به گزارش خبرنگار مهر، نخستین مدرسه دوستدار میراث فرهنگی با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در روز اول مهر افتتاح شد و مسعود سلطانی فر زنگ این مدرسه غیرانتفاعی پسرانه نخبگان پورسینا را نواخت.
مسعود سلطانی فر گفت: بیش از 95 درصد از آثار تاریخی و فرهنگی ما هنوز در دل خاک ها و کوهها پنهان است و باید توسط نسل های فعلی و آینده مورد کاوش و احیاء قرار گیرد.
سلطانی فر گفت: سازمان فرهنگی و علمی ملل متحد (یونسکو) بناهایی که دارای شاخصه های ویژه هستند را به عنوان میراث جهانی معرفی می کند و این مکان ها را به عنوان مقاصد گردشگری به گردشگران دنیا می شناساند. ایران نیز از چنین موقعیتی برخوردار شده و 17 اثر جهانی ثبت شده دارد. اما از آنجا که سهمیه هر کشور در سال تنها ثبت یک بنای تاریخی شده است ایران تا 20 سال آینده پرونده هایی را در نوبت ثبت جهانی دارد.
وی ادامه داد: استفاده از آثار فرهنگی و تاریخی در فرآیند توسعه گردشگری هر کشور نقش اساسی دارد و امروزه درصد قابل توجهی از گردشگران خارجی برای استفاده از جاذبه های فرهنگی، تاریخی، مذهبی و طبیعی به سمت ایران گرایش پیدا کرده اند.
در این برنامه مهدی خالقی مدیر مدرسه نیز گفت: برگزاری کلاس های معماری، برپایی کلاس تاریخ در موزه ها و کاخ موزه های تهران، اجرای کارگاه های آموزشی مرمت اشیای تاریخی، بازدید از محوطه ها و بناهای تاریخی، آشنایی با فعالیت های مرکز میراث ناملموس از جمله برنامه های این مدرسه است. همچنین در نظر داریم تا دانش آموزان در اردوهای چند روزه یزد و اصفهان با آثار ثبت شده تاریخی آشنا شوند.
در این مراسم دو نفر از دانش آموزان مدرسه نخبگان پورسینا در مقابل رئیس سازمان میراث فرهنگی به اجرای موسیقی سنتی پرداختند.
نظر شما