۹ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۵۳

دغدغه مندی برای شرکت های دانش بنیان؛

نخبگان حمایت شوند/ برگزاری همایش «همنت» در خراسان جنوبی

نخبگان حمایت شوند/ برگزاری همایش «همنت» در خراسان جنوبی

بیرجند- خراسان جنوبی علی رغم تمامی محدودیت ها و محرومیت ها دارای نخبگان زیادی بوده که نیازمند حمایت هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: خراسان جنوبی علی رغم محرومیت در برخی از شاخص ها، دارای نخبگان زیادی بوده که توجه به آن ها می تواند گره از مشکلات زیادی را باز کند.

بدون شک رفع مشکلات جامعه نیازمند طرح و برنامه ریزی بوده که استفاده از ایده های نخبگان راهکاری مناسب برای این امر است. از این رو اعضای اتاق بازرگانی طی جلسه ای گرد هم آمده تا در راستای  بهادادن به تفکر نبوغ خراسان جنوبی راهکارهایی را بیاندیشند.

تجاری سازی ایده های جوانان مورد توجه قرار گیرد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در جلسه کمیته راهبردی حمایت از شرکت های دانش بنیان  و استارت آپ ها بیان کرد: باید با تعامل و هم فکری راهکارهایی مناسب برای  حمایت از نخبگان ارائه دهیم تا بتوانیم از ایده های مطلوبشان استفاده کنیم.

محسن احتشام با بیان اینکه گاهی به دلیل غلفت از جوانان، ایده هایی خوب از بین می رود، گفت: باید با تجاری کردن این ایده ها، تحولی در جامعه به وجود آید.

وی با بیان اینکه علم، فناوری و تولید سه ضلع مثلث توسعه است، اظهار کرد: یکی از معضلات بخش تولید و صنعت، عدم تبدیل صنعت سنتی به صنعت روز است چراکه نتوانستیم تعامل و تناسبی بین فناوری و تولید ایجاد کنیم.

احتشام ادامه داد: علم و مهارت ها کالا و خدمات را به وجود می آورد و منجر به ارزش افزوده ای در صنعت و تولید می شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر در بسیاری از بخش های اقتصادی خام فروشی می کنیم و فرصت های شغلی و ارزش افزوده ها را نیز صادر می کنیم.

احتشام با اشاره به حمایت های انجام شده از استارتاپ ها در دیگر کشورها مانند اتریش، بیان کرد: حمایت از استار آپ ها رونق زیادی در اقتصاد اتریش راه اندازی کرده است.

آمادگی اتاق بازرگانی برای حمایت از استار آپ ها

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بیان کرد: اتاق در خراسان جنوبی نیز آمادگی دارد استار آپ های استان را مورد حمایت و پوشش قرار داده و بستر استفاده از خلاقیت جوانان را فراهم کند.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی دارای جوانان زیادی بوده که سرشار از استعداد هستند اما فضایی برای رشد این استعداد ها وجود ندارد.

احتشام با اشاره به اقدامات اتاق بازرگانی بیرجند در راستای حمایت از نخبگان بیان کرد: این اتاق با راه اندازی جامعه نیکوکاری ابرار، ۴۰۰ دانش آموز نخبه ممتاز را تحت پوشش قرار داده است.

وی با اشاره به رویداد بزرگ همنت بیان کرد: برای کمک به اجرای این برنامه در خراسان جنوبی آمادگی داریم.

احتشام با بیان اینکه  باید محصولات خراسان جنوبی معرفی شود، افزود: برگزاری همنت می تواند قدم موثری برای این امر باشد.

وی با اشاره به برخی از قوانین مانع پیش روی تولید در استان بیان کرد: بسیاری از قوانین موجود به غلط وضع شده و مناسب این استان نیست.

اعطای کارت عضویت به شرکت های دانش بنیان

احتشام با بیان اینکه ما به تغییر فکری در زمینه توسعه و اشتغال نیاز داریم، گفت: اگر این تغییر شکل نگیرد، تغییری در توسعه و رشد اقتصادی نخواهیم داشت.

وی بیان کرد: اتاق بازرگانی بیرجند آمادگی دارد با اعطای کارت عضویت به شرکت های دانش بنیان زمینه حضور آن ها در مجالس اقتصادی را فراهم کند.

رئیس سازمان همیاری شهرداری های استان خراسان جنوبی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری پیرامون اهمیت شرکت های دانش بنیان، بیان کرد: مقام معظم رهبری شرکت های دانش بنیان را مهم ترین عوامل شتاب دهنده توسعه اقتصادی، فنی، مهندسی، اجرایی و حتی خدماتی برشمردند.

مهدی اخلاقی پور با بیان اینکه علم، فناوری و تولید سه ضلع مثلث توسعه در هر منطقه بوده که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: خراسان جنوبی استانی سرشار از علم، نعمت های خدادادی و سرمایه است ولی هر کدام به صورت جزیره ای عمل می کنند.

وی با اشاره به ظرفیت های کویری و پرورش شتر در استان، بیان کرد: بنابر گزارش اعلام شده از سوی رسانه ها، روزانه ۸۰۰ تن شیر شتر تولید می کنیم که بلا استفاده مانده است.

