۲۲ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱:۱۲

مهر بررسی می‌کند؛

هزینه یک خانواده ۴ نفره در ماه مبارک رمضان/ کالاها تامین شده است

هزینه یک خانواده ۴ نفره در ماه مبارک رمضان/ کالاها تامین شده است

بجنورد-مسئولان خراسان شمالی از تامین کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان خبر می‌دهند با این حال بررسی قیمت‌ها نشان می‌دهد یک خانواده برای خرید کالاهای ضروری خود باید بیش از ۲ میلیون تومان بپردازد.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: آرام آرام صدای ماه مبارک رمضان شنیده می‌شود؛ ماهی سراسر خیر و برکت که می‌تواند آثار مثبت روحی و روانی در میان جامعه داشته باشد.

هرچند مردم مدتی است با مشکلات ریز و درشت اقتصادی مواجهند اما هیچ گاه امور معنوی خود را فراموش نکرده و همواره در راستای اجرای دستورات دین خود حرکت کرده‌اند.

با این حال یکی از الزامات آرامش معنوی مردم و مشغول شدن بیشتر به اعمال دینی در ماه مبارک رمضان، نداشتن دغدغه‌های اقتصادی، مالی و یا تأمین کالاها است؛ امری که طی ماه‌های گذشته بارها و بارها به آن خدشه وارد شده است.

در این راستا حداقلی‌ترین اقدامی که مسئولان می‌توانند انجام دهند، برچیدن صف‌های مختلف است؛ صف‌هایی که علاوه بر وقت، انرژی و توان روحی مردم را نیز گرفته و مشکلات فراوانی ایجاد می‌کند.

مردم تحمل تغییر لحظه‌ای قیمت‌ها را ندارند

تقریباً از ابتدای هفته گذشته بازار مرغ در خراسان شمالی به ثبات رسید و دیگر خبری از صف‌های طولانی تهیه مرغ نیست؛ هرچند در این بین قیمت مرغ حدود ۵ هزار تومان افزایش یافت اما مردم در صورت ثبات بازار با این افزایش قیمت کنار می‌آیند. این مسئله را یکی از شهروندان بجنوردی اعلام می‌کند و می‌گوید: اگر بنا است کالایی گران شود، یک بار آن را گران کنند اما دیگر ثابت باقی بماند.

وی افزود: مردم تحمل تغییر لحظه‌ای قیمت‌ها را ندارند اما اگر قیمت‌های جدید را بدانند حداقل می‌توانند اندکی برنامه‌ریزی داشته باشند.

این شهروند تصریح کرد: دولت نشان داده در کنترل تورم توان ندارد و فکر می‌کنم مردم نیز این مسئله را درک کرده‌اند؛ در چنین شرایطی ثبات بازار تنها خواسته مردم است.

صف‌های نانوایی بجنورد برچیده می‌شود؟

اما پس از پایان صف مرغ، این نانوایی‌های سطح شهر بجنورد بودند که صف‌های شلوغی را تجربه کردند. عموم نانوایی‌ها با صف‌های طولانی مواجهند که گرفتن نان، این کالای ضروری، حداقل یک ساعت زمان می‌برد.

البته مسئولان از کاهش صف‌های نان تا قبل از ماه مبارک رمضان خبر داده‌اند. مهرداد داوود زاده، معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: بازرسی از نانوایی‌ها افزایش یافته است و طی روزهای گذشته موارد زیادی از تخلف شناسایی شد.

وی افزود: برخی از این تخلفات عامدانه و برخی غیر عمد بود با این حال برای تمام آن‌ها پرونده قضائی تشکیل و به مسئولان مرتبط ارسال شده است.

داوود زاده ادامه داد: نظارت و بازرسی‌ها همچنان ادامه دارد و با متخلفان برخورد می‌شود؛ بر این اساس پیش از آغاز ماه مبارک رمضان وضعیت به حالت قبل بر خواهد گشت.

البته نباید مشکل را صرفاً در نانوایی‌ها دانست. طبق گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی سهمیه آرد در استان به صورت متوازن تقسیم نشده و برخی از شهرستان‌ها از بجنورد نیز سهم بیشتری دریافت می‌کنند.

تمام کالاهای مورد نیاز ماه مبارک رمضان تأمین شده است

اما شرایط دیگر کالاها به چه صورت است؟ مردم در ماه مبارک رمضان نیاز بیشتری به کالاهایی همچون شکر، روغن، مرغ، میوه و خرما دارند.

