۲۵ مهر ۱۳۸۲، ۱۵:۳۹

رئيس جمهوري در حاشيه دهمين نشست سران سازمان كنفرانس اسلامي در مالزي:

قطعنامه شوراي حكام منصفانه ، فني وحقوقي نيست

قطعنامه شوراي حكام منصفانه ، فني وحقوقي نيست

سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري در نشست مطبوعاتي خود در مالزي گفت: قطعنامه شوراي حكام از نظر فني وحقوقي اشكال دارد و اصلا منصفانه نيست.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، رئيس جمهوري در نشست مطبوعاتي خود با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي در حاشيه برگزاري دهمين نشست سران سازمان كنفرانس اسلامي در مالزي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر فعاليت هاي هسته اي ايران و قطعنامه شوراي حكام گفت: همواره اعلام كرده ايم كه قطعنامه شوراي حكام را منصفانه نمي دانيم چون اين قطعنامه از نظر فني وحقوقي اشكال دارد، اما با توجه به نارضايتي هايمان از اين قطعنامه ، هيچ تصميمي براي قطع و يا كم كردن سطح همكاريها با آژانس بين المللي انرژي اتمي نداريم.
خاتمي افزود: نگراني دنيا از جمله اروپا نسبت به توسعه سلاحهاي كشتار جمعي نگراني صحيحي است چون واقعا گسترش و اشاعه سلاحهاي اتمي و كشتار جمعي بسيار خطرناك است، اما جمهوري اسلامي ايران نيزهمواره بر عاري شدن جهان و منطقه از سلاح كشتار جمعي تاكيد كرده است.
وي تاكيد كرد كه ما طرح كننده ايده خاورميانه خالي از سلاحهاي اتمي هستيم و روي اين مسئله هم پافشاري مي كنيم، ضمن اينكه ما عضو مهمترين معاهداتي كه براي منع اشاعه سلاحهاي اتمي و ميكروبي وجود دارد يعني N.P.T هستيم و در چارچوب اين معاهدات با آژانس همكاري مي كنيم. حتي تقاضاهاي آژانس كه فراتر از N.P.T بوده و در واقع بخشهايي از الحاقيه 2+93 بوده را داوطلبانه انجام داده ايم و علت اين بوده كه ما نگراني از اين جهت نداريم چون قصد قدرت اتمي شدن نداريم.
خاتمي با اشاره به اينكه در دكترين دفاعي ما مسئله ساختن بمبهاي اتمي وجود ندارد گفت: ما از مدافعان منطقه عاري از سلاحهاي اتمي هستيم و فقط تقاضا داريم كه با اين مسئله حقوقي و فني برخورد شود و نه سياسي . امروز يك اراده سياسي در دنيا وجود دارد براي تحت فشار قرار دادن جمهوري اسلامي ايران كه البته گفته ايم كه طبق معاهده N.P.T  و اساسنامه آژانس حق مسلم همه اعضاست كه صاحب تكنولوژي صلح آميز هسته اي شوند و خود آژانس و دولتهاي صاحب انرژي هسته اي موظفند كه به اين دولتها كمك كنند تا صاحب انرژي هسته اي شوند.
خاتمي ادامه دادكه تكنولوژي هسته اي يك تكنولوژي پيشرفته است و كاربردهاي صلح آميز آن فوق العاده زياد است و محروم بودن يك كشوري كه توانايي اين تكنولوژي را دارد محروميت بزرگي است. بر اين اساس ما تصميم گرفتيم كه تكنولوژي صلح آميز هسته اي را داشته باشيم و با وجود تحريمها وفشارهاو جوسازيها با تكيه بر منابع ونيروهاي داخلي خودمان اين كار را كرديم و بدانيد كه ايران منابع خوب اورانيوم دارد وحتي نظري كه كارشناسان آمريكايي قبل از انقلاب دادند اين بود كه به صرفه دانستند كه ايران حداقل 8000 مگاوات انرژي هسته اي داشته باشد كه قبل از انقلاب هم قراردادي ميان ايران وآلمان و كشورهاي اروپايي بود كه بعد از انقلاب متوقف شد.
وي با ابراز خرسندي از اينكه روسيه قرارداد خود با ايران جهت استفاده تكنولوژي هسته اي را ادامه داده است گفت: نيروگاه بوشهر در آستانه اتمام است و قراردادهاي بعدي را خواهيم بست چون ما نياز به برق فراوان داريم بنابراين ما حق مسلم خود ميدانيم كه تكنولوژي صلح آميز هسته اي برخوردار باشيم و روي آنهم ايستاده ايم.
رئيس جمهوري با تاكيد بر اينكه هيچگاه نگفته ايم كه پروتكل را امضا نمي كنيم گفت: در الحاقيه و اساسنامه آمده كه دولتها حق دارند كه نگذارند با  امضاي يك معاهده هميت ملي شان به خطر بيافتد. اين درست عين شرطي است كه آمريكا براي پيوستن به الحاقيه دارد طبيعي است كه براي ما حفظ امنيت و تماميت ارضي  و حاكميت ملي مهم است و در اين زمينه نيز بحث مي كنيم واميدواريم كه به توافق نهايي برسيم.
وي تصريح كرد كه ما مشكل عمده اي نمي بينيم در عين اينكه روي حق خود پافشاري مي كنيم وچون تصميمي براي ساختن سلاحهاي اتمي نداريم و به لحاظ اعتقادات اسلاميمان و تفكر ايراني و گفتگوي تمدنها و اصل ائتلاف براي صلح بر پايه عدالت ، كاملا مخالف با اشاعه سلاحهاي اتمي هستيم و از اين جهت هم نگراني نداريم.
وي ابراز اميداوري كرد كه نيروهاي خيرخواه در دنيا واروپا بر انگيزه هاي بد سياسي غلبه پيداكنند و مشكلاتي كه وجود دارد با درايت و روشهاي فني وحقوقي حل شود.
وي همچنين  با اشاره به سفر البرادعي به ايران گفت: تا آنجا كه من ميدانم مذاكرات البرادعي با مسئولين جمهوري اسلامي ايران خوب و رضايت بخش بوده است.
رئيس جمهوري در پاسخ به سوال ديگري در خصوص مذاكراتش با ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه گفت: روابط ايران و روسيه در زمينه هاي اقتصادي  و سياسي خوب است و دو كشور منافع مشتركي را در منطقه حساس قفقاز و آسياي ميانه دارند كه اين روابط در دوران رياست جمهوري پوتين نيز استحكام يافته است.
وي بااعلام اينكه در ديدار اخيرش با رئيس جمهور روسيه دو طرف بر ادامه فعاليت در تكميل نيروگاه اتمي بوشهر و سرعت بخشيدن به آن تاكيد كردند گفت: مواضع ايران و روسيه در بسياري از زمينه ها نزديك است كه در اين ديدار در خصوص مسائل انرژي اتمي نيز بحث و تبادل نظر شد.
ادامه مصاحبه مطبوعاتي متعاقبا ارسال خواهد شد...
کد خبر 31277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha