به گزارش خبرگزاری مهر، لاوروف در گفتگو با ورمیانووستی در پاسخ به این سئوال که پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره پرونده هسته ای ایران برای فروش 29 مجموعه ضد موشکی "تور-ام1" به ایران و ساخت نیروگاه اتمی در بوشهر به چه معناست گفت: فعلاً درباره قطعنامه توافق حاصل نشده است، ما هیچ اقدامی برای تغییر برنامه های همکاری خود با ایران اتخاذ نخواهیم کرد. این پروژه ها همانند سابق اجرا خواهند شد، چرا که آنها بطور کامل در چارچوب حقوق بین الملل هستند. درباره فروش تسلیحات نیز باید گفت آنها به هیچ وجه تعادل نیروها در منطقه را برهم نمی زنند. این جنبه سیاسی است، از این رو ما تمامی پیشنهادات در چارچوب قطعنامه را از کلیه جوانب بررسی خواهیم کرد.
لاوروف همچنین در رابطه با سفر اخیرش به اروپا و دیدارش با خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت: سولانا به نمایندگی از سوی "1+5" (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان)، تلاش زیادی به خرج داد و سعی نمود درباره شرایط از سرگیری مذاکرات از سوی ایران به توافقی دست یابد.
وی افزود: ما آنچه را که سولانا انجام داد، عالی ارزیابی می کنیم. تلاش های او بیهوده نبودند؛ درباره اکثر مسائل درک متقابل ایجاد شده است. اکنون همه چیز بستگی به شرایطی است که این مذاکرات می تواند آغاز شود. اینجا همه باید عملگرایی نشان داده و متمرکز بر ماهیت مشکلات باشند و هر آنچه که لازم است را انجام دهند تا مذاکرات آغاز شوند.
وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: گفتگوی رودر رو شکل معمول ارتباطات ما با سولانا است. ما این را به عنوان دیالوگی معتمدانه ارزیابی می کنیم. ما درباره ایران، خاور نزدیک و کوزوو گفتگو نمودیم.
این مقام روسیه تصریح کرد: هر گونه راهکاری با گام برداشتن به سوی یکدیگر آغاز می شود. ما نمی خواهیم هیچ گونه عملکردی از سوی ایران انجام شود که حتی ذره ای ریسک برای رژیم منع گسترش سلاح هسته ای داشته باشد. ما همچنین نمی خواهیم بدین علت که گروه 5+1 و ایران نمی توانند عرصه ای مشترک برای آغاز مذاکرات بیابند، اوضاع را به بن بست بکشانیم. بویژه که امکان یافتن چنین عرصه ای وجود دارد. سولانا نیز در رابطه با این مسئله با ما موافق است.
سرگئی لاوروف همچنین ابراز امیدواری کرد که بزودی گفتگوها درباره برنامه های اتمی کره شمالی آغاز شود.
به گزارش مهر، روسیه به همراه آمریکا، چین، ژاپن، کره جنوبی و کره شمالی از طرف های گفتگوهای شش جانبه هستند که مدتی است درباره برنامه های اتمی پیونگ یانگ چانه زنی می کنند لیکن این گفتگوها به خاطر آنچه که کره شمالی آن را سر سختی آمریکا و فشار بر این کشور عنوان کرده، معلق مانده است.
وی در این رابطه اظهار داشت: امیدواریم که تا اواسط نوامبر سران هیئت ها اولین ارتباطات را برقرار نموده و تا پایان سال جاری درباره آغاز مذاکرات به توافق برسند.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما به دقت مرزهای خود را با کره شمالی کنترل خواهیم کرد، اما مخالف استفاده از قطعنامه برای محاصره کره شمالی هستیم. در رابطه با این مسئله شرکت کنندگان اصلی در مرحله مذاکرات توافق نظر دارند.
نظر شما