به گزارش خبرنگار مهر، برگزاری یادواره مرحوم سید بهاالدین شمس قریشی از سوی حوزه هنری انقلاب اسلامی ایران امسال به دوره پانزدهم خود رسید و در دوره های مختلف حضور مردم هر سال با شکوه بیشتری همراه بوده است.
مرحوم سید بهاالدین شمس قریشی یکی از علمای نامدار کردستانی بود که در زمان عمر با برکت خود خدمات زیادی را به دین مبین اسلام ارائه کرد و از جمله آثار شاخص وی می توان به مجموعه اشعار معراجنامه و مولودنامه اشاره کرد.
حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان از سالهای ابتدای دهه ۸۰ برگزاری مراسم مولودی خوانی و یادواره مرحوم شمس قریشی را در دستور کار قرار داده است و علیرغم فراز و نشیب های مختلف ولی این مراسم هر ساله و در ایام مبارک ماه ربیع و هفته وحدت برگزار شده است.
مراسم امسال مرحوم سید بهاالدین شمس قریشی به میزبانی مسجد جامع این شهر برگزار شده و با توجه به حضور گروه های مختلف مولودی خوان و دف نواز استقبال مردم از آن بی نظیر و جالب توجه بود.
بر اساس اعلام صورت گرفته قرار بود که مراسم ساعت ۱۹:۳۰ برگزار شود که البته چند ساعت قبل از آغاز مراسم، جمع زیادی از مردم سنندج خود را به مسجد جامع این شهر رسانه و برای قرار گرفتن در بهترین نقطه مسجد در محل حضور پیدا کرده بودند.
ساعت هنوز به ۱۹ نرسیده بود که در طبقه همکف صحن جدید مسجد جامع سنندج جا برای سوزن انداختن نبود و شماری زیادی از بانوان سنندجی نیز در صف های طولانی در انتظار ورود به داخل مسجد بودند.
مراسم طبق اعلام قبلی همان ساعت ۱۹:۳۰ آغاز شد و یکی از قاریان بین المللی استان کردستان ماموستا عبدالرحمان امامقلی به قرآئت آیاتی از قرآن مجید پرداخت و سپس آرش حسین پناهی از مجریان برجسته کردستانی هم اجرای مراسم را آغاز کرد.
مراسم از زمان شروع تا پایان به صورت زنده و مستقیم از شبکه استانی صدا و سیمای مرکز کردستان پخش شد و بخش های از مراسم نیز به صورت منتخب روی آنتن شبکه های ملی صدا و سیما رفت.
خلیفه جلال زندسلیمی با همراهی چندین دف نواز کردستان بخش اول مراسم را آغاز کردند و این گروه ضمن اجرای چندین قطعه باعث جذابیت بیشتر مراسم شده و مردم نیز با آنها همراهی می کردند.
هر چه از زمان آغاز مراسم می گذشت، بر خیل جمعیت افزوده می شد در کمتر از نیم ساعت سه طبقه صحن جدید مسجد جامع سنندج تکمیل شده و به گونه ای که شماری زیادی از مردم سنندج به دلیل نبود جا سرپا ایستاده و حتی عده ای هم راهی خانه خود شدند و نتوانستند وارد مسجد جامع سنندج شود.
اجرای گروه دف نوازی اخوان با سرپرستی منصور مرادی برنامه دیگر مراسم مولودی خوانی و یادواره مرحوم شمس قریشی بود که این بخش نیز با همراهی دو مولودی خوان کردستان مورد استقبال حاضران قرار گرفت.
آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در کردستان با همراهی شماری دیگر از مدیران استان و شهرستان نیز در لابلای مراسم به جمع مردم اضافه شدند و بر کدام از آنها در گوشه ای از مسجد استقرار پیدا کردند.
سپس نوبت به سخنرانی عبدالسلام کریمی از اساتید دانشگاه و پژوهشگران حوزه دین رسید تا وی نیز از ویژگی های برگزاری مراسم های این چنین مردمی و همچنین لزوم تاکید بر وحدت و همدلی بیشتر در جامعه تاکید کند.
وی ضمن اشاره به اهمیت وجود وحدت و همبستگی در جامعه، بیان کرد: حضرت محمد (ص) محوری ترین اصل برای وحدت در جامعه است و در صورتی که ما در مسیر آن حضرت حرکت کنیم، جامعه هر روز به وحدت و همدلی بیشتری می رسد.
در ادامه نوبت به اجرای گروه دف نوازی نوایی رحمت به سرپرستی مسعود مرادی رسید تا این گروه نیز چندین قطعه مولودی خوانی را اجرا کرده و سپس گروه ناله دف به سرپرستی وریا عارفی روی سن قرار گرفته و این گروه نیز چندین قطعه مولودی خوانی را برای حاضران اجرا کرد.
اجرای مراسم مولودی خوانی از سوی یکی از پیشکسوتان این عرصه یعنی خلیفه جمال محمدی با همراهی شماری از دف نوازان کردستانی از دیگر بخش های مراسم مولودی خوانی و یادواره مرحوم شمس قریشی در سنندج بود.
پایان بخش برنامه نیز قرائت دعای پایان مولودی خوانی از سوی آرش حسین پناهی بود که این بخش با قیام حاضران در مسجد و همراهی کامل آنها با شکوه هر چه تمامتر انجام شد و پرونده یادواره مرحوم شمس قریشی در دوره پانزدهم نیز اینگونه بسته شد.
نظر شما