خبرگزاری مهر - مریم نظری - گروه استانها: دارا بودن طبیعت بکر، واقعشدن روستا در دل طبیعت، وجود آبشارها و چشمهسارهای متعدد در شهرستان نکا نعمتی الهی برای توسعه گردشگری است که از طبیعت بکر و دستنخورده آن گرفته تا صنایعدستی و بافتهای سنتی و غذاهای محلی در این شهرستان راهی برای جذب گردشگر و توریست است.
روستای زروم شهرستان نکا در استان مازندران یکی از روستاهای هدف گردشگری است که با بهرهمندی از معماری جالب و طبیعتی زیبا مسافران و گردشگران بیشماری را بهخصوص در ایام تعطیل، به سمت خود جلب میکند.
روستاگردی در دل طبیعت، سفر آسانی است که همگان آن را بهعنوان انتخاب اول گردشگری برمیگزینند و دراینبین، دیدن مناطق طبیعی، آبشارها و چشمهسارها در روستای زروم، لذت یک سفر کوتاه و کمهزینه را برای ثبت لحظههای خوش زندگی به ارمغان میآورد.
زروم، ازجمله روستاهای بکر و دستنخورده طبیعی در دل جنگلهای شهرستان نکا است که بافاصله ۷۰ کیلومتری در منطقه کوهستانی این شهرستان واقعشده است و به دلیل دارا بودن چشم اندازهای بسیار زیبا در درون روستا، گردشگران فراوانی را بهسوی خود جذب کرده است. روستایی با مردمانی خون گرم، مهماننواز و مهربان که بوی نان داغ از کوچهپسکوچههای این روستا، بیانگر جاری بودن زندگی در این روستا است.
روستایی با مردمانی خون گرم، مهماننواز و مهربان که بوی نان داغ از کوچهپسکوچههای این روستا، بیانگر جاری بودن زندگی در این روستا است
زروم، روستایی جذاب و رنگارنگ و فضایی مملو از طبیعت و تنفس اکسیژن خالص، انسان را از تبوتاب زندگی شهری و مشقتهای آن رها میکند و اینجاست که میتوانی بنشینی و تنها از طبیعت و زیباییهای خدادادی و خلق آثاری که با دستان هنرمندانه مردم این روستا و مهندسان ایجادشده است لذت ببری.
روستای زروم در مناطق کوهستانی نکا و در دل طبیعت بکر واقعشده است که با دارا بودن جذابیتهای گردشگری بالا، طبیعتی بکر و روستایی شکیل و زیبا با حفظ بافت سنتی، عاملی مهم برای جذب گردشگر و دور کردن افراد از محیط پر سروصدای شهری است.
با تلاش انجامشده توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران، طرح هادی گردشگری روستایی در این روستا اجرایی شده است و روستایی که در چند صباح گذشته تنها تعدادی انگشتشماری از ساکنینش در روستا باقیمانده بودند؛ اکنون مملو از جمعیت است و در روزهای تعطیل رسمی و مناسبتهای خاص افراد بیشماری در این روستا برای دیدن و استفاده کردن از طبیعت زیبای این روستای هدف گردشگری وارد این روستا میشوند.
اجرای سنگفرشهای مختلف، دیوارچینی، رنگآمیزی منازل، گلکاریها و بسیاری از نمادهای زیبایی در این روستا، این منطقه را متمایز از روستاهای اطراف کرده است و اینکه این مهاجرت از شهر به سمت روستا است که شکل میگیرد.
وارد روستا میشویم و در بدو ورود تعدادی کشاورز را مشغول کار و تلاش و فعالیت بر روی مزرعه کشاورزی میبینیم یکی از کشاورزان این منطقه که خود را سعید مهدوی معرفی میکند همانطور که با بیل مشغول کندن زمین است در مورد تحول در شکل روستا گفت با اجرای طرح هادی شاهد رشد قابلتوجهی در روستا بودهایم و مشکلات ناشی از سالهای گذشته و تردد از بین رفته است.
وی روستای زروم را دارای آب و هوایی بسیار خوب معرفی میکند که چهارفصل سال زیبایی خاص خود را دارد و با زیباسازی که توسط بنیاد مسکن انجامشده است این روستای تحولی چشمگیر داشته است.
