پیام‌نما

وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ  ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ * * * نیکی و بدی یکسان نیست. [بدی را] با بهترین شیوه دفع کن؛ [با این برخورد متین و نیک] ناگاه کسی که میان تو و او دشمنی است [چنان شود] که گویی دوستی نزدیک و صمیمی است. * * * اگر خلق با تو بدى كرد و زشت / تو با او نكويى كن اى خوش‌سرشت

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۳۷

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست:

سازمان محیط زیست برنامه‌ای برای ایجاد قرق در شاهوار و تپال ندارد

سازمان محیط زیست برنامه‌ای برای ایجاد قرق در شاهوار و تپال ندارد

شاهرود - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست بر ضرورت ارتقای مناطق دارای ارزش از نظر تنوع زیستی تاکید کرد و گفت: ایجاد قرق مناطق شاهوار و تپال در برنامه‌های محیط زیست کشور نیست.

حمید ظهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه مناطق شکار ممنوع نظیر تپال شاهرود از نظر ارزش حفظ تنوع زیستی می‌توانند نقش‌آفرین باشند، ابراز داشت: برای انجام فعالیت‌های حفاظتی در ممنوعیت شکار، طبیعتاً باید این مناطق به یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست ارتقا داده شود لذا در حفاظت از این منطقه برنامه‌ای در سازمان محیط زیست کشور برای اعلام قرق اختصاصی منطقه نیست.

وی بابیان اینکه اعلام قرق اختصاصی برای مناطقی که دولت روی آنها سرمایه‌گذاری کرده است در برنامه‌های سازمان محیط زیست قرار ندارد، اضافه کرد: برای مشارکت مردم در حفاظت‌های زیست محیطی، اولویت با مناطق آزاد و مکان‌هایی که کریدورهای مهاجرت حیات وحش در آن وجود دارد، پیش بینی شده است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست بابیان اینکه زیستگاه‌های پیرامونی مناطق حفاظت شده می‌توانند ضربه‌گیر مناطق حساس باشند، ابراز داشت: اعلام قرق اختصاصی در نواحی که می‌تواند باعث حفظ گونه‌های جانوری در شبکه مناطق حفاظت محیط زیست شود، مد نظر قرار دارد تا بعد از معرفی قرق مردم خودشان در حفاظت مشارکت کنند.

ظهرابی بابیان اینکه قرق ذاتاً مسئله بدی نیست و ایجاد این تفکر در بین فعالان محیط زیست اشتباه بزرگی است، تصریح کرد: روی‌هم‌رفته این تفکری که برخی رسانه‌ها علیه مشارکت مردمی در حفاظت ایجاد کردند یک فعالیت انحرافی برای جلوگیری از مشارکت مردمی است.

وی بابیان اینکه هیچ برنامه و پیشنهادی نیز برای تبدیل منطقه شاهوار به قرق در سازمان محیط زیست تعبیه نشده است، افزود: تعداد محیط‌بان های سراسر کشور کمتر از سه هزار نفر است با این تعداد نیرو چقدر از زیستگاه‌ها را می‌توان تحت حفاظت قرار داد مگر آنکه جوامع بومی محلی در حفاظت از زیستگاه حیات وحش مشارکت کنند که این کار خیلی بزرگ با برنامه‌ریزی در حال انجام است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست افزود: اگر جایی به عنوان قرق اعلام می‌شود بنا بر این اصل خواهد بود که دامداران همان منطقه و اهالی آن خودشان در قالب تشکل‌ها و شرکت‌های تعاونی حفاظت منطقه را عهده‌دار باشند و سپس از طبیعت گردی و شکار به عنوان ابزاری برای تأمین هزینه‌های حفاظت از آن استفاده کنند که این در همه جای دنیا نیز مرسوم است.

کد خبر 4607247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهدی ربیعی IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
      0 0
      ایجاد قرق اختصاصی برای شاهوار یکی از راههای سروسامان دادن به مشکلات شاهوار است .تشکلهای مردم نهاد اگر دغدغه رفع مشکل شاهوار را دارند باید با این موضوع یعنی قرق به اهداف خود برسند .