۹ مرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۰۹

کرمان قبرستان ندارد؛

تبدیل مسیر کوهنوردی به محل دفن/ اموات روی دست مردم کرمان ماندند

تبدیل مسیر کوهنوردی به محل دفن/ اموات روی دست مردم کرمان ماندند

کرمان – ظرفیت قبرستان فعلی کرمان تکمیل شد، اما درهای آرامستان جدید شهر که با پنج هزار قبر آماده افتتاح است بسته ماند تا دامنه کوه‌های صاحب الزمان کرمان به محل دفن تبدیل شود.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: هفته گذشته بود که خبرگزاری مهر در گزارشی تحت عنوان «بن بست آرامستان جدید کرمان / دامنه کوه‌ها و جنگل محل دفن اموات» هشدار داد که در صورت عدم حال مشکل آرامستان جدید کرمان جنگل پردیسان و یا دامنه کوه‌های صاحب الزمان به قبرستان تبدیل می‌شود، در کمال تعجب با گذشت چندین روز هیچ اقدامی از سوی مسئولان ارشد کرمان و یا ارتش برای بازگشایی آرامستان جدید کرمان انجام نشد و مردم کرمان برای دفن اموات با مشکل مواجه شدند.

شهردار کرمان نیز که هفته گذشته در جلسه شورای شهر هشدار داده بود که ظرفیت آخرین قطعه قبرستان کرمان تکمیل شده است از سوی این شورا مکلف به دفن اموات از محدوده جنگل و یا دامنه کوه شد!

تبدیل مسیر کوهنوردی به محل دفن/ اموات روی دست مردم کرمان ماندند

هر چند مردم کرمان تصور می‌کردند این التیماتوم ها به حل مشکل می‌انجامد اما در کمال تعجب نه ارتش کوتاه آمد و از سوی راه و شهرسازی زمین جایگزین به ارتش واگذار شد و البته راه حلی هم از سوی مدیران ارشد کرمان پیشنهاد نشد تا شهرداری مجبور شود لودرها را برای حفر قبر به ورودی یکی از مسیرهای کوه نوردی مردم کرمان بفرستد.

فوتی‌های کرونا در مسیر کوهنوردان

و حالا فوتی‌های کرونایی در این منطقه دفن می‌شود و مسئولان استان نیز نظاره گر هستند و مشخص نیست حرف نهایی برای رفع مشکل را چه کسی باید بزند، به هر صورت آنچه که نباید روی داد و منظر کوه‌های تاریخی کرمان تخریب شد.

آخرین قطعه قبرستان که بوستان رحمان نام داشت تکمیل شد حالا دیگر جای دفن اموات در این مکان وجود ندارد اما آرامستان بهشت کریمان که درست آن سوی کوه‌های صاحب الزمان قرار دارد با ۵ هزار قبر آماده راهش بسته شده است

در آرامستان جدید؛ دو هزار و ۸۸۰ قبر دو طبقه پیش‌ساخته یعنی پنج هزار و ۷۶۰ قبر آماده شد، محوطه جدول‌گذاری شده، فضای سبز، نیمکت و آبخوری و سرویس بهداشتی و پارکینگ و ۳۰۰ مترمربع سایبان در آرامستان جدید مهیا شده است، ۵۰ هزار لیتر تانکر آب مستقر و پایه‌های چراغ‌های برق هم نصب شد و با همه اینها کرمان قبرستان ندارد.

اما داستان قبرستان کرمان چیست؟ قبرستان کرمان که بین جنگل پردیسان به عنوان یکی از بزرگترین جنگل‌های دست کاشت کشور و کوه‌های سر به فلک کشیده صاحب الزمان قرار گرفته هفته گذشته ظرفیت تکمیل شد.

آخرین قطعه قبرستان که بوستان رحمان نام داشت تکمیل شد حالا دیگر جای دفن اموات در این مکان وجود ندارد اما آرامستان بهشت کریمان که درست آن سوی کوه‌های صاحب الزمان قرار دارد با ۵ هزار قبر آماده راهش بسته شده است.

