۹ آبان ۱۳۸۵، ۹:۳۰

/ تازه هاي نشر /

تاريخ اعراب و اسرائيل در كتابي بررسي شد

تاريخ اعراب و اسرائيل در كتابي بررسي شد

كتاب " صهيونيسم " نوشته احمد سروش نژاد وارد پيشخوان كتابفروشي ها شد .

به گزارش خبرنگار مهر، كتاب " صهيونيسم ؛ نوزايي ، استقرار، فروپاشي " نوشته احمد سروش نژاد در 263 صفحه ، شمارگان 1100 نسخه و بهاي 2800 تومان براي نخستين بار از سوي نشر ني وارد پيشخوان كتابفروشي ها شد .

اين كتاب كه در قطع رقعي به چاپ رسيده است در كنار پرداختن به مسئله صهيونيسم به تاريخ اعراب و اسرائيل در فلسطين هم مي پردازد سه بخش عمده و شش فصل دارد .

برخي ازموضوعات اين كتاب عبارتند از : تاريخچه پيدايي صهيونيسم ، گرايش هاي صهيونيسم ( صهيونيسم سياسي ، صهيونيسم مذهبي ، صهيونيسم عملگرا و پسا صهيونيسم ) ، چهره هاي جهاني صهيونيسم ، تاريخچه پيدايش اسرائيل ، دوره هاي تاريخي مهاجرت ، استقرار دولت اسرائيل ( جنك هاي اعراب و اسرائيل ) ، ساختار كنوني دولت اسرائيل ، آسيب پذيري اسرائيل ، روند صلح خاورميانه از ابتدا تاكنون و فروپاشي صهيونسيم .

تاريخچه مذاكرات صلح اعراب و اسرائيل
يكي از موضوعاتي كه در اين كتاب به طور دقيق به آن پرداخته شده و در آثاري از اين دست كمتر مشاهده مي شود كالبد شكافي روند صلح خاورميانه است كه به طور تفصيلي مورد بررسي قرار گرفته و بخش مهمي از كتاب را به خود اختصاص داده است .

در اين بخش روند صلح خاورميانه از سال 1948 تا 2004 و در چهار مقطع بررسي شده است . مقطع اول روند طرح و مذاكرات صلح تا سال 1991 ( از پيمان كمپ ديويد تا عقد پيمان اسلو ) ، بخش دوم مذاكرات صلح 1991 تا 2004 ،( از پيمان اسلو تا كمپ ديويد دوم ) بخش سوم مذاكرات اردن - اسرائيل و در بخش چهارم به مذاكرات سوريه - اسرائيل پرداخته شده است .

صهيونيسم و اسرائيل دو موجود تفكيك ناپذير

احمد سروش نژاد در مقدمه اي كتاب نوشته است : صهيونيسم و مولود قابل استحصاء آن يعني اسرائيل در عصر ما به يكي از مهم ترين موضوعات در عرصه نظام بين المللي تبديل سده ايت كه علت آن نيز نقش و تاثير ويژه اي است كه اين جنبش از بدو تولد به شكل كنوني - يعني از دوران پيش از هرتزل - بر وقايع و رخدادهاي جهان به ويژه منطقه خاورميانه داشته است .

بررسي اين نقش و شفاف ساختن آن دو فايده عمده دارد اول آنكه اهل نظر ، دست اندركاران و علاقه مندان را به حدود و ثغور توانمندي ها و قدرت معتقدان به اين انديشه و راهبرد آن مي كند و دوم بزرگنمايي و اغراق برخي گفته ها و نوشته هايي كه درباره اين موضوع ارائه مي شود جلوگيري مي كند .

موضوعي به نام صهيونيسم هرچند به شكل كنوني قدمتي در حدود يك قرن دارد و جهان معاصر طي قرن بيستم درگير معظل و مشكلات آن بوده است اما مي توان ريشه هاي قديمي تري براي آن بر شمرد . توجه خواننده را به اين موضوع جلب مي شود كه تفكيك صهيونيسم بين الملل از رژيمي كه در سرزمين فلسطين با قوه قاهره و از طريق اشغال ، حاكميت خود را اعمال مي كند كاري غير علمي و بر خلاف ضواهد موجود است .

همچنين اين ناشر ، پيش از اين درباره موضوع صهيونيسم و دولت اسرائيل كتاب " انهدام سياسي ؛ نسل كشي فلسطيني در اسرائيل آريل شارون " نوشته باروخ كيمرلينگ يهودي را با ترجمه حسن گلريز روانه پيشخوان كتابفروشي ها كرده بود .

کد مطلب 400081

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha