به گزارش خبرنگار مهر، سید احسان قاضی زاده عصر پنج شنبه در همایش بزرگ آیینی سنتی"نوروزی خوانی" شهرستان فیروزکوه که در سالن فرهنگی هنری آفرینش این شهربرگزار شد، افزود: احیای آیین کهن نوروزی خوانی در هر کوی و برزن ایران اسلامی عملیاتی و اجرایی می شود.
بسته های فرهنگی بین مسافران نوروزی توزیع می شود
وی از کار مشترک این اداره کل با جمعیت هلال احمر در ایام نوروز خبر داد و بیان کرد: توزیع بسته های فرهنگی ویژه این ایام در بین مسافران در راستای تقویت هر چه بیشتر آیین و سنن نوروزی اجرایی می شود.
این مسئول ادامه داد: ذات نوروز در طبیعت و تحول خواهی است و عیدی باستانی است که آیین مذهبی و دینی را در وجود خود به همراه دارد.
وی با اشاره به سالهای حضور خود به عنوان رایزن فرهنگی ایران در شبه جزیره بالکان، یادآور شد: برگزاری مراسم نوروز ازجمله کارهایی بود که همه ساله در این ایام در دستور کار قرار می گرفت و جالب آن بود که کردها یا فارسهای مقیم اروپا، ترکهای ترکیه، هندیها و ... به جد خواستار حضور در مراسم نوروز بودند و استقبال می کردند.
نوروز جشن و واقعه ای جهانی است
قاضی زاده افزود: نوروز جشن و واقعه ای جهانی است و فقط به ایران تعلق ندارد و از این رو همه ما باید به ابعاد مختلف فرهنگی آن از جمله نوروزی خوانی و سایر مراسمی که طی آن به پیشواز بهار می رویم، اهتمام داشته باشیم.
وی با بیان لزوم توجه به فرازهای اصلی دعای لحظه تحویل سال "یا مقلب القلوب و الابصار" و "حول حالنا الی احسن الحال" عنوان کرد: در آستانه نوروز باید که بتوان اتفاقات گذشته را مرور کرد و عبرت گرفت و این، از نکات کلیدی است که باید همواره مدنظر داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران افزود: نوروز فقط عید ما ایرانیان، یک سال تحویل و یا یک دگرگونی تقویمی نیست، بلکه مبنا و مبانی تحول خواهی دارد.
وی با آرزوی توفیق برای همه فعالان عرصه فرهنگی، ابراز امیدواری کرد در این راستا با آرمانی کردن هنر و برخوردار کردن آن از موضوع و تم ارزشی و متعالی، موجبات توسعه و پیشرفت دورنمای آینده فرهنگی جامعه فراهم شود.
نظر شما