مهدوی با اشاره به سکونت حدود ۱۰۰ خانوار در این روستا که شغل اغلب این مردم کشاورزی و دامداری است، گفت: با توجه به دارا بودن اراضی شیبدار توسعه باغات در دست اجرا است و ما هم تلاش داریم تا این اراضی را که روزی به کشت گندم و جو اختصاص داشت تغییر کشت داده و باغات سیاه ریشه همچون گلابی، سیب، گیلاس و هلو بکاریم که ازنظر اقتصادی بهصرفهتر است.
از وی در مورد طرح هادی و تأثیری که بر زندگی افراد داشته است میپرسم و میگوید: این طرح موجب پیشرفت خوبی در روستا شده است و با توسعه گردشگری مردم هم ترغیب به توسعه شدند و اکنون در فصل و زمانی که گردشگر به روستا میآید اغلب خانهها دارای مسافر و گردشگر هستند که منبع درآمد بسیار خوبی است اما انتظار داریم این اماکن و اقامتگاهها افزایش یابد.
محل اقامت دائمی برای مسافران نداریم و با کمبود اقامتگاه برای گردشگران مواجه هستیم
مهدوی بابیان اینکه محل اقامت دائمی برای مسافران نداریم و با کمبود اقامتگاه برای گردشگران مواجه هستیم، افزود: هر شخصی یک یا دو اتاق خود را در اختیار گردشگران قرار داده است که اگر این مسئله ساماندهی شود و اقامتگاهی هم در نظر گرفته شود در توسعه روستا تأثیرگذار است.
وی گفت: اقامت گردشگران باید موردتوجه بیشترمسؤولان باشد و همچنین با ارائه تسهیلات به مردم این روستا برای توسعه بیشتر گردشگری و اسکان مسافر و همچنین ایجاد قهوهخانههای سنتی بسترسازی شود.
خلیل محمدپور، از دیگر روستاییان منطقه با اشاره به اینکه بنیاد مسکن با اجرای طرح هادی، درهمریختگی روستا را سروسامان داد از این بنیاد بهعنوان نجاتگر و احیاگر این روستا نام برد که علاوه بر زیباسازی روستا مانع از مهاجرت افراد به شهر شد.
وی گفت: روستای زروم در بخش کوهستانی نکا واقعشده که ۷۰ کیلومتر با شهر فاصله دارد و درگذشته از عقبماندگیهای فراوانی رنج میبرد که امروزه به برکت اجرای طرح هادی گردشگری در روستا شاهد پویایی وزندگی در روستا بوده و اکنون با زیباسازی انجامشده از زیباترین روستاهای مازندران است.
محمدپور با اشاره به اینکه اکنون روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر از این روستا بازدید میکنند، گفت: درگذشته هفتهای یک خودرو هم به این روستا نمیآمد و روستایی ناشناخته بود اما اکنون حیات و پویایی دوباره این روستا با بهسازی و زیباسازی انجامشده مدیون تلاشهای بنیاد مسکن در اجرای طرح هادی گردشگری است که با ساختوسازهای انجامشده شاهد تحول اساسی در این بخش هستیم.
وی در مورد کارهای انجامشده دراینباره گفت: در مرحله اول اجرای طرحهای گردشگری در این روستا، حدود ۶ هزار مترمربع سنگفرش و سه هزار مترمربع سیمانکاری و ملات کاری انجامشده است و زیباسازی، میدان، ایجاد پل و گلکاریهای مختلف و رنگآمیزی در روستا همه و همه حاصل فعالیتهای مختلفی است که در طول چند سال اخیر توسط بنیاد مسکن اجرایی شده است.
محمدپور با اشاره به اینکه فاز دوم طرح هادی در روستا هم بهزودی انجام میشود، یادآور شد: بخشهایی از این روستا در فاز دوم طرح هادی گردشگری قرارگرفته است که با اجرایی شدن آن شاهد تحول اساسی در این روستا خواهیم بود و باید با تلاش همکاری، همراهی و همهجانبه این روستا را روستای نمونه گردشگری کشور معرفی کنیم.
فاطمه کاظمی، از دیگر اهالی روستای زرم هم با اشاره به اجرای طرح هادی گردشگری میگوید: وضعیت فعلی کوچه و خیابانها نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است و توسعه گردشگری داریم و با توجه به اینکه مردم از این طرح استقبال کردند، شاهد پیشرفت خوبی در روستا هستیم.
