به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین رجبیدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) در جمع مسئولین استانها و معاونتهای سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به دوره تاریخی آل بویه و آل صفویه گفت: اگرچه در این دورهها دارالعلمهایی از قبیل سیدرضی، العالم الامر و کتابخانههای عظیمی و دانشمندان بزرگی همچون عضدوالدوله، ابن سکویه، ابن سینا و ابن خلدون در عرصههای علمی در ایران درخشیدندند اما شیخ صدوق و شیخ مفید این سلاطین را جابر نامیدند؛ چون در فقه شیعه حکومت باید در اختیار صاحب و ولایت باشد.
وی افزود: با اینکه در زمان آل بویه عزاداری امام حسین(ع) و سینه زنی فعلی ابداع شد و شهادت به ولایت امیرالمومنین در اذان خوانده شده اما سلاطین جابر بودند چون به ولایت دارند.
رجبیدوانی اظهار داشت: انقلاب اسلامی به لحاظ تمدنی تنها فرصت تاریخی است که این ظرفیت شیعه را در دست ولایت قرار داد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: به لحاظ تمدنی تنها کشوری که در غرب آسیا ۴۰ سال سابقه انتخابات دارد ما هستیم، درحالیکه عربستان امسال تازه در حال صادر کردن گواهینامه برای زنان خود است.
وی گفت: با وجود ظرفیت عظیمی که در این برش تاریخی داریم و حکومت در اختیار ولی فقیه است، اما در عرصه هایی کوتاهی داشته ایم که در مرحله دولت اسلامی جهت تشکیل تمدن اسلامی توقف داریم.
این استاد دانشگاه با اشاره به موفقیت در تغییر و تحول اساسی در ساختار سیاسی کشور بعد از انقلاب عنوان کرد: متاسفانه در خیلی از عرصههای دیگر انقلاب نکردیم و موثر واقع نشدیم. مثلا در موضوع فرهنگی در ابتدا انقلابی صورت گرفت اما به مرور زمان دچار ارتجاع شدیم که می بینیم رهبر معظم انقلاب اخیرا فرمودند که خودتان را با دهه شصت خودتان مقایسه کنید.
رجبیدوانی گفت: در موضوع قضایی نیز متاسفانه نتوانستیم رشد کنیم و این سیستم قضایی ما در حال حاضر در تراز انقلاب اسلامی نیست.
وی تصریح کرد: موضوع قضایی قدری اهمیت برای انقلاب ما دارد که حضرت امام(ره) در سال ۴۲ میفرمایند که دادگستری و نظام آموزش را به ما بدهید و نتیجه آن را ببینید. در ابتدای انقلاب دادگاههای انقلاب تشکیل شد که عملکرد بسیار خوبی هم داشته و مردم راضی بودند اما به مرور زمان این پیشرفت افول کرد.
این استاد دانشگاه افزود: در عرصه هنری نیز میتوان با دوره قاجار مقایسهای انجام داد. دوره قاجار که دوره سیاسی بسیار بدی بود و کشور بارها تجزیه شد اما در عرصه های هنری بسیار موثر و عالی بود که ساخت بسیاری از مرقدها و مساجد در این دوره صورت گرفت. اما ما بعد از انقلاب چه کردیم؟ حرم امام(ره) یا ساختمان جدید مجلس چه اثری از هنر اسلامی است؟
وی گفت: ما نیاز داریم به اینکه اهداف بزرگ انقلاب که تمدن ساز است را عملی کنیم که بخشی از آن به بسیج دانشجویی برمیگردد.
رجبی دوانی ادامه داد: مولفههای تمدن در منظر رهبر معظم انقلاب اول توحید و دوم معاد سوم اتصال دنیا و آخرت است. چهارمین مولفه تمدن نگاه غیر مادی به اقتصاد و پنجمین مولفه اصل برابری همه انسانها در انسانیت است. اصل بعدی برتری عالم بر جاهل و اصل بعدی خلیفه الله شدن انسان و حاکمیت انسان صالح بر جهان است.
وی تصریح کرد: اصل بعدی مولفههای تمدن اسلامی پاسخگو بودن انسان در برابر امکانات و تواناییهای خدایی است که متاسفانه الان شده رسیدن به ثروت و قدرت بیشتر. تا این تغییرات انجام نشود نمیتوانیم تمدن اسلامی را بسازیم لذا وظیفه بسیج دانشجویی مطالبه این مولفه ها از اول تا آخر است.
وی گفت: رهبری در سال هفتاد در دانشگاه امام حسین(ع) فرمودند که آینده در اختیار اسلام است بلاشک و فقط ایران این آینده را رقم خواهد زد.
این استاد دانشگاه در خاتمه گفت: لذا تنها وظیفه دانشجویان بسیجی برای تحقق تمدن نوین اسلامی این است که با عشق درس بخوانند تا طبق منویات رهبری اسلام آینده جهان را در اختیار بگیرند و نباید منتظر ارگانهای رسمی باشند.
نظر شما