پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

بررسی و نقد آراء و اندیشه‌های هانری کربن در دانشگاه تهران

بررسی و نقد آراء و اندیشه‌های هانری کربن در دانشگاه تهران

هشتمین همایش «آنان که می‌اندیشند» با موضوع بررسی و نقد آراء و اندیشه‌های هانری کربن، در سالن دکتر سید جعفر شهیدی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، کانون اندیشه جوان در راستای گسترش فرهنگ آزاداندیشی و ایجاد تعاملات فکری میان صاحب‌نظران و نخبگان جامعه و با امید به بسترسازی جهت گفت‌وگوی انتقادی پیرامون چهره‌های شاخص عرصه اندیشه‌ورزی، چندی است سلسله همایش‌هایی با عنوان «آنان که می اندیشند» برگزار می‌نماید. در هشتمین همایش از این سلسله همایش‌ها، کانون اندیشه جوان بنا دارد تا به بررسی و نقد آراء هانری کربن بپردازد. همایش‌هایی قبلی از سلسله همایش‌های آنان که می‌اندیشند به بررسی آراء و اندیشه‌های نیچه، هایدگر، فوکو، فردید، رالز، نصر و سیدقطب برگزار پرداخته است.

اساتیدی که در این همایش دوروزه به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت: علی اکبر رشاد، غلامرضا اعوانی، بیژن عبدالکریمی، علیرضا قائمی‌نیا، شهرام پازوکی، ان‌شاالله رحمتی، منوچهر صدوقی‌سها، مهدی فدایی مهربانی، علی واسیلینف و منصور هاشمی می‌باشند.

هانری کربن (Henry Corbin) در چهارم آوریل ۱۹۰۳م. در شهر پاریس دیده به جهان گشود. در دوران کودکی آموزش‌های مذهب کاتولیک را آموخت. سپس به مدرسه علوم مسیحی رفت و به نهضت پروتستان علاقه‌مند شد. وی برای ادامه تحصیل به دانشگاه سوربن رفت و در سال ۱۹۲۵م. لیسانس گرفت. یک سال بعد، گواهی‌نامه عالی فلسفه و در سال ۱۹۲۸م. دیپلم تتبعات عالی دانشگاه پاریس و سرانجام در سال ۱۹۲۹م. دیپلم مدرسه السنه شرقی پاریس را اخذ نمود. در همین سال‌ها با زبان‌های عربی، فارسی و پهلوی آشنا شد.

وی بعدها، نزد لویی ماسینیون رفت و نسخه‌ای از کتاب حکمة الاشراق سهروردی را از او دریافت کرد. این کار تاثیر روحی فراوانی بر کربن نهاد او را راهی شرق نمود.

کربن مدت‌ها ریاست انستیتو فرانسه و ایران را عهده‌دار بود و به همت او مشاهیری چون سهروردی، روزبهان و ملاصدرا برای جامعه علمی و فرهنگی اروپا به نام‌هایی آشنا مبدل گردید.

هانری کربن را باید فیلسوف و مفسر حکمت معنوی شیعه نامید. مطالعات او در آثار عرفانی، لطف و جذبه وصف‌ناپذیری به آثارش بخشیده است. کربن خود در این باره می‌گوید: پرورش من از آغاز فلسفی بود. به همین دلیل، نه به معنای دقیق کلمه متخصص زبان و فرهنگ آلمانی هستم و نه مستشرق؛ فیلسوفی رهروام به هر دیاری که راهبرم شوند.

هشتمین همایش از سلسله همایش‌های «آنان که می‌اندیشند» با موضوع بررسی و نقد آراء و اندیشه‌های «هانری کربن» در دو روز ۳۰ بهمن ماه و یکم اسفند ماه از ساعت ۱۴ تا ۱۷؛ با ایراد سخنرانی اساتید مدعو به همت کانون اندیشه جوان و مشارکت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در سالن دکتر سید جعفر شهیدی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، برگزار خواهد شد.

کد خبر 3907010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha