پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۰ شهریور ۱۳۸۲، ۱۱:۱۸

دبير جمعيت مامايي در گفتگو با "مهر":

سيستم غلط بهداشتي كشور ، مادران را به سمت سزارين سوق مي دهد

سيستم غلط بهداشتي كشور ، مادران  را به سمت سزارين سوق مي دهد

بستري كردن زنان باردار در كشور با استانداردهاي روز دنيا بسيار فاصله دارد كه اين موضوع سبب افزايش بي حد و نگران كننده سزارين در ايران شده است.

دبير انجمن علمي مامايي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، با بيان اين مطلب افزود:"متاسفانه در جامعه ايران اكثر زنان به دليل نداشتن آموزش و اطلاعات لازم در زمينه بارداري از زمان دقيق وضع حمل خود بي اطلاعند كه همين موضوع سبب اجبار به انجام تحريك زايمان در بيش از 90 درصد زايمان ها در كشور شده است در حاليكه استفاده از اين روش در حالت طبيعي بايد تنها در 34 درصد زايمانها انجام شود."

ناهيد خداكرمي بي اطلاعي زنان از زمان زايمان را يكي از علتهاي مهم افزايش سزارين دانست و ادامه داد:" تحقيق صورت گرفته در زمينه گرايش مادران جوان به انجام سزارين نشان مي دهد به رغم تصور عمومي در جامعه ايران هيچ تمايلي ويژه اي  براي سزارين  وجود ندارد بلكه سيستم نادرست و ناهماهنگ بهداشت و درمان در كشور زنان را به انتخاب اين  روش سوق مي دهد."

وي حد استاندارد سزارين را در هر جامعه حدود 10 الي 15 درصد معرفي كرد و گفت:" متاسفانه اين آمار در حالت رسمي در جامعه ايران در حدود 35 درصد است ، ولي طبق آمارهاي غير رسمي و منتشر نشده اين ميزان بالغ بر 60 درصد زايمانها و در برخي موارد نيز 100 در صد است  كه اين آمار تكان دهنده حكايت از رخ دادن يك فاجعه در كشوراست."

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد:" فاصله آمار سزارين در ايران نسبت به حالت استاندارد بسيار زياد است و روز به روز نيز بر شمار اين پديده افزوده مي شود، كه اين مسئله تا حد زيادي به بي توجهي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سالهاي اخير نسبت به نقش ماما در مراقبت دوران بارداري مربوط مي شود."

خداكرمي نقش ماماها را در كاهش سزارين در جامعه بسيار چشمگير دانست و گفت:" متاسفانه در جامعه ايران به اين نقش اهميت چنداني داده نمي شود و حتي طي سالهاي اخير سيستم به طرف هر چه كمرنگ تر شدن نقش ماماها پيش مي رود ، به گونه اي كه به دليل عدم حمايت از اين قشر، در بسياري موارد ماماها بر خلاف نقش اصلي خود در جامعه حركت مي كنند تا به حدي كه خود مشوق زنان باردار به وضع حمل به روش سزارين هستند."

 

کد خبر 25784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha