به گزارش خبرنگار مهر، حميد كارگر پيش از ظهر شنبه در بازديد از كارگاههاي توليد فرش دستباف در استان يزد اظهار داشت: سالانه سه ميليون مترمربع فرش دستباف در كشور توليد مي شود كه دو سوم اين ميزان يعني حدود دو ميليون مترمربع فرش صادر مي شود اما يزد آمار قابل توجهي در اين زمينه ندارد.
وي تصريح كرد: سابقه طولاني و تاريخي فرش دستباف يزد معمولا در بازار داخلي است و كمتر نگاه صادراتي به آن شده است.
رئيس مركز ملي فرش ايران همچنين از ركود صادرات فرش دستباف ايران خبر داد و اظهار داشت: به دلايل مختلف از جمله تحريم هاي اقتصادي، ركود اقتصادي در كشورهاي اروپايي، وقوع تزلزل در كشورهاي عربي و ... روند صادرات فرش دستباف ايران به شكل مشهودي كاهشي بوده است.
روند نزولي صادرات فرش دستباف ايران/ 500 ميليون دلار صادرات به 314 ميليون دلار رسيد
كارگر بيان كرد: طي سال هاي گذشته عدد صادراتي فرش دستباف ايران 500 ميليون دلار بوده كه در سال 92 بر اساس آمارهاي اعلام شده از سوي گمرك، اين رقم به 314 ميليون دلار رسيده است.
وي با اشاره به اينكه آمريكا اولين بازار فرش ايران بوده است، بيان كرد: اعمال محدوديت هاي اقتصادي و تحريم و ممنوع كردن واردات هر فرشي با مبدا ايراني به كشور آمريكا، ركود صادرات فرش دستباف را به دنبال داشته است.
بهره مندي 400 هزار نفر در كشور از بيمه قاليبافان
رئيس مركز ملي فرش ايران در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد بيمه قاليبافان و عدم فعاليت همه افراد زير پوشش اين بيمه اظهار داشت: در حال حاضر 400 هزار نفر در كشور از تسهيلات بيمه قاليبافان برخوردارند اما بر اساس برآوردهاي انجام شده، برخي از افرادي كه در قالب اين طرح بيمه شده اند، يا غيرفعالند و يا اصلا قاليباف نيستند.
وي تصريح كرد: با تقويت فراگير نظارت و بازرسي، به وضعيت افرادي كه مشمول بيمه نيستند، رسيدگي خواهد شد.
كارگر خاطرنشان كرد: بر اساس ميزان توليد و صادرات فرش ايران، به نظر مي رسد يك ميليون نفر در كشور بافنده فرش دستباف باشند.
به دنبال ايجاد كارگاه هاي متمركز و مجتمع هاي فرش دستباف هستيم
رئيس مركز ملي فرش ايران در مورد استاندارد سازي كارگاه هاي قاليبافي به منظور حفظ سلامت قاليبافان نيز اظهار داشت: برخي كارگاه ها به صورت پراكنده فعاليت مي كنند و برخي بافندگان نيز در كارگاه هاي انفرادي و منازل مشغول كار هستند كه اين امر نظارت بر استانداردسازي كارگاه ها را مشكل كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه به دنبال ايجاد كارگاه هاي متمركز و مجتمع هاي فرش دستباف هستيم، خاطرنشان كرد: در صورت تحقق اين امر، علاوه بر استانداردسازي كارگاه ها و كمك به ارتقا سلامت بافندگان فرش، روند توليد و تهيه مواد اوليه، نظارت بر بافت و ارتقا كيفيت فرش دستباف و ... نيز بهبود مي يابد.
كارگر با اشاره به اينكه نياز به نظارت بر فرآيند بافت در كارگاه هاي فرش دستباف وجود دارد، تاكيد كرد: اين امر با ايجاد مجتمع هاي كارگاهي فرش دستباف محقق مي شود.
در اين بازديد كه با حضور محمدمهدي نبي زاده، رئيس گروه فرش صنعت، معدن و تجارت استان يزد و جمعي از توليدكنندگان فرش دستباف استان يزد انجام شد، مشكلات كارگاه ها از نزديك مورد بررسي قرار گرفت.
نظر شما