیشگیری از تخریب اراضی زراعی و باغها و اطلاع رسانی رودررو به کشاورزان در سطح استان به عمل آمده است.
وی افزود: این امر برای توجیه کشاورزان عزیز و متقاضیان و مجریان طرح ها در برنامه های مدیریت امور اراضی قرار داشته و مقرر گردید که به صورت مستمر تا نهادینه شدن موضوع حفظ کاربری زراعی و باغها در سطح استان ادامه پیدا کند.
حیدری گفت: از مردم عزیز و محترم خواهان این هستیم که جهت پیشگیری از هر گونه پیامدها و مجازات های قانونی بدون کسب مجوزهای لازم از مراکز خدمات جهاد کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و مدیریت امور اراضی استان و سازمان جهاد کشاورزی استان هیچگونه اقدامی برای تبدیل و تخریب و تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها انجام ندهند.
وی با اشاره به برخی از برنامه های این مدیریت در سالجاری، افزود:در سالجاری موفق شده ایم که 139صدور مجوز تخصیص اراضی منابع ملی در سطح 2276 هکتار و نیز انجام عملیات نقشه برداری اراضی منابع ملی جهت اجرای طرح های کشاورزی در سطح 2386 هکتار را عملیاتی کنیم.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: واگذاری اراضی منابع ملی جهت توسعه باغات در سطح 2217 هکتار، واگذاری اراضی منابع ملی جهت اجرای طرح های کشاورزی در سطح 50 هکتار، واگذاری اراضی منابع ملی جهت اجرای طرح های غیر کشاورزی در سطح 10 هکتار و اجرای امور باقیمانده اصلاحات اراضی در سطح 76/3 از دیگر برنامه ها در سال 90 بوده است.
حیدری تاکید کرد: صدور مجوز برای طرح های صنعتی و تولیدی موضوع قانون حفظ کاربری در سطح 470 هکتار، صدور مجوز برای طرح های کشاورزی، گاوداری، پروار بندی و موضوع قانون حفظ کاربری در سطح 341 هکتار، نظارت بر طرح های واگذار شده در اراضی منابع ملی 884 مورد، نظارت بر مجوزهای صادره طرح های قانون حفظ کاربری 818 مورد را باید دیگر برنامه های این مدیریت در سالجاری عنوان کرد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در پایان به دیگر برنامه های این مدیریت اشاره کرد و گفت: بررسی پرونده های مطروحه در شورای اصلاحات اراضی 111 مورد، بررسی پرونده های تغییر کاربری غیر مجاز و اعلام جرم به مراجع قضایی 156 مورد از دیگر برنامه های ما در این سال بوده است.


نظر شما