به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان فضایی ایران اعلام کرد که در راستای اهداف و وظایف خود و براساس نیازهای اساسی کشور، ۵ حوزه خدمات شهری، مدیریت بحران، محیط زیست، هواشناسی و کشاورزی را در اولویت برنامه های خود جهت توسعه کسب وکارهای فضاپایه قرار داده است.
علی طاهرزاده، مسئول کارگروه توسعه کسب وکارهای فضاپایه سازمان فضایی در حوزه خدمات شهری، در این باره توضیح داد.
وی با اشاره به اهمیت افزایش کیفیت و سرعت ارائه سرویس های مختلف به شهروندان گفت: امروزه افزایش کیفیت و سرعت در ارائه سرویسهای مختلف به شهروندان از اولویت های مهم و اساسی مدیران در راستای حل معضلات شهری است. از طرفی با پیشرفت فناوری، زیرساخت های ارتباطی و اطلاعاتی توسعه چشمگیری داشته و در هر لحظه حجم بسیار زیادی از اطلاعات تولید می شود و سیستم های پردازشگر هوشمند با انجام تحلیل های ساده و پیچیده گوناگون تلاش می کنند تا شاخص های کیفیت زندگی را برای افراد جامعه بالاتر ببرند.
طاهرزاده ایجاد شهرهای هوشمند را رویکردی جهانی دانست و افزود: چندین دهه است که شهرهای هوشمند با هدف توسعه ارتباطات و خدمات شهری، کاهش حمل و نقل فیزیکی و ترافیکی، کاهش آلودگی هوا، افزایش کیفیت محیط زیست شهری، افزایش شاخص های سلامت، مدیریت هوشمند پسماند، توسعه پایدار شهری، آموزش هوشمند، اقتصاد هوشمند شهری و شهروند هوشمند و در نهایت حاکیمت هوشمند در جهان در حال ایجاد و پیاده سازی است.
به گفته مسئول کارگروه توسعه کسب و کارهای فضاپایه در حوزه خدمات شهری، وجود زیرساخت های زمینی و فضایی در حوزه های اطلاعاتی، ارتباطی و ناوبری سه رکن اصلی در استقرار و ایجاد سرویس های پیشرفته در عصر حاضر هستند.
طاهرزاده با تاکید بر اهمیت توسعه کسب وکارهای فضاپایه در کل زنجیره ارزش فضایی کشور گفت: در همین راستا سازمان فضایی ایران به منظور استفاده از ظرفیت های موجود و با هدف ایجاد و ارائه سرویس های عام المنفعه در کشور، توسعه زیست بوم جهت ایجاد کسب وکارهای فضاپایه در بخش خدمات شهری را در برنامه کاری خود قرار داده است.
وی ادامه داد: شناسایی ظرفیت بالفعل داده های مکانی و ماهواره ای در کشور و ایجاد زمینه های مناسب جهت ایجاد پایگاه های داده مکانی و اطلاعاتی شهری و برقراری ارتباط بین پایگاه های داده ای از یکسو و ایجاد دسترسی برای کاربران مختلف جهت استفاده و ارائه سرویس های خصوصی و عمومی در شهر از سوی دیگر، اصلی ترین رویکرد سازمان فضایی در توسعه کسب و کارهای نوین حوزه خدمات شهری است.
طاهرزاده هماهنگی بخش های تخصصی، اجرایی، تحقیقاتی و قانون گذار را لازمه ارائه یک سرویس موفق و موثر و مستمر در سطح شهر دانست و بیان داشت: ایجاد ادبیات مشترک بین دست اندرکاران مختلف در این حوزه از مهمترین پیش نیازهای موفقیت در این مسیر است.
نظر شما