۱۱ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۱۲

تغییر نگاه جامعه نسبت به یک رشته ورزشی؛

بیلیارد همدان در مسیر رونق/ورزش شهرستان‌ها تقویت می‌شود

بیلیارد همدان در مسیر رونق/ورزش شهرستان‌ها تقویت می‌شود

همدان- رشته بیلیارد در همدان طی سال‌های اخیر جایگاه خود را از دست‌داده بود اما با برنامه‌ریزی صورت گرفته احیای این رشته ورزشی در دستورکار است تا شهرستان‌ها نیز در این زمینه فعال شوند.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: بازی بیلیارد یک رشته ورزشی است که به‌صورت انفرادی و یا گروهی انجام می‌شود و بازیکن در طول چند گیم یا فریم از مسابقه بیش از سه کیلومتر در اطراف میز پیاده‌روی می‌کند.

این بازی توسط پادشاهان، افراد عادی، بیماران روحی، بانوان، آقایان و قهرمانان به‌طور یکسان انجام می‌شده است و تا قرن پانزدهم این بازی مدتی در اروپای شمالی و گجویا در فرانسه بر روی چمن مانند بازی کروکت (نوعی بازی با گوی و حلقه) انجام می‌شده است.

بعد از مدتی این بازی به مکان‌های سربسته بر روی میز پوشیده از پارچه سبز که شبیه به چمن بوده تغییر مکان یافته که در اطراف لبه‌های این میز حاشیه‌ای ساده قرارگرفته و توپ‌ها به‌جای اینکه توسط چوب‌های سفت و محکم که به آن چماق می‌گفتند ضربه زده شوند، هل داده می‌شدند.

قبل از سال ۱۸۰۰ این بازی به عنوان بیلیارد اعیان زادگان شناخته می‌شد اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مردم با حرفه‌ها و مشاغل مختلف از آغاز، این بازی را انجام می‌دادند.

سال ۸۲ اولین باشگاه بیلیارد همدان راه‌اندازی شد که برای بررسی وضعیت رشته بیلیارد خبرگزاری مهر با نایب‌رئیس این رشته به گفتگو پرداخته است.

رشته بیلیارد از مهجوریت خارج شده است

نایب‌رئیس هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس استان‌همدان در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه رشته بیلیارد در جامعه از مهجوریت خارج‌شده است، اظهار داشت: فضای بیلیارد مانند گذشته نیست و دیگر افراد بیکار و بی‌اخلاق وارد این رشته نمی‌شوند و افراد بافرهنگ و اخلاق‌مداری در این رشته داریم.

ویدا حمیدی افزود: بیلیارد تنها یک ورزش نیست بلکه محلی برای کسب آرامش روحی و روانی است و در کنار آن افرادی که دچار اضافه‌وزن نیز می‌باشند می‌توانند کاهش وزن قابل‌توجه ای را در این رشته ورزشی تجربه کنند.

نایب‌رئیس هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس استان‌همدان بابیان اینکه متأسفانه سابقه بد این ورزش باعث شده خانواده‌ها اجازه ورود دختران و بانوان خود را به این ورزش ندهند، گفت: باید به این ورزش مانند سایر ورزش‌های دیگر نگاه کرد.

حمیدی عنوان کرد: در فیلم‌ها هر مجموعه‌ای هر جا تفکر اشتباه یا تصمیم خلافی گرفته می‌شود در کنار یک میز بیلیارد اتفاق می‌افتد و این موضوع دیدگاه مردم را نسبت به این ورزش خدشه‌دار کرده است.

بیلیارد بانوان ملایر بزودی فعال می‌شود

وی با اشاره به استقبال کم بانوان‌همدانی از این رشته بیان کرد: در باشگاه بیلیارد همدان در حال حاضر هفته‌ای ۵ روز آموزش این رشته به بانوان ارائه می‌شود و از بانوان می‌خواهیم استقبال بیشتری از این رشته انجام دهند ضمن آنکه به‌زودی بیلیارد بانوان ملایر نیز فعال می‌شود.

حمیدی بابیان اینکه برنامه‌های گسترده‌ای برای رشد و بالندگی سه رشته بولینگ، بیلیارد و بولس داریم، گفت: به دنبال این هستیم بسته نشاط و شادابی را در سبد خانواده‌ها جا کنیم و با ارائه آموزش رایگان و اختصاص سانس ویژه، بیلیارد و اسنوکر بانوان را در همدان فعال کنیم.