داوود زاده در این خصوص نیز به خبرنگار مهر گفت: اقدامات لازم برای تأمین کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان انجام شده و هیچ مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی از تخصیص سهمیه کالاهای ضروری به استان خبر داد و بیان داشت: ۳۵۰ تن برنج، ۸۰۰ تن روغن نباتی، ۳۰۰ تن روغن برای صنایع و ۳۰۰ تن خرما تأمین شده است.

وی افزود: انبارها نیز موجودی دارند و با جذب کالاهای جدید مشکلی در ماه مبارک رمضان وجود نخواهد داشت.

هزینه کالاهای اساسی یک خانواده ۴ نفره در ماه مبارک رمضان

در دسترس بودن کالا یک سوی ماجرا است؛ سمت دیگر قصه توان خرید آن توسط خانوار بوده که در این شرایط برای این امر مشکلات زیادی دارند. از این رو خبرگزاری مهر سعی کرده حداقلی‌ترین نیازهای ماه مبارک رمضان یک خانواده ۴ نفره را مورد بررسی قرار دهد. لازم به ذکر است سعی می‌کنیم قیمت اجناس متوسط را مورد ارزیابی قرار دهیم.

بر این اساس یک خانواده ۴ نفره برای ایام ماه رمضان حداقل به ۲ تا ۳ کیلو خرما نیاز دارد که با توجه به قیمت ۳۵ هزار تومانی آن در بازار، نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان باید بپردازد.

این خانواده برای تأمین ۳ عدد مرغ متوسط و بین ۲ تا ۳ کیلو گوشت گوسفند باید حداقل ۵۵۰ هزار تومان را کنار بگذارد؛ خرید گوشت‌های چرخی که در ماه مبارک رمضان برای غذاهای افطار مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز ۱۰۰ هزار تومانی از جیب خانواده بر می‌دارد.

اگر این خانواده فقط یک برنج ۱۰ کیلویی مصرف کند باید ۳۰۰ هزار تومان دیگر بپردازد. خرید روغن مایع که عادی‌ترین روغن بازار است نیز برای یک ماه حدود ۶۰ هزار تومانی نیاز دارد.

طبق برآوردها خرید حبوبات، شکر، قند و آب‌نبات، چای خشک و دیگر کالاهای ریز این چنینی نیز ۲۵۰ هزار تومان در کم‌ترین مقدار هزینه دارد.

لبنیات که در ماه مبارک رمضان جایگاه ویژه‌ای در سبد خانوار دارد می‌تواند ۱۰۰ هزار تومان را در کمترین حالت از جیب سرپرست بردارد. خرید یک کیلوگرم گردو برای سفره افطار هم ۱۲۰ هزار تومان هزینه دارد.

سیب زمینی، گوجه فرنگی، خیار و پیاز برای یک خانواده ۴ نفره بالغ بر ۱۰۰ هزار تومان آب می‌خورد. میوه نیز در ایام مبارک رمضان بسیار با اهمیت می‌باشد. با فرض استفاده روزانه یک عدد پرتقال و سیب متوسط توسط هر نفر، حداقل میزان قیمت میوه را باید ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفت که عدد قابل توجهی است.

اگر فرض کنیم این خانواده روزانه ۲ عدد نان نیز مصرف کنند حدود ۶۰ هزار تومان هزینه نان خواهد شد.

با این شرایط این خانواده باید بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان صرفاً هزینه خرید کالاهای اساسی و ضروری کند؛ یقیناً در کنار این خریدها، موارد ریز و درشت دیگری نیز وجود دارد که گاهی هزینه به مراتب سنگین‌تری را به وجود خواهد آورد. کالاهایی همچون سبزی تازه برای سفره و یا غذاهای مختلف، رب گوجه فرهنگی، انواع ادویه و… که می‌تواند سختی بیشتری بر خانواده تحمیل کند.

در این شرایط نیاز است بازار ثبات داشته باشد و حداقل با گرانی دوباره در ایام ماه رمضان مواجه نشویم؛ وظیفه‌ای که بر دوش مسئولان بوده و با تدبیری بیشتر و مدیریت درست می‌توان آن را اجرایی کرد.

کد خبر 5186245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نامی IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۲
      1 0
      خداوند عاملین اش را ذلیل کند