۱۰ مرداد ۱۳۸۵، ۱۴:۱۱

پيامدهاي تصويب قطعنامه شوراي امنيت (7) / تحليلگر مسائل بين الملل در گفتگو با مهر :

استراتژي "پوسته سخت و هسته نرم" كارساز است / قطعنامه ايران با بحران لبنان مرتبط است

استراتژي "پوسته سخت و هسته نرم" كارساز است / قطعنامه ايران با بحران لبنان مرتبط است

موسس حزب "نوانديشان ايران اسلامي" معتقد است: بايد در برابر قطعنامه شوراي امنيت استراتژي "پوسته سخت و هسته نرم"را در پيش بگيريم.

امير محبيان در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، صدور قطعنامه عليه فعاليت هاي هسته اي ايران در شوراي امنيت را قابل پيش بيني خواند و گفت : اكنون وارد فاز جديدي شده ايم .

وي افزود : اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل با صدور اين قطعنامه نشان داده اند كه تنها مهره هاي شطرنج بازي به نام آمريكا هستند. 

اين تحليلگر مسائل بين الملل با اشاره به بررسي بسته پيشنهادي 1+5 در تهران همزمان با صدور قطعنامه گفت : آمريكا سعي كرد در اين بازي شطرنج، ايران را كيش كند و به بازي تحت شرايط مورد درخواست واشنگتن تن دهد.

وي صدور قطعنامه 1696 را با بحران لبنان مرتبط دانست و خاطرنشان كرد: آمريكا مي خواست قبل از تصويب قطعنامه عليه ايران با اقداماتي در منطقه موضع ايران را تضعيف كند ازجمله خواست در جنوب لبنان پر و بال ايران را برچيند تا تهران مجبور شود همه شرايط را بپذيرد. 

محبيان افزود : آمريكا با شكست رژيم صهيونيستي در لبنان در حقيقت مايوسانه موضوع ايران را در شوراي امنيت طرح كرد.

وي با تاكيد بر اينكه ايران در فاز جديدي قرار گرفته است، گفت: بايد بازي جديدي بر اساس استراتژي "پوسته سخت و هسته نرم" را در پيش بگيرد .

مديرعامل خبرگزاري آريا در تشريح اين استراتژي خاطرنشان كرد: بايد نشان دهيم كه محكم ايستاده ايم و بدون اينكه امكان امتيازگيري را به طرف مقابل بدهيم با انعطاف پذيري همواره فضا را براي مذاكره آماده نگاه داريم تا از حادتر شدن اوضاع جلوگيري كرده باشيم. 

وي گفت : در دوره رياست جمهوري آقاي خاتمي، استراتژي پوسته نرم و هسته سخت در دستور كار بود يعني در ديپلماسي امتياز مي داديم اما در نهايت در هسته محكم بوديم و بالاخره كار به چكش مي رسيد. 

محبيان با اين تحليل كه استراتژي پوسته سخت و هسته نرم ميان آمريكا و روسيه و چين شكاف ايجاد خواهد كرد افزود: اين شكاف در موقع مناسب به سود ما خواهد بود و نبايد از اين شكاف ها مايوس شويم .

وي افزود: رقيب بايد بداند كه ما براي مذاكره آمادگي كامل داريم اما در عين حال توانايي ترك ميز مذاكره را نيز دارا هستيم. 

محبيان در پايان تاكيد كرد: بايد با استراتژي دوگانه نشان دهيم، در عين حال كه از خطوط قرمز خود عبور نخواهيم كرد ، در برابر مسائلي كه منفعت كليدي براي ايرانيان ندارد انعطاف پذير خواهيم بود.  
کد خبر 361298

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha