به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه در ساحل سخن رادیو گفت و گو پیرامون اتصال به پروردگار و فیض در نهج البلاغه با حضور حجت الاسلام محمود عینی، حجت الاسلام علی زمانی از اساتید حوزه و دانشگاه و حجت الاسلام حسین منطقی رئیس حوزه علمیه کرج روانه آنتن شد.
حجت الاسلام عینی در ابتدا به اهمیت خودسازی در اتصال به خداوند اشاره کرد و گفت: هدف همه ادیان الهی توانمند کردن انسان در شناخت خود و پیمودن مسیر الهی است.
وی با اشاره به حدیثی از حضرت امیر (ع) درباره شناخت خود بیان داشت: انسان چه نسبتی با تکبر و مفاخره دارد؟ اول او نطفه و آخرش هم جیفه و در وسط هم حامل فضولات متحرک است. حضرت در حدیثی دیگر فرمودند: بهترین شناخت، شناخت انسان است. بسیاری از مشکلات و تصورات نادرستی که ما را در زندگی دچار چالش می کند ناشی از عدم خودشناسی است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه آرامش و آسایش انسان در گرو شناخت از خود است افزود: انسان به قدری که در جوانی می تواند از پس خود برآید در میانسالی قدرت لازم برای مهار این نفس سرکش را نخواهد داشت.
حجت الاسلام عینی با اشاره به اینکه معنویت در سایه قرآن و ارتباط با اهل بیت (ع) شکل می گیرد عنوان کرد: کسی به فیض الهی می رسد که معنویت و وظیفه انسانی خود را رها نکرده باشد.
وی با تأکید بر اینکه باید خودسازی را از ایستگاه نماز آغاز کنیم افزود: برخی می گویند چگونه نماز خوب بخوانیم؟ در پاسخ به این افراد باید گفت ما باید نماز را از ایستگاه ادب شروع کنیم. محال است کسی نماز را با ادب ظاهری بخواند به ادب باطنی نماز نرسد. اگر نماز با ادب ظاهری مانند لباس تمیز، با دقت و توجه خوانده شود قطعا در سایه این ادب، به مرحله ادب باطنی نماز خواهیم رسید و کمر ما در برابر شدائد و مشکلات خم نخواهد شد.
حجت الاسلام عینی همچنین توجه به مسئولیت های اجتماعی، ضرورت آخرت گرایی، رعایت حقوق مردم و اخلاق اسلامی را نیز از دیگر عوامل رسیدن به فیض الهی خواند و گفت: ما در اسلام به من چه نداریم. برخی رفتارهای دینی ما مانند شرکت در نماز جماعت و نماز جمعه و هیئات، جنبه اجتماعی دارد.
در ادامه این ویژه برنامه، حجت الاسلام زمانی با اشاره به تاکید قرآن، روایات دینی و نهج البلاغه به خودشناسی در جوانی اظهار کرد: امیرالمومنین (ع) در نامه ۳۱ نهج البلاغه خطاب به امام حسن (ع) فرمودند: من پدری پیر هستم و برای تو، فرزندم که جوان هستی می نویسم. قلب و دل و ذهن جوان مانند صفحه خالی است که با هر چیزی می توان آن را پر کرد مراقب باشید که چه چیزی در آن نوشته می شود.در روایت داریم که اگر فردی مطلبی را در جوانی بیاموزد مانند این است که بر روی سنگ حکاکی شود و به سادگی از بین نخواهد رفت.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تأکید ویژه ائمه اطهار (ع) بر جوانان گفت: امام صادق (ع) در این باره می فرمودند: من جوانی را نبینم مگر اینکه در حال کسب فیض الهی و علم و پیشرفت باشد.
در پایان این ویژه برنامه رادیویی، حجت الاسلام منطقی دوران جوانی را بهترین فرصت برای خودشناسی و خودسازی خواند و گفت: در روایت داریم که اگر کسی در جوانی قرآن بخواند قرآن با پوست و گوشت و استخوان او ممزوج می شود.
رئیس حوزه علمیه کرج مطرح کرد: حضرت امیر (ع) در روز غدیر یک اتهام داشت و آن هم جوانی حضرت بود، در واقع به خاطر جوانی به ایشان ایراد می گرفتند درصورتیکه جوانی حضرت یک ارزش بود. حضرت اسماعیل (ع) نیز جوانی بود که خود را آماده قربانی شدن کرد و امتحان خود را به خوبی پس داد. حضرت ابراهیم (ع) نیز در جوانی با همه بت پرستان شهر مقابله کرد.
حجت الاسلام منطقی در رابطه با تأکید ویژه مقام معظم رهبری به جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب گفت: جوانان به دلیل روحیه حق طلبی خود می توانند اشکالات موجود در مسیر نظام را برطرف کنند و نظام را به سمت صلاح هدایت کنند.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) درخصوص ازدواج جوانان گفت: هر کسی ازدواج کند نیمی از دین خود را به دست می آورد. از این حدیث درمی یابیم که ازدواج نیمی از امور معنوی انسان است.
مقام معظم رهبری در سیاست های کلی جمعیت مطرح کردند که مگر جوان ۱۷، ۱۸، ۱۹ ساله به ازدواج نیاز ندارد؟ و بعد خطاب به صاحبان قلم تاکید می کنند که فکر و نظر مردم را اصلاح کنید.
حجت الاسلام منطقی در خاتمه یادآور شد: خداوند در آیه ۳۱ از سوره مبارکه نور می فرماید: جوانها را به ازدواج هم دربیاورید و خطاب به پدر و مادرها می گوید اگر آنها فقیر و نیازمند بودند آنها را بی نیاز می کند. به عبارتی خداوند در این آیه از جوانان رفع نگرانی نمی کند بلکه از پدرو مادرها رفع نگرانی کرده است.
نظر شما