تبدیل مسیر کوهنوردی به محل دفن/ اموات روی دست مردم کرمان ماندند

کشمکشی که دودش به چشم مردم رفت

دلیل بسته شدن راه این آرامستان عدم تخصیص زمین جایگزین از سوی راه و شهر سازی استان کرمان است و دود این کشمکش به چشم مردم کرمان می‌رود.

این در حالیست که هم اکنون کرمان در اوج پیک کرونا قرار دارد و تنها روز گذشته ۲۵ نفر در این قبرستان دفن شدند که اکثراً دلیل فوت این افراد کرونا بوده است.

هم اکنون کرمان در اوج پیک کرونا قرار دارد و تنها روز گذشته ۲۵ نفر در این قبرستان دفن شدند که اکثراً دلیل فوت این افراد کرونا بوده است

آمار فوتی‌های کرمان همچنان بالاست و شهرداری به ناچار برای حل مشکل اقدام به حفر کانال در دامنه کوه کرده است، پیش از این تعدادی از کوهنوردان کرمان در این منطقه دفن شده بودند و حالا دقیق در محلی که مردم کرمان به آن دامنه «طاق علی» می‌گویند متوفیان کرونایی در حال دفن هستند.

آغاز داستان آرامستان جدید کرمان

۱۳ سال قبل در دوره سوم شورای شهر کرمان طرح جابجایی قبرستان در دستور کار قرار گرفت، و کارهای مطالعاتی در این خصوص در سطح ابتدایی انجام شد اما در شورای چهارم طرح به کلی مسکوت ماند و همه چیز به آینده موکول شد، در شورای پنجم بود که به دلیل تکمیل شدن بخش‌های زیادی از قبرستان بحث جابجایی مطرح شد و مکان‌های مختلف برای جابجایی پیشنهاد شد که به دشت جوپار، شرف آباد و … می‌توان اشاره کرد که در نهایت با محوریت استانداری کرمان مکان فعلی که پشت کوه‌های صاحب الزمان است تصویب و شهرداری مکلف به ساخت آرامستان شد و البته قرار شد زمین جایگزین از سوی راه و شهرسازی به ارتش واگذار شود.

در دوره قبل مدیریت شهرداری کرمان بخشی از جاده احداث شد و اکثر انرژی برای تأمین زمین گذاشته شد و در نهایت در سال جاری با صرف ۳۰ میلیارد تومان و احداث جاده‌ای ۱۲ کیلومتری قبرستان در منطقه پایین دست پادگان صفر پنج کرمان احداث شد.

تبدیل مسیر کوهنوردی به محل دفن/ اموات روی دست مردم کرمان ماندند

در جریان ساخت این آرامستان قرار شد راه و شهرسازی کرمان به ازای زمین موجود زمینی دیگر در اختیار ارتش قرار دهد که این امر با تأخیر مواجه شده و همین مساله همین باعث شد راه آرامستان جدید کرمان بسته شود.

مردم کرمان مانده‌اند و نگرانی برای تدفین اموات و مسئولانی که هر یک بر خواسته خود پا فشاری می‌کنند

و حالا مردم کرمان مانده‌اند و نگرانی برای تدفین اموات و مسئولانی که هر یک بر خواسته خود پا فشاری می‌کنند!

محمد ایرانمنش یکی از شهروندان کرمانی است که روز جمعه برای ورزش به ارتفاعات رفته است و در گفتگو با مهر می‌گوید: تنها مکان گردشگری که برای کوهنوردی در شهر کرمان مناسب کوه‌های صاحب الزمان است، واقعاً باعث تأسف است، اگر روی قله کوه قرار بگیرد می‌بینید که سمت دیگر کوه آرامستان جدید قرار دارد اما به دلیل ممنوع شدن دفن اموات محل کوهنوردی و تفریح مردم در این سوی کوه تبدیل به قبرستان شده است.