نایب‌رئیس هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس استان‌همدان یادآور شد: اعزام داوران و بازیکنان زن این رشته به دوره‌ها و رقابت‌های مختلف کشوری هم به‌صورت جدی در برنامه وجود دارد زیرا چند سال گذشته نتوانستیم در امور بانوان این رشته چندان پیشرفتی داشته باشیم.

توسعه بولینگ، بیلیارد و بولس در دستور کار است

وی با اشاره به برنامه برای توسعه این سه رشته در استان‌همدان بیان کرد: آموزش رایگان بانوان، ترویج بیلیارد در بین دانش‌آموزان، افزایش تعداد باشگاه‌ها، برگزاری جشنواره‌های مختلف، حضور منظم در مسابقات، اجرای طرح امتیازدهی به باشگاه‌های فعال، کشف استعدادها و نخبه‌ها، پرورش مربیان و داوران مستعد، سازمان‌دهی امور بیمه‌ای ورزشکاران و افزایش تعداد آن‌ها ازجمله برنامه‌های هیئت بولینگ و بیلیارد استان‌همدان است.

حمیدی افزود: همگانی کردن رشته بیلیارد مهم‌ترین اقدام هیئت بولینگ و بیلیارد است تا خدمات‌دهی مناسبی به مدارس و دانشگاه‌ها داشته باشیم.

بیلیارد رشته افراد مفرح و پولدار نیست

وی با اشاره به اینکه معتقدیم بولینگ، بیلیارد و بولس ویژه قشر خاصی نیست و هر خانواده‌ای می‌تواند در این ورزش‌ها فعالیت کند، گفت: بر خلاف تفکر عوام بیلیارد رشته افراد مفرح و پولدار نیست چون این رشته نه نیازی به کفش و لباسی خاصی دارد و نه امکانات زیادی می‌خواهد و افراد علاقه‌مند می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای اندک به این رشته ورزشی بپردازند.

نایب‌رئیس هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس همدان عنوان کرد: المپیکی شدن این رشته مسئولیت هیئت‌های استانی را سنگین‌تر کرده است هرچند این رشته‌ها در استان‌همدان در ابتدای راه خود هستند اما باید با توسعه و رشد این ورزش بتوان قهرمان‌های ملی در استان پرورش دهیم.

حمیدی بابیان اینکه این هیئت آمادگی تجهیز رایگان مدارس و دانشگاه‌ها به رشته بیلیارد را دارد و برای نخستین بار این طرح را با همکاری مسئولان در سطح استان اجرا می‌کنیم، بیان کرد: رشته بیلیارد در سال‌های اخیر به دلیل نبود چارت سازمانی لازم و کم‌توجهی امور مدیریتی جایگاه خود را ازدست‌داده بود اما هم‌اکنون با برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت درصدد احیای این ورزش در سطح جامعه هستیم.

وی عنوان کرد: به‌زودی برای ترویج بولینگ مسابقاتی را ویژه بانوان برگزار می‌کنیم همچنین با سه مدرسه در همدان صحبت کرده‌ایم و ۲۲۵ از دانش آموزان دختر را آموزش داده‌ایم.

دیدگاه مردم جامعه نسبت به این رشته ورزشی نسبت به سال‌های نه‌چندان دور تغییر قابل‌ملاحظه‌ای کرده است یکی از بیلیاردبازان همدانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به رشد باشگاه‌های بیلیارد در همدان اظهار داشت: دیدگاه مردم جامعه نسبت به این رشته ورزشی نسبت به سال‌های نه‌چندان دور تغییر قابل‌ملاحظه‌ای کرده است.

علی‌اکبر طاهری افزود: خانواده‌ها با دید مثبت به رشته بیلیارد نگاه می‌کنند تنها کمی ورود دختران به این رشته به علت عدم فرهنگ‌سازی در همدان دچار مشکل است.

وی بابیان اینکه تعداد باشگاه‌های بیلیارد در همدان افزایش داشته است، گفت: همدان در بیلیارد حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و خوشبختانه زیرساخت‌های ورزشی این رشته نیز درحال‌توسعه است.

این بیلیاردباز همدانی عنوان کرد: بخش خصوصی هم به‌خوبی در بحث باشگاه‌های بیلیارد در همدان سرمایه‌گذاری کرده و این موضوع نویدبخش روزهای طلایی بیلیارد همدان است.

در پایان گفتنی است؛ رشته بولینگ و بیلیارد قبل از هر مسئله نیاز به حمایت فرهنگی دارد تا مشکلاتش حل شود و باید توسط مسئولین هیئت و دستگاه ورزش این فرهنگ‌سازی صورت بگیرد تا شاهد رونق بیشتر این رشته ورزشی باشیم.

کد خبر 4184967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha