به گزارش خبرنگار مهر، داود بهبودی یکشنبه در جلسه مشترک کمیته برنامهریزی و ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان مرند اظهار کرد: آنچه که در سند تدبیر توسعه شهرستان آمده در واقع محورهای توسعه هستند و بنا به تقاضای مدیران شهرستان برخی پروژهها تعریف و تصویب شدهاند.
وی افزود: این احتمال نیز وجود دارد که برخی از پروژهها موضوعیت خود را از دست داده باشند؛ بنابراین لازم است نسبت به روز رسانی و تدوین مجدد سند تدبیر توسعه استان اقدام کنیم.
بهبودی مهمترین ویژگی سند تدبیر توسعه را خروج از برنامهنویسی سنتی خواند و اضافه کرد: مشارکتمحور بودن برنامههای این سند از دیگر ویژگیهای این سند است؛ بر همین اساس در به روز رسانی آن کماکان به دنبال یاریگیری از نخبگان برای تدوین برنامههای توسعه شهرستان هستیم.
این اقتصاددان یادآور شد: باید قبول کنیم دوره دولت محور بودن توسعه گذشته است؛ تاکنون هم دولت فکر میکرد هر کاری را میتواند انجام دهد و هم مردم فکر میکردند دولت باید همه کارها را انجام دهد و این رویکرد رویکردی نیست که از دل آن توسعه بیرون بیاید؛ چطور که در کشور ما هم توسعه اتفاق نیفتاد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه نمود این تغییر رویکرد در تصمیمات دولت از جمله واگذاریها بروز پیدا کرده است، افزود: همه زیرساختهای قانونی برای اجرایی کردن واگذاریها موجود بوده و می بایست مدیران به سوی واگذاریهای حقیقی بروند.
وی در عین حال خاطرنشان ساخت: باید قوانین و مقررات بیش از پیش منطبق با این رویکرد جدید تدوین و تنظیم مجدد شوند.
بهبودی تصریح کرد: همه ما مکلف به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی هستیم و تحقق این اهداف فقط بر عهده دولت نیست و مجلس، قو قضائیه، سپاه و نظام اداری همگی تکلیف مشخصی در این ارتباط دارند.
بهبودی، رشد و توسعه پایدار و مستمر را مهمترین هدف اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: برای رسیدن به این هدف کلی برنامههای اقتصاد مقاومتی نباید از ویژگیهای درونزایی و برونگرایی اقتصاد مقاومتی غافل شویم؛ یعنی باید از ظرفیتهای بازار خارج از شهرستان استفاده و سرمایهگذاران خارج از شهرستان را جذب کنیم.
این اقتصاددان با بیان اینکه دانشبنیان کردن عرصههای کشاورزی، صنعت و خدمات از دیگر ابعاد اقتصاد مقاومتی است، ابراز داشت: البته دانشبنیان کردن هم به معنای وارد کردن آخرین تکنولوژی روز نیست بلکه ایجاد فضای اقتصادی مبتنی بر دانایی مدنظر باید باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی، مردمی بودن، عدالت محوری و وجود توازن و تعادل منطقهای را از دیگر ابعاد اقتصاد مقاوتی عنوان کرد.
وی اذعان داشت: همه این ویژگیها را در همه کشورهای توسعه یافته جهان میتوان یافت و هیچ کشور توسعه یافتهای وجود ندارد که این ویژگیها در اقتصاد آن کشور نباشد؛ بنابراین توسعه و اقتصاد مقاومتی کاملا منطبق بر هم هستند.
بهبودی در پایان تاکید کرد: مدیران شهرستان بایستی به عنوان کارگزاران نظام رویکردهای اقتصاد مقاومتی را سرلوحه برنامهها و اقدامات خود قرار دهند و دولت، بخش خصوصی و نهادهای مابین آن و مردمی باید در طی مسیر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در گیر بوده و مشارکت داشته باشند.
نظر شما