تبدیل مسیر کوهنوردی به محل دفن/ اموات روی دست مردم کرمان ماندند

مردم: ارتش مصلحت مردم کرمان را در نظر بگیرد

وی گفت: سوال این است که مگر مدیران استان کرمان فرصت کافی برای حل مشکل نداشتند؟ چرا تیغ یک نفر از این مدیران برای حل مشکل نمی‌برد؟

وی ادامه داد: دفن اموات کرونایی دقیق در جایی که مردم صعود از کوه را آغاز می‌کنند و یکی از مکان‌های مورد توجه مردم و کوهنوردان قرار دارد سوال برانگیز است! چرا حداقل به صورت موقت اجازه دفن اموات در آرامستان جدید داده نشد؟ چرا زمین جایگزین به ارتش واگذار نشد؟

از مسئولان همه نهادهایی که درگیر این اختلاف هستند می‌خواهیم هر چه زودتر راه آرامستان جدید را باز کنند چون این مکان با پول بیت المال ساخته شده است و بعد بنشینند و مشکل را رفع کنند

وی گفت: انتظار می‌رفت مصالح مردم در نظر گرفته شود و این مشکل خیلی سریع‌تر حل می‌شد.

مریم ابراهیمی یکی دیگر از شهروندان کرمان است که برای پیاده روی صبح گاهی به این منطقه آماده بود که به خبرنگار مهر گفت: دیدن دفن اموات کرونایی با لباس‌های ویژه برای ما باور نکردنی است.

وی افزود: از مسئولان همه نهادهایی که درگیر این اختلاف هستند می‌خواهیم هر چه زودتر راه آرامستان جدید را باز کنند چون این مکان با پول بیت المال ساخته شده است و بعد بنشینند و مشکل را رفع کنند.

تبدیل مسیر کوهنوردی به محل دفن/ اموات روی دست مردم کرمان ماندند

وی از مسئولان شهرداری هم خواست کانالی که برای دفن اموات حفر شده است را به حالت قبل برگردانند.

محمد افراسیابی یکی دیگر از شهروندان کرمان که برای زیارت قبور شهدا و شهید سلیمانی به این منطقه آمده است و می‌گوید: انتظار داشتیم کار ساماندهی گلزار شهدا و مسیر دسترسی به گلزار انجام شود چون این مکان به محلی برای زیارت شهدای مقاومت تبدیل شده و از کشورهای مختلف هر روز تعدادی زائر اینجا هستند.

وی افزود: نه تنها ساماندهی نشد بلکه به خاطر یک اختلاف ساده که کسی در کرمان توان حلش را ندارد منظر منطقه نیز دچار خدشه شد، سوال این است چرا مسئولان با اینکه می‌دانستند که شهرداری با بسته شده راه آرامستان جدید چاره‌ای جز حفر قبر در جنگل یا دامنه کوه ندارد، کوتاه نیامدند و دقیقاً در لحظه آخر مساله چنین پیچیده شد.

تبدیل مسیر کوهنوردی به محل دفن/ اموات روی دست مردم کرمان ماندند

وی گفت: از مسئولان ارتش می‌خواهیم به خاطر مصالح مردم شهید پرور کرمان و آرامش خاطر مردم شهری که درگیر کرونا است و روزانه ده‌ها نفر به دلیل این بیماری فوت می‌شوند مشکل آرامستان جدید را حل کند.

باید منتظر ماند و دید آیا راه حلی برای باز شدن این کلاف سردرگم در کرمان وجود دارد یا به زودی بخش دیگری از دامنه کوه یا جنگل به محل دفن اموات تبدیل می‌شود.

کد خبر 5269715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • بهادر میرحسینی IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
      0 0
      زمین متعق به ارتش وقفی است و وقف قابل تغییر و واگذاری نیست.