به گزارش خبرنگار مهر، سیدحسین سادات موسوی عصر امروز در جلسه شورای اداری استان یزد با اشاره به برخی اهداف محیط زیست استان یزد اظهار داشت: این اهداف در سه شاخص از جمله آموزش، حفاظت از گونه های جانوری و گیاهی و ... دنبال می شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸.۶ درصد از مناطق استان یزد تحت نظارت محیط زیست است، بیان کرد: این مناطق شامل پارک ملی، منطقه حفاظت شده، منطقه شکار ممنوع و ... است.
سادات موسوی همچنین با اشاره به گونه های جانوری موجود در استان یزد افزود: هوبره نماد حیات وحش استان یزد است و علاوه بر این گونه ها، تاکنون ۱۷۰ گونه پرنده و بیش از ۶۰ گونه پرنده و بیش از ۸۰۰ گونه گیاهی در یزد شناسایی شده است.
مدیرکل محیط زیست استان یزد در مورد قرق های اختصاصی نیز بیان کرد: استان یزد در اجرای قانون قرق اختصاصی در کشور پیشتاز است و تاکنون سه قرق را واگذار کرده و در این راستا بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که این امر ۱۰۰ درصد افزایش جمعیت گونه های برجسته حیات وحش را به دنبال داشته است.
سادات موسوی یادآور شد: به نظر می رسد یکی از راه های نجات حیات وحش قرق های اختصاصی و برون سپاری حفاظت از گونه های جانوری است به گونه ای که جبیر اکنون از ۱۹۰ راس به ۹۰۰ راس رسیده و این افزایش جمعیت گونه در شرایطی که با خشکسالی و بسیاری مشکلات زیست محیطی دیگر مواجه بوده ایم، به دلیل مشارکت مردم محقق شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مدیریت سرو ابرکوه به عنوان اولین تجربه مدیریت خودگردان آثار طبیعی ـ ملی در کشور یادآور شد: این اثر بر اساس طرح تفضیلی مدیریت شده و اکنون وضعیت بهتری نسبت به قبل دارد.
سادات موسوی همچنین به تشریح طرح های تکثیر و پرورش حیات وحش در استان یزد پراخت و افزود: طرح تکثیر و پرورش گورخر ایرانی، طرح تکثیر و پرورش گوزن زرد ایرانی با جمعیت فعلی ۲۴ راس و ... از آن جمله است.
مدیرکل محیط زیست استان یزد در مورد روزهای ناسالم هوا در استان یزد نیز اظهار داشت: روزهای ناسالم در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ کاهش ۱۴ درصدی داشته است.
سادات موسوی ادامه داد: در ۷۵ روز اول سال ۹۶ نیز ۱۱ روز ناسالم داشته ایم که در مقایسه با سال ۹۴ کاهش ۵۰ درصدی داشته است.
نظر شما