وی با اشاره به اینکه در این روستا غذاهای محلی همچون آش، اسبه حلوا و برنج حلوا، نان محلی و... تهیه و در اختیار گردشگران قرار میگیرد، گفت: تلاش شده تا گردشگران علاوه بر استفاده از این فضای زیبا و طبیعی با سنتهای محلی ما هم آشنا شوند و با احترام به این سنتها، شب و روز خوشی را در این روستا بگذرانند.
محمدرضا دهقان، از مسافرانی است که برای اقامت وارد این روستا شده است و به گفته خودش حدود ۱۲ نفر از اقوام و دوستان در این روستا اقامت کردند با توجه به آشنایی که با روستا از قبل داشتهاند و تحولی که اکنون ایجادشده است؛ یکشب در روستا اقامت کردند.
وی با توجه به اینکه از قبل با این روستا آشنا بوده و وارد این روستا شده است میگوید: سالها قبل به این روستا به دلیل آشنایی با یکی از دوستان آمدم که ازنظر ظاهری خیلی متفاوت از قبل است و درگذشته کوچههای گلی و تنگ و نافرم بودن ساختوسازها کاملاً مشهود بود اما اکنون با بهینهسازیهای انجامشده و سنگفرشها و عقبنشینیها، از فضای بسیار خوبی در روستا برخورداریم و این روستا و ساختوسازها و زیباسازیهای انجامشده رغبت ماندگاری را افزایش میدهد.
وی که خود اهل نیشابور است میگوید: علاوه بر ما، مسافران بسیاری از نیشابور و شاهرود هم میهمان این روستا بودهاند و انتظار داریم برای بهتر شدن امور، بر روی فرهنگ مردم کار شود و دهیار و شورا فعالتر وارد شوند و برای این روستا و اماکنی که دارد؛ اطلاعرسانی کنند.
دهقان با تأکید بر بهینهسازی جاده دسترسی تا روستا گفت: در مسیر رسیدن به روستا در برخی موارد با مشکلاتی خارج از روستا مواجه بودیم که با ورود به روستا و ساختوسازهایی که انجام شد این مشکلات مرتفع شد اما انتظار داریم جاده دسترسی مناسبتری فراهم شود.
وی همچنین گفت: اجاره مکان و اقامت در این روستا خوب و معقول است اما امکاناتی همچون سوپر مارکت، بازارچه سنتی دائمی از مواردی است که باید توجه بیشتری به این مسائل شود تا ماندگاری مسافر و گردشگر افزایش یابد.
سفر یکروزه به روستای زروم به پایان میرسد اما آنچه از این سفر بهجای میماند خاطرهای خوب از مناطق زیبا، بکر و سنتی این روستا است که با توجه به کارهای اساسی و زیربنایی که انجامشده است همچنان نیازمند توجه بیشتر مسئولان برای پویایی و بالندگی این روستا است.
شهرستان نکا در شرق استان مازندران ازجمله مناطقی است که با دارا بودن بیش از ۱۲۰ روستا در دست و مناطق کوهستانی، از شهرستانهای هدف گردشگران در سالهای اخیر است و برخی از گردشگران روستاها را برای اقامت خود انتخاب میکنند که این حضور نیازمند فراهم کردن زیرساختهای لازم است.
آنچه از سوی مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بهعنوان هدف ایجاد این طرحهای هادی گردشگری در روستا اعلامشده است؛ ساماندهی روستاهای هدف گردشگری، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، اشتغالزایی و افزایش درآمد ساکنان
روستاها است تا جاذبههای طبیعی و همچنین بافت معماری و سنتی این روستاها حفظشده و روستاهای هدف گردشگری در این طرح، بهطور طبیعی محل رجوع گردشگران شوند.
دراینبین توسعه بومگردی روستایی نکا در سال گذشته و در سال " اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" به همت بلند بنیاد مسکن در عمل اجرایی شده است و طرح هادی گردشگری روستاهایی "زروم" باهدف توسعه گردشگری و افزایش درآمد روستایی اجرایی و به بهرهبرداری رسیده است که گردشگران فراوانی را به سمت خود سوق داده است و آهنگ فراهم کردن زیرساختهای اولیه گردشگری در این روستا نواخته شده است باشد که با همراهی و همگامی همه مردم، مسئولان و گردشگران بتوان صنعت توریسم را گسترش داده و مهاجرت معکوس به روستاها ایجاد کرد
نظر شما