شرکت های دانش بنیان حمایت شود

رئیس سازمان همیاری شهرداری های استان خراسان جنوبی با بیان اینکه خوشبختانه ظرفیت های استان شناسایی شده است، گفت: باید با اتحاد و همدلی یک شرکت دانش بنیان جدید قوی تشکیل دهیم تا بتوانیم شاهد توسعه در همه جوانب باشیم.

اخلاقی پور بیان کرد: باید این استارآپ ها و شرکت های دانش بنیان در صنعت، مواد غذایی و دامپروری ورود پیدا کنند در غیر این صورت با شرایط موجود ظرف مدت ۱۰ سال آینده استان تخلیه می شود.

وی با بیان اینکه کمک به بخش تولید، کمک به امنیت در شرق کشور است، افزود: همچنین کمک به تولید، کمک به اشتغال و نیروهای فرهیخته دانشگاهی است.

رئیس سازمان همیاری شهرداری های استان خراسان جنوبی بیان کرد: باید کارگروهی استوار بر چند ضلع اعم ازسازمان همیاری  شهرداری ها، اتاق بازرگانی، بنیاد ملی نخبگان تشکیل دهیم تا حمایت از این شرکت های دانش بنیان را بر عهده گیرد.

اخلاقی پور با بیان اینکه متاسفانه خراسان جنوبی از زمان استانی شدن، روی خوشی از توسعه ندیده و نداشته است، گفت: استان همچنین هیچ نقشه راهی نداشته و دچار روزمرگی شده است.

وی با بیان اینکه قهر طبیعت و خشکسالی به اندازه کافی بر این استان فشار آورده است، افزود: نباید با همه گرفتاری ها برای خودمان مشکل تراشی کنیم و در مسیر توسعه سد ایجاد کنیم.

وجود ۴۰ شرکت دانش بنیان در استان

نماینده بنیاد ملی نخبگان استان خراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: باید جامعه به این باور برسد که شرکت های دانش بنیان در راستای اشتغالزایی و برداشتن موانع اشتغال تاثیرگذاری خوبی دارند.

مسعود بیانی با بیان اینکه باید افرادی که مانع کسب و کار می شوند، معرفی  و با آن ها نیز برخورد شود، گفت: برخی کتاب قانون را جلوی خودشون گذاشته و آن را به بدترین شکل اجرا می کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر  ۱۷۰ شرکت داریم که ۴۰ شرکت دانش بنیان هستند، گفت: بسیاری از مشکلات این شرکت ها به وسیله یک کارشناس به وجود آمده و کاری از دستمان بر نمی آید.

بیانی با بیان اینکه دانش بنیان شدن نیازمند ارزیابی است، گفت: می توانیم شرکت های دانش بنیان خود را برای ارائه ایده و طرح های رفع مشکلات موجود جامعه، معرفی کنیم.

برگزاری همایش همنت در استان

نماینده بنیاد ملی نخبگان استان خراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: سه سال پیش طرحی با موضوع محصولات استراتژیک خراسان جنوبی شامل زرشک، زعفران، عناب و انار تهیه کردیم.

مسعود بیانی ادامه داد: با توجه به زیرساخت های استان، در مراحل اولیه اجرای طرح هستیم که اخیرا تولیت آستان قول همکاری داده است.

نماینده بنیاد ملی نخبگان استان خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری همایش «همنت» بیان کرد: این همایش تاکنون در پنج استان اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه برای اجرای این همایش در مرحله برنامه ریزی هستیم، گفت: شرکت های معرفی شده به این همایش، باید لیبل های لازم را داشته باشند.

بیانی با اشاره به مشکلات پیش روی اجرای این همایش بیان کرد: با توجه به محدود بودن پروازهای استان، شرکت ها برای  شرکت در این همایش استقبال نمی کنند.

وی با بیان اینکه برای اجرای این برنامه برای سال ۹۷، رایزنی می کنیم، گفت: با اگر موفق به اجرای این برنامه شدیم، ششمین رویداد همنت در خراسان جنوبی رقم می خورد.

مشکلات خراسان جنوبی ریشه یابی شوند

نماینده بنیاد ملی نخبگان استان خراسان جنوبی ادامه داد: در این برنامه باید حداقل۱۰ شرکت دانش بنیان از خروجی های برگزیده معرفی شود.

وی با اشاره به ظرفیت های خراسان جنوبی بیان کرد: در زمینه چهار محصول استراتژدی و سنگ های قیمتی گردشگری پروپزال هایی تهیه شده است.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: باید مشکلات را دقیق شناسایی کنیم تا بتوانیم آن را حل کنیم، گفت: در برخی مواقع چون مسئله را نمی شناسیم، نمی توانیم حل کنیم.

محمد علی ناصری با بیان اینکه باید در گام اول شرکتی به عنوان مشاور تشکیل شود، گفت: آمادگی داریم به ایده های خوبی که به نقطه مطلوبی در استان می رسد، هزینه بدهیم.

وی با اشاره به وضعیت بودجه استان بیان کرد: اختصاص بودجه نیازمند طرح است که باید برای بودجه سال آینده طرح ارائه دهیم.     

کد خبر 4212182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha