۱۳ تیر ۱۳۸۶، ۱۰:۳۲

"زردی" بنای مرمرین تاج محل را تهدید می کند

"زردی" بنای مرمرین تاج محل را تهدید می کند

کارشناسان هشدار دادند آلودگیهای زیست محیطی رنگ بنای مرمرین تاج محل را به زردی کشانده و این بنا که توسط شاه جهان مغول ساخته شده، روند فرسایش را طی می کند .

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسلامی، نامی ترین بنای هندوستان که قرار است در فهرست عجایب جهان قرار گیرد با زباله های بدبود، رودخانه پر از زباله و متعفن احاطه شده و به طور تقریبی با غبار و دود وسائل نقلیه و لوکوموتیو پوشانیده شده است.

میلیونها نفر از مردم هند امیدوارند این بنای مرمرین زیبا که ساخت آن 17 سال با همکاری 20 هزار کارگر به طول انجامید در فهرست میراث جهانی قرار گیرد. این در شرایطی است که فعالان محیط زیست و حفظ منابع طبیعی از مردم می خواهند که به وجه تاریک قضیه توجه کنند.

کی اس رانا از فعالان ستاد نجات تاج محل که در اگرا واقع شده است گفت: اگر شرایط به همین منوال ادامه یابد عمر تاج محل کم می شود، این بنا اکنون به یک انسان بیمار شباهت دارد. آلودگی تأثیر فرسایشی بر این بنا خواهد داشت.

اوایل سال جاری کمیته پارلمانی هندوستان اظهار داشت که ذرات ریز معلق در هوا روی گنبد مرمر سفید تاج محل نشسته و رنگ آن به زردی گرائیده است.

اما این کمیته اظهار داشت آلودگی هوا چون گازهای دی اکسید سولفور و نیتروژن منوکسید عموماً در حد مجاز بوده و ذرات معلق در فصل بارانی به اوج خود رسیده است.

طرفدران محیط زیست و مورخان نسبت به دوده و بخارهایی که در نهایت می تواند بنای درخشان و سفید تاج محل را کدر کند ابراز نگرانی کرده اند.

سوگان آناند از مورخان برجسته که ریاست دپارتمان تاریخ دانشگاه آگرا را برعهده دارد گفت: تاج محل به علت افزایش آلودگی و عوامل آلوده کننده جوی از زردی رنج می برد و باید به سرعت اصلاح شود.

این بنا توسط شاه جهان امپراطور مغول برای همسر محبوبش ممتاز محل ساخته شد. مقامات در سالهای گذشته تلاشهای بسیاری برای زدودن آلودگی از محیط تاج محل صورت داده اند که در آن میان می توان به ایستگاه نظارت بر آلودگی هوا در شهر آگرا اشاره کرد شهری که حدود 4 میلیون نفر در آن زندگی می کنند. اما این امر هیچ تأثیری در آلودگی نداشته و بسیاری به علت وضعیت پیش آمده دولت را متهم می کنند.

خانه ها، شرکتها و کارخانه های این شهر طی روز چندین ساعت بدون برق سپری می کنند این امر باعث می شود مردم از مولدهای سوختی برای تولید نیرو استفاده می کنند. کارخانه های شیشه گری و سایر کارخانه های شهرهای مجاور نیز به استفاده از گاز به جای زغال سنگ ترغیب شده اند اما تغییرات به آهستگی صورت می گیرد.

به رغم آلودگی و مشکلات ایجاد شده، درخواست برای دیدار از این محل توسط توریستها کاهش نمی یابد و هر روز حدود 20 هزار توریست از این محل دیدار می کنند.

کد خبر 512307

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha