حسنعلی اصغری در گفتگو با خبرنگار مهر کرد: امروزه شهرها، به محلی برای رویارویی فرهنگها و تمدنهای مختلف بدل گشتهاند، پیشرفت تکنولوژی و ارتقای سطح ارتباطات، امکان جابجایی راحتتر به فواصل دور و تمایل بیشتر مردم به استفاده از شرایط زندگی در شهرها سبب شده تا سیل عظیمی از جمعیت به شهرها مهاجرت کرده و مشغول به زندگی شوند.
وی افزود: با افزایش جمعیت در سطح محدوده شهرها، رشد چشمگیر مشکلات و معضلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی همگام با مشکلات زیربنایی و زیرساختی، زندگی شهری را دچار چالش جدی کرده و به طور کلی فراهم کردن زندگی خوب و دارای کیفیت بالا برای تمامی شهروندان در درون یک محیط شهری کار بسیار دشواری است.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین تصریح کرد: به طور معمول اجتماعاتی که نابرابری بسیاری در آنها مشاهده میشود پایدار نیستند، تغییر و بهبود این وضعیت، نیازمند الگویی جدید در نظام مدیریت شهرهاست. الگویی که فارغ از نظریههای معمول و در سطحی فراتر از نیازهای اولیه انسانی بتواند شرایطی برای مردم و شهروندان ایجاد نماید تا برای پرداختن به مشکلات به ظاهر سخت شهری، قدرت تفکر، برنامهریزی و عمل، با در نظر گرفتن فرصتها را داشته باشند.
رئیس کارگروه گردشگری شهرداری قزوین با اشاره به اینکه فراهم کردن زندگی خوب و دارای کیفیت مطلوب برای شهروندان از وظایف شهرداریها است، افزود: در فرآیند ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، متغیرهای گوناگونی ایفای نقش میکنند که در این میان نقش مدیریت شهری در سکونتگاهها برجسته خواهد بود، چرا که شهرداریها با فراهم آوردن امکانات و خدمات زیربنایی میتوانند چشماندازی زیبا و دلپذیر از محیط و منظر شهری را برای شهروندان فراهم آورند.
اصغری تصریح کرد: کیفیت زندگی مفهومی چند وجهی، متأثر از زمان، مکان و ارزشهای فردی و اجتماعی است که از یکسو، ابعاد عینی و بیرونی و از سوی دیگر، ابعاد ذهنی و درونی دارد و به واقع شهروندان مفهوم کیفیت زندگی را خوب میدانند. پر واضح است که یکی از اهداف مهم مدیریت شهری فراهم ساختن محیط مطلوب برای کار و زندگی شهروندان است. بهطوریکه مدیریت شهری ضمن کنترل و نظارت بر ساختار کالبدی، اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی شهرها، با اتخاذ خطمشیهای بلندمدت راهبردی موجب توسعه پایدار شهرها میشود.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: فعالیتهای گردشگری میتواند با ایجاد فرصتهای مناسب اشتغال و کسب درآمد برای ساکنان محلی، امکان توسعهی پایدار و یکپارچهی شهری را فراهم سازد و در این زمینه شهرداری قزوین موفق به خلق اثرات مثبتی بر توسعهی گردشگری شهری قزوین شده است که از مهمترین کارکردهای آن، ارائهی امکانات و زیرساختهای اولیه مورد نیاز گردشگران در سطح شهر بوده است.
اصغری در ادامه گفت: اگرچه مدیریت شهری دراینخصوص موجبات رضایت نسبی گردشگران را فراهم کرده، ولی در مسیر تداوم و پایداری گردشگری شهری در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی شهر لازم است بهمنظور نهادینه کردن تعامل گردشگری با دیگر فعالیتهای موجود در شهر و از همه مهمتر، تعامل فرهنگ گردشگران با جامعهی میزبان اقدامات موثری نیز صورت گیرد.
وی بیان کرد: مدیریت شهری به تمامی نهادها، سازمانها و افرادی گفته میشود که به صورت رسمی یا غیررسمی در فرآیند مدیریت شهر اثرگذار هستند و چنان چه شهر را به مثابة یک سازمان قلمداد کنیم، در رأس آن مدیریت شهری ضمن برنامه ریزی دقیق، فعالیت های شهری را سازماندهی کرده و در کنار ایجاد انگیزه، بر فعالیتهای انجام شده نظارت میکند.
اصغری یکی از مهمترین اهدف مجموعه مدیریت شهری را ارتقای شرایطکار و زندگی جمعیت ساکن در قالب اقشار و گروههای مختلف اجتماعی و اقتصادی و حفاظت از حقوق شهروندان، تشویق به توسعة اقتصادی و اجتماعی پایدار و حفاظت از محیط کالبدی شهر، آمادهسازی زیرساختهای اساسی برای عملکرد کارآمد شهرها، آمادهسازی خدمات لازم برای توسعه منابع انسانی، بهبود بهرهوری و بهبود استانداردهای زندگی شهری، تنظیم فعالیتهای تاثیرگذار بخش خصوصی بر امنیت، سلامتی و رفاه اجتماعی جمعیت شهری، آماده ساختن خدمات و تسهیلات لازم برای پشتیبانی فعالیتهای مولد و عملیات کارآمد موسسه های خصوصی در نواحی شهری و ... برشمرد.
نظر شما